Halo Infinite, Xbox ve PC’de çapraz oynamayı destekleyecek

Microsoft Perşembe günü yaptığı açıklamada, Halo Infinite çok oyunculu bileşeninin bu yılın sonlarında Xbox ve PC’de eşitleneceğini duyurdu. Ayrıca oyun piyasaya sürüldüğünde platformlar arası oynamayı ve ilerlemeyi destekleyecek. Halo serisinin ana birinci şahıs nişancı serisinin konsollarda olduğu gün Windows PC’de çıkacak.

Haberler, Microsoft’un bilgisayar oyunlarıyla ilgili çabalarıyla ilgili genel bir güncellemenin parçasıydı. Xbox Game Studios başkanı Matt Booty, Halo Infinite’teki çok oyunculu özelleştirme olacağını söyledi. Ayrıca başkan ilerlemenin PC, Xbox Series X ve Xbox One’daki oyuncuları takip edeceğini ifade etti. Microsoft, geçtiğimiz yaz Halo Infinite’ın çok oyunculu oyununu ücretsiz oynayacağını doğruladı. Franchise, kilidi açılabilir ilerleme ile ücretsiz modlar sunan Call of Duty, Fortnite ve diğer ağır birinci şahıs nişancı oyunlarına katılıyor.

The Sinking City artık Xbox Series X’te

HALO INFINITE XBOX VE PC’DE ÇAPRAZ ÇOK OYUNCULUĞU DESTEKLİYOR

Destek, geçen yılki Halo: The Master Chief Collection’ın PC sürümünü Xbox One ve Xbox Series X ile tam uyumlu hale getirme çabalarıyla aynıdır. Bu Kasım ayında gelen, şimdiye kadar ilk kez çapraz platform çok oyunculu desteği içeriyordu.

Booty, “Ultra geniş ve süper ultra geniş ekranlar için destek oluşturmaya çalışıyoruz. Ayrıca üçlü tuş atamaları, çok çeşitli gelişmiş grafik seçenekleri gibi özellikler de mevcut. Hatta Halo Infinite’in birinci sınıf bilgisayar deneyimi sunmak için bilgisayar topluluğuyla yakın bir şekilde çalışıyoruz. Halo’nun bilgisayar topluluğuna hizmet ettiğinden emin olmak istiyoruz.” dedi.

Booty, Xbox Game Pass Ultimate’ın bir özelliği olan Xbox Cloud Gaming’in, abonelerin düşük özellikli, giriş seviyesi makinelerden çok çeşitli bilgisayarlarda 100’ün üzerinde konsol oyununu oynamasına yardımcı olduğu için Microsoft’un bilgisayar desteğinin büyük bir parçası olduğunu ekledi.

Microsoft, Kasım ayında Xbox Series X ve Series S ile birlikte oyunu piyasaya sürmeyi planladı. Ancak önizleme dilimine verilen tepkiler, geliştiriciyi 343 Industries’i oyunu iyileştirmek için çizim tahtasına geri gönderdi. Microsoft, Aralık ayında Halo Infinite’ı 2021 sonbaharına geri çektiğini duyurdu.

Exit mobile version