GTA 5 Çalışmayı Durdurdu Hatası Nasıl Çözülür?

GTA 5 çalışmayı durdurdu hatası için çözüm yolu mu arıyorsunuz? Bu yöntemleri uygulayın ve sorunu ortadan kaldırın.

GTA 5 çalışmayı durdurdu hatası hemen hemen her işletim sisteminde görülen bir hatadır. Hata bazen devasa büyüklükteki haritada gezinirken, görev yaparken, karakterler ile etkileşim kurarken ortaya çıkarken bazen de oyunu açmaya çalışırken ortaya çıkar.

Neyse ki bu sorunu çözmek o kadar da zor değildir. Daha önce aynı sorunla karşılaşıp bu çözüm yollarını uygulayan çoğu oyuncu, hatanın ortadan kalktığını bildirdi. Siz de bu yöntemleri deneyerek sorununuzu çözüme kavuşturabilirsiniz.

GTA 5 Çalışmayı Durdurdu Hatası İçin Çözüm Yolları

GTA 5 Çalışmayı Durdurdu Hatası İçin Çözüm Yolları

1. GTA 5’i Uyumluluk Modunda Çalıştırma

2. Virüsten Koruma Yazılımını Devre Dışı Bırakma

Üçüncü taraf bir virüsten koruma yazılımı ya da yedekleme yazılımı kullanıyorsanız oyun bu yüzden duruyor olabilir. Sorunun bu yazılımlardan kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmek için söz konusu yazılımları geçici olarak devre dışı bırakın.

3. Sürücüleri Güncelleme

Sürücüler eğer güncel değilse bu hatayı alabilirsiniz. Driver güncelleme programları ile güncel olmayan sürücüleri otomatik olarak güncelleyebilirsiniz.

Sürücüleri manuel olarak güncellemek isterseniz Windows + X’e basıp Aygıt Yöneticisi’ni seçin. Buradan güncel olmayan bütün sürücüleri güncelleyebilirsiniz. Yeni bir sürücü bulunmazsa üreticinin web sitesini kontrol etmeyi unutmayın.

4. Social Club’ı Yeniden Yükleme

Social Club çok önemli olmasa da oyunun açılmamasına ya da kapanmasına neden olabilir. Social Club’ı yeniden yükleyip sorunun düzelip düzelmediğini kontrol edin.

5. Oyun Dosyalarını Kontrol Etme

Oyunu Steam üzerinden satın alıp yüklediyseniz oyunun dosyalarının eksik olup olmadığını öğrenmek için Steam’in oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulama özelliğini kullanabilirsiniz. Bu özellik sayesinde dosyaları hızlıca tarayıp sorunun çözülmesini sağlayabilirsiniz.

Exit mobile version