HarmonyOS indirme rekoru kırdı

HarmonyOS işletim sistemi, iki haftada ulaştığı kullanıcı sayısı ile rekor kırdı. Yaptırımlar nedeniyle Google Mobil Servisleri ve Android işletim sistemine erişimi kısıtlanan Huawei, çözümü HarmonyOS adını verdiği işletim sisteminde buldu. 2 Haziran’da resmi olarak tanıtılan platform, EMUI 11 arayüzüne benzerliği ile dikkat çekti. Ancak özünde çok farklı bir işletim sistemi olduğunu gösterdi. Huawei’nin akıllı telefon ve tabletlerinin bel kemiği olacak yeni sistemin test aşaması devam ediyor.


İlginizi Çekebilir: Huawei, HarmonyOS İşletim Sistemini Tanıttı!


Henüz beta aşamasında olmasına ve tam sürüm henüz mevcut olmamasına rağmen HarmonyOS 2.0 kurmuş olan kullanıcılar durumundan memnunlar. Günlük kullanımı olumsuz etkilediğine dair bir tepki olmadı. Yeni başlayan işletim sisteminin iki hafta içinde kritik bir eşiği aştığı ortaya çıktı.

HarmonyOS iki haftada 10 milyonu geçti

Aurora Mobile, 2 Haziran-15 Haziran 2021’i kapsayan HarmonyOS 2.0 hakkında bir rapor yayınladı. İşletim sisteminin sadece 14 günde 18 milyon kullanıcıyı aştığını ortaya koydu. Hem genel beta hem de dahili beta kullanıcılarını ölçen Aurora Mobile, açık beta üyelerinin 15.514 milyona ulaştığını duyurdu. Ayrıca dahili beta sürecine katılanların 2.835 milyon olduğunu bildirdi. 15 Haziran itibarıyla toplam HarmonyOS kullanıcı sayısı 18.349 milyondu.

Raporda, bu sayının HarmonyOS’a yükseltme şansını ilk elde eden Huawei kullanıcılarının yüzde 7,75’ine tekabül ettiği ortaya çıktı. Ayrıca telefonlarını genel beta sürümüne yükseltenlerin yüzde 17,61’i; dahili beta sürümüne güncelleme yapanların da yüzde 1,91’i kapsadığı açıklandı. Konuyla ilgili yorum yapan Aurora Mobile, 15 Haziran’dan bu yana HarmonyOS 2’nin günlük yükseltme oranının kademeli olarak arttığını belirtti.

Çoğunluk gençlerden oluşuyor

Aurora Mobile, haberde işletim sistemini kuranların kişisel özelliklerinden bahsetti. Kullanıcıların %71,7’sinin erkek, %28,3’ünün kadın olduğunu vurguladı. Ayrıca yüzde 45’inin 16-25 yaş arasında olduğu kaydedilirken; yüzde 30,7’sinin 26-35, yüzde 20,4’ünün ise 35-46 yaş arasında olduğu ortaya çıktı. Böylece HarmonyOS 2 kullanıcılarının yaklaşık yüzde 96,9’unun 46 yaşın altında olduğu anlaşıldı.

Şu anda bu işletim sistemini çalıştıran akıllı telefonların yoğunluk oranlarını ortaya çıkaran rapora göre; Huawei Mate 30 serisi yüzde 44,6 ile liderliği aldı. Onu yüzde 30,6 ile Huawei P40 serisi izledi. Bunu %15,7 ile Huawei Mate 40 Pro izledi. Bu istatistik bize işletim sisteminin daha çok üst seviye modellerde tercih edildiğini gösterdi.

Exit mobile version