GTA 5 Arabanın Üstünü Açma Nasıl Yapılır?

GTA 5 arabanın üstünü açma işleminin nasıl gerçekleştirileceğini, hangi tuşun kullanılacağını bu rehberden öğrenebilirsiniz.

GTA 5 Arabanın Üstünü Açma

GTA 5 arabanın üstünü açma da dahil olmak üzere gerçek hayatta yapılabilen birçok eylemin yapılmasını sağlayan çok çeşitli özellikler sunuyor.

Oyuncu topluluğunun büyük bir kısmının en çok oynadığı oyunların başında gelen Grand Theft Auto V (GTA 5) her ne kadar özellik bakımından geniş bir yelpaze sunmakta olsa da bunların çoğu oyuncular tarafından keşfedilmeyi bekleyen özelliklerden oluşuyor.

Bu özelliklerden biri de arabaların üstünü açma özelliğidir. Bunun nasıl yapılacağını bilmiyorsanız aşağıdan hem bilgisayar hem oyun konsollarında nasıl üstü açık araba kullanılacağı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

GTA 5 Arabanın Üstünü Açma Adımları

Grand Theft Auto 5’te arabanın üstünü açmak için bilgisayar oyuncularının tek yapması gereken H tuşuna basmaktır. Bu tuşa bastıktan sonra üstü açılabilen arabanızla istediğiniz yere rüzgârı hissederek gidebilirsiniz.

Arabanın üstünü kapatmak için bir kez daha H tuşuna basmanız yeterlidir. PlayStation 4 / 5 ya da Xbox One / Xbox Series X veya S kullanıyorsanız da H tuşu yerine sağ yön tuşuna basmanız gerekiyor. Bu tuşlar arabanın üstünü hem açmanızı hem kapatmanızı sağlar.

GTA 5 Üstü Açılabilen Arabalar

Grand Theft Auto 5’te üstü açılabilen araçlardan bazıları bu şekildedir. Her arabanın kendine özgü sürüş mekaniği vardır. Arabaların hızı, direksiyon kontrolü, arazi ve hava koşullarına uyumluluğu, motor performansı ve lastik kalitesi gibi çeşitli faktörlerin arabaların benzersiz olması üzerinde büyük bir etkisi vardır.

Bu benzersiz araçlardan bazıları da üstünü açma gibi benzersiz özelliği mevcuttur. Oyunda öne çıkan iki adet üstü açılabilen araba vardır. Bunlardan biri Cog Cabrio, diğeri ise Carbonizzare’dır. Bu araçların diğer özelliklerini de aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Cognoscenti Cabrio

Cognoscenti Cabrio son derece şık ve nispeten ucuz bir arabadır. İki kapısı vardır. Bu araba ile birçok arabadan daha yüksek bir hıza çıkmak mümkündür.

Carbonizzare

Carbonizzare, spor kategorisine giren bir araçtır. 195 bin dolar karşılığında satın alınabilecek bu araba, oldukça dikkat çekici bir tasarıma sahiptir.

Exit mobile version