Göz Kamaştırıcı ve Standart Üstü Kulaklıklar

Müzik, dijital yaşamın en önemli mucizelerinden. Akustiğin, sadeliğin, sanatçıların mükemmele ulaşma dürtüsü ve elektronikle dansı, harikulade yetenekli müzisyenlerle eşsiz bir potpuri halini alırken son kullanıcı için talepler de yükseliyor. Peki taleplere yanıt veren en iddialı modeller hangileri? İşte yanıtlar…

Sennheiser HD 800

Odyofil kulaklık sınıfı için yeni, çığır açan referans bir kulaklık. Dünyanın en büyük dinamik sürücüsü kullanılan, harmonik bozulmanın minimum olduğu, gerçeğe en yakın sesi arayanlar için geliştirilen Sennheiser HD 800 mükemmeli arayanlar için tasarlandı. Her bir malzemesi için ayrı ayrı özen gösterilen, üçten fazla yeni patentle, ürün inovasyonunu bünyesinde barındıran HD 800 ile kulağınızın duyabileceği en saf ve gerçekçi sesi sunuyor.

Mikrofiber liflerden ve tamamen el yapımı olan kulak yastıkları, en iyi akustiği yakalamak için ve en iyi konfor için tercih edilmiş. Aynı zamanda kirlenmeyi ve toz girişini engellemek için 3D mesh kullanılmış. 10 bin TL’nin üzerinde fiyat etiketine sahip olduğunu belirtelim.

Bowers & Wilkins PX7

İngiliz ses uzmanı Bowers & Wilkins’in kablosuz kulaklıkta milat dediği PX7, bulunduğu segmenti yırtıp aşan bir süperstar. Gri ve siyah olmak üzere iki renk seçeneği ile gelen modelde 43,6 mm’lik akıl almaz büyüklükteki sürücüler dikkat çekiyor. Gürültü engelleme özelliği ile övünen PX7, düşük seslerde bile dış sesi minimize eden inovatif bir dinleme deneyimi vadediyor. 30 saatlik olağanüstü şarj dayanıklılığının yanı sıra sadece 15 dakikalık kısa bir şarjla 5 saat dinleme süresi sunuyor. Yarış otomobillerinden ilham alınarak hazırlanan tasarımıyla da fark yaratan modelin fiyatı da son derece normal.

Beyerdynamic Amiron Wireless

En iyi ses için kasayı tamamen yabancı ellere teslim etmek ister misin? Evet, bu modelde bütçenizi son derece geniş tutmanızdan başka yol yok, ancak müzik deneyimini kesinlikle galaksinin farklı bir alanına taşıdığı da gerçek.

Müzik dinlemeyi çok ciddi bir konu olarak görenlere hitap eden BeyerdynamicAmiron Wireless, tam 50mm sürücülere sahip. Kapalı akustik tasarım, 10 metreye kadar Bluetooth mesafesi, 30 saat şarj dayanıklılığı, 5-40.000 Hzfrekans aralığı ve 100dB’e kadar ses öne çıkan özellikleri arasında. Çarpıcı bir tasarımla sizi karşılayan Beyerdynamic Amiron Wireless, sahip olabileceğiniz en iyi kablosuz kulaklıklardan biri.

Audio-Technica ATH-M50xBT

Beyerdynamic Amiron Wireless’a yakın ama onun kadar iyi olmayan bir alternatif. Çok daha hafif ve zarif olduğuna da şüphe yok. Katlanabilir tasarımı ve metal aksamıyla dikkat çekiyor. Ayrıca deri kulak pedleri çok konforlu ve yaz aylarında bile sizi rahatsız etmiyor.

310 gram ağırlığındaki modelde kullanılan sürücüler 45mm büyüklüğünde. 15-28.000 Hz frekans aralığı ve 40 saati bulan muazzam şarj dayanıklılığı diğer çarpıcı özellikleri arasında. Kablolu da kullanılabilen Audio-TechnicaATH-M50xBT, segmentinin çokyönlü yıldızlarından biri.

Bose QuietComfort 35

Sihirli küreniz dünyaysa müzik odaklı sihirli kulaklığınız da BoseQuietComfort 35 olabilir. Bose QuietComfort 35 Kablosuz Kulaklık II, birinci sınıf gürültü önleme teknolojisiyle tasarlanmış. Daha da iyisi, iPhone ve iPad’inize Bluetooth aracılığıyla kolayca bağlanarak sizi kablolardan kurtarıyor.

Net duyulan müziğin ayrıntıları, sizi alışma süresi ile karşı karşıya bırakabilir. Çünkü bu canavarı kullananların ortak görüşü, uzun yıllardır dinledikleri müziklerde daha önce duymadıkları detayları onunla duymaya başladıkları. Bu arada iOS aygıtınızdan istediğiniz an Siri’ye ulaşmanıza imkan veriyor. Bu tür ek özellikler bir harika. Pil her şarj edildiğinde 20 saate kadar kablosuz dinleme imkanı sunan model, birinci sınıf malzemeden üretildiği için hafif ve tüm gün rahatça takılabilir.

B&O Play Beoplay H4

Bang & Olufsen’in bu şık tasarımlı kablosuz kulaklıkları size oldukça kaliteli bir ses deneyimi sunmayı vaat ediyor. Beoplay H4’ün kulak pedleri üzerinde ve kafa üstü bandında yumuşak bir deri malzeme kullanılmış. Ürünün geri kalan bölümlerinde ise paslanmaz çelik ve alüminyum detaylar göze çarpıyor. Her türlü giyim tarzına uyacak renk seçenekleri bulunan Beoplay H4, İskandinav tasarımını üstün bir performansla buluşturan oldukça başarılı bir model.

Master & Dynamic MW07

Bütçeleri biraz yukarı çekse de performansı ve kalitesiyle baş döndürmeyi biliyor. Sesli komutlarla çalışabilen kulakiçi kulaklık, aynı zamanda Siri haricinde Google Voice desteği de sunuyor. Çelik malzemesi, üst segment tasarımı ve iddialı ses kalitesiyle listenin en iyileri arasında konumlanıyor.

SteelSeries Arctis Pro

Yüksek duyarlıklı ses oyunla buluşuyor. Üst segmentteki en iyi kulaklık alternatiflerinden biri olan Arctis Pro + GameDAC Yüksek Çözünürlüklü oyun ses sistemi, her bileşeni ile sağlam ve güçlü sesi, PS4 dijital çıkışından kulaklarınıza kadar taşıyabilmek için titizlikle sunuyor. Bir adet kulaklık ve yanında bir de dijitalden analoga dönüştürücü (DAC) bulunduran sistem, ‘tamamen oyuna yönelik’ olmasıyla dikkat çekiyor. Kayıpsız WAV, FLAC, ve DSD dosyalarının nefes kesen kalitesini deneyimlemek, GameDAC’ın doğal 96 kHZ, 24-bit desteğiyle yüksek çözünürlüklü oyun seslerine şimdiden hazırlık yapmak isteyenler için birinci sınıf bir alternatif vaat ediyor.

Bang & Olufsen Beoplay H9i

Stil ikonu kulaklıklar listelerinin son gözdelerinden biri olan Beoplay H9i, zarafetiyle baş döndürüyor. Pek de mütevazı olmayan bir fiyat etiketine sahip olan model, kahve ve karamel tonlarına vurgu yapan renk alternatifleri ile dikkat çekiyor. Aktif gürültü engelleme özelliği ile çevredeki sesleri bloke ederek müzik ya da aramalardaki sesi en net şekilde duymanıza imkan tanıyor. 2 adet dijital mikrofonla gelen ürün, müziğa ara verip konuşmak istediğinizde olabilecek en net iletişimi sağlıyor. 40mm çaplı sürücüleri ve 20 – 22.000 Hz frekans aralığı sayesinde müzik keyfini doruklarda yaşatıyor.

Libratone Q Adapt Lightning

Apple cihazlar için lightning bağlantısına sahip olan Libratone Q Adapt, kumaş kaplama kablosu ve kulağa ‘gerçek anlamda’ tam oturan zarif dizaynıyla dikkat çekmeyi başaran bir model. Teması anında neredeyse hiç rahatsızlık hissettirmeyen bir model. Çevre gürültüsünü önleme özelliğine sahip olan kulaklık gri, siyah gibi uyumlu renk seçenekleriyle satın alınabiliyor. Çeşitli ekolayzer seçimleri ile rafine bir ses deneyimi sunuyor.

Focal Utopia

Fransa’da tasarlanan bu model, kendi segmenti adına kesinlikle bir süper star. DAC ve amplifikatör gerektiren tasarım harikası Focal Utopia, 5 Hz – 50 Hz arasında olağanüstü bir frekans tepkisi sağlıyor. Dinlerken müziğin hassasiyeti, gerçekçiliği, dinamikleri, netliği sizi her detay ve anın kaydedildiği yüksek profilli stüdyolara götürüyor adeta.

Estetik tasarımının yanı sıra konfor, denge ve dayanıklılık da sunuyor. Rahat kullanımın öncelikli özellikleri arasında yer aldığı Utopia’nın kulaklık pedlerinde kullanılan Pittards tarafından üretilen deri kaplaması, klasik ve zarif çizgileri pekiştiriyor.

Daha fazla detay ve online alışveriş için: www.extreme-audio.com

Müziği daha iyi şekilde dinlemenin 3 yolu

 

  1. Müziğin sesini fazla açmayın,
  2. Dış sesleri mümkün olduğunca azaltın,
  3. Müziği oluşturan katman ve kısımlara konsantre olun,

Sonu gelmesin…

İstatistiklere göre Spotify, Apple Music gibi platformlarda kullanıcılar, “oynat” tuşundan çok “atla” tuşuna tıklıyorlar. Müziklerin yüzde 48.6’sı sonuna kadar dinlenmeden değiştiriliyor.

Multifonksiyonel teknolojiler

Modern çağın multifonksiyonel teknolojileri arasındaki çoğu kulaklık, ses sunumuyla birlikte iletişimi de mümkün kılıyor; görüşmeleri bu aksesuarlar üzerinden gerçekleştirmek gerçekten konforlu. En nihayetinde de çok sayıda kulaklık arasından en iyilerini keşfetmek ciddi teknoloji konuları arasında konumlanıyor.


 

Exit mobile version