HarmonyOS 2.0 90 milyon kullanıcıya ulaştı

HarmonyOS 2.0 90 milyon kullanıcıya ulaşıyor, her saniye 8 yeni kullanıcı ekleniyor.

Huawei, HarmonyOS 2.0 için iddialı bir hedef belirledi: yıl sonuna kadar 300 milyon cihaza ulaşmak. Bu büyük bir rakam. Ancak yeni işletim sistemi hızla genişlediğinden imkansız görünmüyor. Haziran başında 10 milyon, Ağustos sonunda 70 milyon ve günler sonra 20 milyon kullanıcı daha geldi. Bu da toplamı 90 milyona getiriyor. Huawei’ye göre, bu sistemin piyasaya sürülmesi, şirket tarihindeki en büyük sistem olacak.

Bazı şeyleri açıklığa kavuşturmalıyız. İlk olarak, bu sayılar aslında HarmonyOS çalıştıran cihazları sayar. Bu da kullanıcılara bire bir karşılık gelmeyebilir. Yani birinin birden fazla cihazı olabilir. Yine de, bu oldukça etkileyici.

HARMONYOS GOOGLE VE APPLE’A MEYDAN OKUYACAK

Mayıs ayında üst düzey bir Huawei yöneticisi HarmonyOS’un Google ve Apple işletim sistemlerine meydan okuyabileceğini iddia etmişti.

Ayrıca toplam 300 milyonun 100 milyonu üçüncü taraf cihazlar olacak. Dolayısıyla bunlar IoT ve diğer akıllı cihazlar olacak. Bu hala uzun bir yol bırakıyor.

Peki Huawei nasıl oldu da bir haftadan kısa sürede 20 milyon cihaz ekledi? Şirket, yeni HarmonyOS cihazlarının Android’den dönüştürülenlere karşı bir dökümünü açıklamadı. Ancak tahminimiz bu 20 milyonun çoğunun Harmony’ye geçiş yapan eski cihazlar olduğu yönünde.

HUAWEI APP GALERİ 170 ÜLKEDE MEVCUT

Huawei’nin Uygulama Galerisi 420 milyon kullanıcıya ulaştı. Şirkete göre, App Gallery şu anda 170’den fazla ülkede mevcut.

İşletim sistemi, Ağustos ayı başlarında 65 Huawei ve Honor cihazında desteklendi. Bu sayı ayın sonunda “yaklaşık 100″e ulaştı. Desteklenmekle yazılımın hazır olduğunu kastediyoruz. Mutlaka kullanıcılara sunulmuş olması gerekmiyor.

Şu anda, HarmonyOS ürün yazılımı yaklaşık 56 eski Huawei ve Honor için piyasaya çıktı. Daha birçoğu için ise hala beklemede. Bu sürümler gruplar halinde gerçekleşir. Bu da aktif cihaz sayısındaki bu ani sıçramalara neden olur.

Huawei Tüketici İş Grubu CEO’su Richard Yu’ya göre; her saniye sekiz yeni HarmonyOS 2.0 cihazı çevrimiçi oluyor.

Exit mobile version