Half-Life 2 Steam’e geliyor

Half-Life 2: Remastered Collection başlıklı Half-Life 2 hayran yapımı bir remaster, görünüşe göre Valve‘in izniyle Steam’e geliyor. İşte Half Life 2 ile ilgili detaylar…

Oyun için listeler SteamDB’de geçen yıla kadar ortaya çıktı. Ancak sayfa o zamandan beri nispeten uykuda. Steam DB sayfasına göre Remastered Collection, Valve tarafından değil, 2015 yılında Steam mağazasında başlatılan Half-Life: Update modunu geliştiren bir mod yapımcısı olan Filip Victor tarafından geliştiriliyor.


İlginizi Çekebilir: Beklenen Half Life 3 hayran projesi yakında geliyor!


HALF LIFE 2 İLE İLGİLİ YENİ SPEKÜLASYON

Valve muhabiri Tyler McVicker, oyunu çevreleyen spekülasyonlara son zamanlarda attığı bir tweet de ekledi. Mcvicker, projenin meşruiyetini “doğrulayabildiğini” ve projenin “eski Half-Life 2: Update ekibi tarafından yapıldığını” söyledi.

2015’te Steam mağazasında yayınlanan orijinal Half-Life 2: Güncelleme modu; Half-Life 2’ye ve iki ek bölümlü genişletmesine bir dizi görsel iyileştirme sunan 7 GB’lık bir eklentidir. Modun kendisi, gelişmiş aydınlatma efektleri ve daha ayrıntılı çevresel dokular içerir. Ayrıca, orijinal PC yayın sürümünü etkileyen bir dizi hatayı düzeltmeye çalıştı.

HALF LIFE 2 HAYRANLARA HİTAP ETTİ

Remastered Collection, temel oyunu ve Bölüm 1 ve 2’yi içine alıyor gibi görünse de; Filip Victor tarafından oyunla ilgili çok az başka ayrıntı ortaya çıktı. Bununla birlikte, mod yapımcısı, en yeni sürümün öncekileri “utanç verici” hale getireceğini söyledi. Mod yapımcısı yakın tarihli bir Half-Life 2: Update başlığında hayranlara hitap etti.

Modcular yıllardır yeni oyun üzerinde çalışmaya devam ederken; Valve, Half-Life: Alyx ile seriye geri döndü. Şirketin Half-Life ile VR ile buluştuğu ilk yorumu.

Half-Life 2: Remastered Collection için bir çıkış tarihi yok. geliştirici Victor şunları yazdı: “Yeni sürüm HL2: Güncelleme/Bölümleri utandıracak. Ama çıkış tarihi yok.” Oyunun güncelleme moduna girerken büyük şeyler beklersiniz. Bu modun kendisi bu topluluk projelerinin değerini gösterir. Çünkü Valve, piyasaya sürülmesinden bu yana ‘resmi’ Half-Life 2’yi sessizce iyileştirdiği bir duruma getiriyor.

Exit mobile version