Google’ın Türkiye Ekonomisine Katkısı Belli Oldu

Google'ın Türkiye ekonomisine katkısı açıklığa kavuştu. Yeni yayımlanan bir rapora göre şirketin Türkiye'ye milyarlarca TL katkısı oldu.

Google'ın Türkiye Ekonomisine Katkısı Belli Oldu

Google’ın Türkiye ekonomisine katkısı, paylaşılan “Google Ekosistemi Sosyo-Ekonomik Değer Raporu” ile beraber belli oldu. Rapora göre yazılım devinin 2021 yılında dört temel ürün ve hizmet kategorisiyle 476 milyar TL ekonomik değer oluşturdu.

Google’ın Türkiye Ekonomisine Katkısı Açıklandı

Dunya.com’daki habere göre Google Türkiye “Google Ekosistemi Sosyo-Ekonomik Değer Raporu” paylaştı. Paylaşılan rapora göre Google, geçtiğimiz yıl oldukça büyük bir başarının altına imza attı. Öyle ki şirket geçtiğimiz yıl dört temel ürün ve hizmet kategorisi ile 476 milyar TL seviyesinde ekonomik değer oluşturdu.

Yazılım devi tarafından 2021 yılında oluşturulan ekonomik değer, GSYH’nin (Gayri safi yurt içi hasıla) yüzde 6,6’sına denk geliyor. Google tarafından gerçekleştirilen sunumda bazı önemli bilgiler de paylaşıldı. Aktarılan bilgilere göre Google Haritalar isimli hizmet, kullanıcılara 39 milyar TL tutarında yakıt ve zaman tasarrufu sağladı.

Google şirketinin geçtiğimiz yılda reklam ürünlerinin 193 milyar TL’ye ulaştığı açıklandı. Bu miktarın 2025 yılından itibaren 422 milyar TL seviyesine ulaşması bekleniyor. Android ve Play Store tarafında 2021 yılında 210 milyar TL’lik bir kazanç elde edildi.

Google Türkiye Ülke Direktörü Mehmet Keteloğlu, söz konusu rapor hakkında önemli bir açıklamada bulundu. Keteloğlu, Türkiye’nin dijitalleşmesinin, dijital ekonominin büyümesinin küçük esnafın dijitalleşmesi ile olacağını söyledi.

Keteloğlu, Google Benim İşletmem Profili’nin 2021 yılında 700 binden fazla mikro ve küçük işletmenin ek gelir artışı elde etmesine katkı sağladığını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Google, ödeme sistemi konusunda esnekliğe gittiğini açıklamıştı. Bu şu anda büyük çapta bir değişikliğe neden olmadı ancak Apple da Google da bu konuda baskıya uğramaya devam ediyor. Bu atılan adım, şirketin yavaş yavaş uygulama geliştiricileri ile anlaştığının bir göstergesi olarak yorumlanmıştı.

Şirketin bu şekilde ilerlemesi hâlinde uzun vadede bazı değişiklikler yaşanacağı düşünülüyor.

Exit mobile version