Hangisi Daha İyi?

Akıllı saat rekabeti tavan! Apple Watch ile dönüşen, tamamen farklı bir hale bürünen ekosistem, Samsung ve Huawei gibi rekabetçi şirketlerin sunduğu iddialı modellerle günümüzde çok daha renkli. Elbette tüketicilerin karar verme mekanizmaları da zor durumda. Hangisi daha iyi, neden onu değil de bunu satın almalıyım gibi sorular, ürünlere yaklaşıldığında sanki sürecin doğasını zorlaştırıyor. Çok şık ve iyi göründükleri için tercih noktası uzadıkça uzuyor. Bizler de siz değerli okurlarımızdan aldığımız e-postalardan yola çıkarak en iddialı 3 modeli birbirleri ile kıyaslamaya karar verdik. Modellerin öne çıkan özelliklerini sunacağız. İlk olarak yeni Apple Watch 5 ile başlıyoruz…

Apple’ın 2019 yılı akıllı saat serisi, yenilikçi özellikleri ve birçok açıdan daha fazla kişiselleştirilebilme seçeneği ile öne çıktı. Apple, zamanı ve diğer önemli bilgileri bileği kaldırmadan veya ekrana dokunmadan kolayca görmeyi sağlamak için hiç uyumayan yeni Hep Açık Retina ekran özelliğine sahip Apple Watch Series 5 ile iddasını sürdürdü. Yerleşik pusuladan yükseklik göstergesine kadar yeni konum özellikleri kullanıcıların günlerine daha iyi göz atmalarına yardımcı olurken, uluslararası acil arama özelliği sayesinde müşteriler yaklaşık 150 ülkede acil servisleri iPhone yakında olmasa bile doğrudan arayabiliyorlar.

Apple Watch Series 5, alüminyum, paslanmaz çelik, seramik ve sadece bu yeni modelde bulunan titanyum gibi çok çeşitli malzemelerden üretiliyor. watchOS 6’nın gücüyle birlikte, kullanıcılar Döngü İzleme, Gürültü uygulaması ve Aktivite Eğilimleri gibi yeni özellikler sayesinde sağlık ve zindelik durumları üzerinde kontrol sahibi olabiliyorlar.

Apple Watch Series 5, zamanın ve önemli bilgilerin her zaman görünür olmasını sağlayan yenilikçi bir ekrana sahip. Her saat yeni ekran için titiz bir şekilde optimize edildi. Pil ömrünü korumak için, kullanıcı bileğini indirdiğinde ekran soluklaşıyor ve kullanıcı bileğini kaldırdığında veya dokunduğunda ekran tam parlaklığına geri dönüyor. Bu yeni özelliği sunmak için, sektördeki tek düşük sıcaklık polisilikon ekran (LTPO), ultra düşük güç harcayan ekran sürücüsü, verimli güç yönetimi entegre devresi ve yeni ortam ışığı sensörü gibi çeşitli gelişmiş teknolojiler birlikte çalışıyor. Donanım inovasyonu ve inanılmaz yazılım tasarımının birlikteliği Apple Watch Series 5’in 18 saat pil ömrü sunmasını sağlıyor.

Apple Watch Series 5’teki güncellenmiş konum özellikleri müşterilere gün boyunca kullanmaları için daha gelişmiş navigasyon araçları sağlıyor. Yeni yerleşik pusular ve güncellenmiş Harita uygulaması kullanıcıların hangi yolda olduklarını görmelerine imkan veriyor. Apple Watch Series 5 ile müşteriler istikamet, yokuş, enlem, boylam ve yükseklik göstergesini görmek için yeni Pusula uygulamasını kullanabilirler. Kullanıcılar, yönü tek bakışta görebilmek için saat kadranlarına üç yeni Pusula komplikasyonundan birini ekleyebilirler.

 

Huawei Watch GT 2

Düşük güç tüketimiyle yüksek performans sunan Kirin A1 işlemcisi sayesinde geliştirilmiş bir kullanıcı deneyimi ve rakipsiz pil ömrü sunan HUAWEI’nin yeni nesil akıllı saati

HUAWEI WATCH GT 2’nin 46 mm versiyonu rekabetin diğer yıldızı. HUAWEI WATCH GT 2, HUAWEI’nin 3 boyutlu cam tasarımıyla, daha geniş ve sınırsız bir ekran oluşturan ilk akıllı saati olma özelliğini taşıyor. Ayrıca yeni akıllı saat, zengin sağlık programları ile daha fazla spor modu sunmanın yanı sıra, kapsamlı sağlık izleme ve yönetim yeteneklerini yenileyerek Bluetooth ile telefon üzerinden aramalar yapma, müzik dinleme gibi birçok işlevi gerçekleştiriyor.

Spor meraklıları, akıllı saatlerinden profesyonel spor veri izleme ve tam kapsamlı deneyim istiyorlar. HUAWEI WATCH GT 2 46mm serisi, HUAWEI cep telefonlarına Bluetooth ile bağlantı kurar ve 150 metreye kadar Bluetooth çağrılarını destekler. Saat telefon rehberi işlevini de desteklediği için iletişim bilgileri saate kaydedebilir ve kolayca arama yapılabilir. Saatler aynı zamanda 500 mp3 barındırılabilecek geniş depolama kapasitesi ile geliyor. Huawei, Kirin A1 yongasıyla güçlendirdiği yeni nesil akıllı saati Huawei Watch GT 2, düşük güç tüketimiyle yüksek performans sunan işlemcisi sayesinde geliştirilmiş bir kullanıcı deneyimi ve uzun pil ömrü sunarak giyilebilir bir üründen beklenenlerin sınırlarını zorluyor.

Huawei Watch GT 2, Huawei’nin 3 boyutlu cam tasarımıyla, daha geniş ve sınırsız bir ekran oluşturan ilk akıllı saati olma özelliğini taşıyor. Ayrıca yeni akıllı saat, zengin sağlık programları ile daha fazla spor modu sunmanın yanı sıra, kapsamlı sağlık izleme ve yönetim yeteneklerini yenileyerek Bluetooth ile telefon üzerinden aramalar yapma, müzik dinleme gibi birçok işlevi gerçekleştiriyor.

Akıllı saat, uygulama işlemcisi olarak, 30uA / MHZ endüstri ortalamasının çok altında olan 10uA / MHz’lik ultra düşük güç tüketimini elde etmek için Cortex-M7 işlemcisini kullanıyor. Yüksek performans ve verimli güç tüketiminin mükemmel birleşimi, HUAWEI WATCH GT 2’nin sağlam kullanım ve daha uzun pil ömrü sağlamasını mümkün kılıyor.

Samsung Galaxy Watch

Apple Watch’ı biz de seviyoruz ama en az onun kadar iyi başka alternatifler de var… Samsung’un Galaxy Note serisi modelleri ile birlikte tanıtmayı sevdiği akıllı saatleri, Apple ekosistemi haricindeki deneyimi daha ışıltılı bulan geniş kesimler için muazzam örnekler anlamı taşıyor. Samsung Galaxy Watch, şirketin 2018 Ağustos’unda duyurduğu ve aynı ay içinde ülkemizde satışa sunulan en yetenekli akıllı saat modeli durumunda. Uzun pil ömrü, akıllı saat özellikleri ve analog saat hissinin bir arada sunulması, Galaxy Watch’ın ana tercih nedenleri.

Çeşitli saat kadranları, derinlik ve aydınlatma efektleriyle gözle görülür bir özgünlük yaratarak Galaxy Watch’ı yaşam tarzınıza uygun hale getiriyor. Yuvarlak kadran, kadran çevresindeki gölgelemeler ve tıklama sesi gerçek bir saat hissi veriyor. Kendi Galaxy Watch’ınızla kendinizi ifade edebileceğiniz modelde Bluetooth veya bağımsız LTE modelini tercih edip, 42 mm (Gece Yarısı Siyahı, Pembe Altın) ve 46 mm (Gümüş) gövde boyutları arasında seçim yapabiliyorsunuz. Ardından, saatinizi yaşam tarzınıza tamamen uygun hale getirmek için kişiselleştirilebilir bir saat kadranıyla tamamlayabildiğinizi de belirtelim.

Cihazdaki Her Zaman Açık özelliği sayesinde, saati görmek için bir düğmeye basmanız veya Galaxy Watch’ın çerçevesini döndürmeniz gerekmiyor. sAMOLED ekranı her zaman açık kalacak şekilde ayarlayıp, gece gündüz saati görebiliyorsunuz. Son olarak LTE’li model tercih edildiği taktirde online müzik çalma ve kablosuz kulaklıklarınızı takma imkanıyla, yürüyüşe çıktığınızda telefonunuzu yanınıza almak zorunda kalmıyorsunuz.

Sonuç

iPad&iPhone Magazin editörleri Apple Watch 5’te karar kıldı.

Çünkü sofistike tasarım ve hafiflik, inanılmaz derecede fazla kordon alternatifi, bolca kasa seçeneği, yazılım gücü ile mobil uygulama ekosisteminin büyüklüğü Apple Watch’u giyilebilir teknoloji ekosisteminin lider serisi haline getiriyor.

Apple Watch Series 5’te yeni bir Pusula uygulaması var

Güncellenmiş Harita uygulaması kullanıcıların hangi yolda olduklarını görmelerini sağlıyor.

Capcanlı!

Apple Watch Hermès’te yeni Della Cavalleria baskılı, renk bloklu kayış dikkat çekerken

Apple Watch Nike da yeni Nike Spor Kayış renkleri ve reflektif Nike Spor Loop ile geliyor.

 

Bu arada diğer bir alternatif olarak Samsung Galaxy Fit modeli de mütevazı fiyat etiketiyle dikkat çekiyor.


 

Exit mobile version