Günlük Kullanım için En İdeal Akıllı Saatler

Saat satın alırken rakamların, yazıların ‘yazı karakterine’ tasarımına bakarsın. Örneğin sofistike durmayan kutu gibi rakamlarla dolu bir saat kimsenin ilgisini çekmez. Akıllı saat konusunda da benzer bir ivme söz konusu. Arayüzler daha ‘şekilli’ ve zarafet üstü zarafet gibi tuhaf iddialar içerisinde. Oysa ki saat saattir, binlerce yıldır değişmeyen bir anlayışı ‘akıllı’ hale getiriyorsak neden bu kadar ‘zorlama’ bir yol seçelim ki?

İşte bu konuda zorlamadan ‘günlük kullanıma’ dair çözümler sunan ideal akıllı saatleri bir araya getirdik. İşte o sofistike modeller…

Diesel Connected

Diesel Connected akıllı saat; Wear OS by Google, Android 4.4+ (Go sürümü hariç) veya iOS 9.3+ işletim sistemi olan telefonlarla çalışıyor. Bluetooth(R) özellikli ve 4.1 Düşük Enerji gelişmiş veri transferini destekliyor. Akıllı saat ile Aktivite Takibi yapabilirsiniz. Metin, E-posta, sosyal medya, uygulama uyarıları, birden çok saat dilimi, çalar saat, takvim Uyarılarınızı bildirim olarak alabilirsiniz. Nabız takibi, GPS kullanımı, Google Pay ile ödeme yapabilir, kadranınızı kişiselleştirip, müziğinizi kontrol edebilirsiniz.

GPS özelliği, Google Fit ile çalışarak telefonunuzu yanınızda taşımak zorunda kalmadan yürüyüş ve koşunuzu izliyor. Diesel akıllı saatler, otomatik olarak lokasyonunuzu haritalandırıyor ve antrenmanlarınızda kat ettiğiniz mesafeleri hesaplıyor. Swimproof Dokunmatik Ekran Özelliği ile sizlerin seçebileceği 3. parti yüzme uygulamaları ile kat ettiğiniz turları ve yüzme antrenmanlarınızın takiplerini tutabilen akıllı saatte ayrıca hızlı şarj özelliği de mevcut.

Breitling 806 Navitimer 1959 Re-Edition

Diğer büyük saatlerin arasında Breitling, 2019’da önemli bir çıkış yaptı. Yılın geri kalanında başka ürünler gelecek olsa da şu ana kadar ki en önemli eserinin 806 Navitimer 1959 Re-Edition olduğunu söyleyebiliriz. 1959’daki orjinalinin son derece hassas bir biçimde yapılmış yenilenmiş versiyonu. Görüntüsü tıpa tıp aynı, hatta şimdi suya karşı daha fazla dayanıklı. Kronografı dönen bir bezel ile ve de şirketin çok iyi yaptığı klasik havacılık saat stilleriyle birleştiriyor.

Tag Heuer Autavia

Bu saat, Tag’in Autavia ve motor sporları arasındaki ve aynı zamanda Jo Siffert, Jochen Rindt ve Gilles Villeneuve gibi F1 büyükelçileriyle olan ilişkisinin gücünü gösteriyor. Saatin, otomobillerin yanı sıra uçaklar için tasarlandığı da neredeyse unutulmuş durumda. (Auto + Aviation = Autavia). Aslında hem Kenya hem de Arjantin Hava Kuvvetleri bir noktada Autavias’ı kullandılar. Model; kronograf fonksiyonelliğini ortadan kaldırarak havaya tekrar vurgu yapıyor ve kasa malzemesinin (paslanmaz çelik veya bronz) ve kadran renginin (mavi, siyah, gri, kahverengi veya yeşil) yepyeni / retro kombinasyonu kendine hayran bırakıyor.

Seiko Prospex 1970 Diver’s Recreation Limited Edition

Japonya’nın önde gelen saat üreticisi, hemen hemen her fiyat noktasında olağanüstü, yüksek hassasiyetli saatler yapıyor. Seiko Prospex 1970 Diver’s Recreation Limited Edition, şirketin 2019 yılındaki yeni modellerinden biri. Sumo boyutundaki 45mm, tahrip edilemez görünüyor, en azından “Kıyamet”teki Martin Sheen’in Kaptan Willard’ı için yeterince tahrip edilemez, bu yüzden de horolojik takma adı “Willard”. Süper sert kaplamalı siyah, 200 metreye kadar suya dayanıklı ve waffle desenli silikon kayışlı bu saat son derece iddialı.

Emporio Armani Connected Matteo Mens

Günümüzün giyilebilir teknolojisi ile buluşan Emporio Armani Matteo Mens, Android OS 5.0+ ve iPhone 5/iOS 9.0+ akıllı telefonları ile uyumlu. Mobil cihazlarınızdan wireless teknolojisi ile eşleştirme yapabilirsiniz. Saatiniz her zaman bulunduğunuz ortama göre doğru zamanı gösterir, siz seyahat ettikçe saatiniz otomatik olarak saat dilimini algılayıp saat ve dakika ayarlarını gerçekleştirir.

Akıllı saat aynı zamanda uyku ve aktiviteyi otomatik olarak izler, bildirimlerinizi ve akıllı telefonunuza bağlanarak müziğinizi başlatabilir veya durdurabilirsiniz. Şarj gerektirmez, Pil ömrü 6 ay kadardır ve kullanıma göre değişiklik gösterebilir.

Bvlgari Diagono Magn@sium

Lüks moda markası Bvlgari’nin Diagono Magn@sium’a dair söylenebilecek pek az şey var; başlı başına bir eser. Seramiğin yanı sıra uçak motorlarında kullanılan malzemelerle üretilen gövdesinin sergilediği güç imgesi inanılmaz. NFC desteği var ve güvenlik özellikleri ile iddialı. Asimetrik enkripsiyon teknolojine sahip modelin hack’lenmesinin de imkansız olduğu iddia ediliyor.

Belirtilene göre akıllı saatte yer alan bilgiler, İsviçre’deki gizli bir sunucuda saklanacak ve bu sunucu da bir dağın altında yer alıyor. Otomobil kapısını dahi açabilen, akıllı ödeme özellikleri ile öne çıkan Bvlgari Diagono Magn@sium, tam bir stil ikonu.

Fossil Q Founder

Paslanmaz çelik gövdesi, sadelik ve minimalizm kokan tasarımı ile gerçek bir sanat. ABD’nin önde gelen saat üreticilerinden Fossil’inakıllı saatinde klasik – premium çizginin teknolojiyle karışımı söz konusu. Bir harman özetle. Android ve iOS uyumlu akıllı saat, modern Bluetooth 4.1 kablosuz bağlantı desteği sayesinde daha düşük enerji tüketen bir bağlantı sağlıyor. Temel özellikleri arasında aktivite ölçümü ve sosyal bildirimler öne çıkıyor.

Kaç kalori yaktınız, kaç adım attınız gibi sorular için yüksek doğrulukta veriler sunan bir ölçüm aygıtı Q Founder. Facebook bildirimlerinin yanısıra özel toplantıların ya da randevuların hatırlatmaları gibi özellikleriyle de iyi bir asistan. IP67 su geçirmezlik sertifikasına sahipolan model, 1 metreye kadar su basıncına dayanıklı. Şarj dayanıklılığı ise maalesef sadece 24 saat (ortalama kullanımda).

TAG Heuer Connected

Dünyanın en önemli saat markalarından Tag Heuer’in tüketici elektroniği hamlesi Connected adıyla geliyor. Android ve iOS desteğine sahip akıllı saat stil sahibi görünümüyle dikkat çekiyor. Kalın gövdesi, sportif kayış alternatifleri ve pratik kullanımı da diğer öne çıkan detayları arasında. 46mm’lik gövde yarıçapıyla tüm zamanların en büyük akıllı saatlerinden biri aynı zamanda. 3 boyutlu hissiyatı sunan gövde çevresindeki ve saat içindeki numaralar da yine hoş detaylar arasında.

360×360 çözünürlüklü 1,5 inçlik ekranı safir kristal yapıda, çizilmiyor.  1.6 GHz hızındaki işlemcisi, 410 mAh pil kapasitesi ile 25 saate varan şarj dayanıklılığı, 1 GB RAM, 4 GB dahili depolama kapasitesi, Bluetooth 4.1 ve USB kablosuyla şarj öne çıkan özellikleri konumunda. İlk bakışta normal bir saati anımsatan modelin arka planında ünlü çip üreticisi Intel var. Akıllı telefon entegrasyonu ile bildirimleri akıllı saatinizde görebiliyor, rüzgar ve denizin durumuna dair bilgileri görebiliyorsunuz. IP67 sertifikası sayesinde su geçirmez özelliğine sahip olan modelin titanyum gövdesi parmakizi tutmuyor.

Michael Kors Access

Biri erkek, diğeri kadın iki modelle gelen Michael Kors Access, ünlü moda markasının stilize modellerinden biri. Üstelik teknoloji ve tasarımın birlikte ele alındığı örnek alternatifler arasında olduğuna da şüphe yok. Markanın akıllı saat modeli altın ve siyah renklerle gelirken özellikle kadınlar için geliştirilen altın rengindeki iddia baş döndürücü.

Mini taşlarla bezeli ve çarpıcı, güven veren kordonunun yanı sıra gövde tasarımıyla da adından söz ettiriyor. Erkek modeli ise sportif öğelerle dolu. Kayışı ve saatin genel olarak yapısal özellikleriyle enerjik bir duruş sergilediği görülüyor.

Teknik özellikler ve fiyatı ise aslında son derece mütevazi. 2016 sonunda satışlarına başlanacağı belirtilen serinin fiyatı ABD için 395 dolar şeklinde. Android Wear önyüklü halde geliyor. Hava durumu, aktivite takibi gibi akıllı özellikler sunuyor.

Tissot Smart Touch

Bu köklü ve güçlü moda markasını teknoloji ile birlikte ele alma fırsatını yakalamak harikulade. Bu yıl tanıtımı gerçekleştirilen Tissot Smart Touch, solar enerjiyle çalışıyor; yani pil şarjına gerek duymuyor. Bu özelliği ile sizi bir nebzede olsa şarj aparatı derdinden kurtaran modelin bunun dışındaki detayları klasik akıllı saat formunda. Tasarımı ise güç ve iddia dolu…

Tissot Smart Touch, görür görmez fark yaratır türden bir model. Klasik ve pahalı algısını uçlarda yaşatmasının temel kaynağı elbette prestijli markasının genlerindeki tasarım çizgileri. Yuvarlak hatlarla gelen modelin, kordon-gövde kesişimindeki geometrinin çarpıcı olduğuna şüphe yok. Merak edenler için markanın son derece başarılı bulduğumuz bir de resmi uygulamasının bulunduğunu belirtelim.

Skagen Connected

Danimarkalı üreticinin sade ve zarif akıllı saati Google iş birliği ile geliştirildi. Wear OS by Google tarafından güçlendirilmiş akıllı saatler en sevdiğiniz uygulamalar ile bağlanıyor. Apple ve Android telefonlar ile uyumlu. Google Fit ile yapılan fitness takibinizle, kalori yakışınızı, adımlarınızı ve kat ettiğiniz mesafeleri görüntüleyebilirsiniz. Çağrılarınız ve alarmlarınız ile ilgili bildirimler alabilirsiniz.

Akıllı saatlerinizin saat yüzlerini dilediğiniz renge ve tarza göre şekillendirip, kolayca çıkabilen kayışları sayesinde aktivitenize uygun kayışınızı seçebilirsiniz. Wear OS by Google sadece Android 4.4+(Go versiyonu dahil) veya iOS 9.3+ versiyonlarında çalıştığını belirtelim. Şıklığıyla övgülerin tümüne mazhar.
Favorilerimizden.


 

Exit mobile version