Google Play Store “Teklifler” Sekmesi Alıyor

Google Play Store, oyunlar ve uygulamalardaki fırsatları görüntülemek için bir "Teklifler" sekmesi alıyor.

Google Perşembe günü yaptığı duyuruda, Google Play Store’un kullanıcıların oyunlar ve uygulamalarla ilgili fırsatları keşfetmelerine yardımcı olmak için yeni bir “Teklifler” sekmesi sunduğunu duyurdu. Şirket, sekmenin seyahat, alışveriş, medya, fitness ve eğlence uygulamalarında fırsatlar sunacağını söylüyor.

Google, Play Store’da kullanıcılara zaten çeşitli teklifler gösterse de; yeni sekme artık bu teklifleri tek bir yerde topluyor. Teklifler sekmesi önümüzdeki haftalarda Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan ve Endonezya’daki kullanıcılara gelecek. Google, yeni sekmeyi bu yıl içinde daha fazla ülkede başlatmayı planlıyor.

Google Play Store Teklifler Sekmesi Neleri İçerecek?

Sekme, kullanıcıların kendileriyle alakalı fırsatları keşfetmelerine yardımcı olmak için “hoşunuza gidebilecek uygulamalar için teklifler” bölümü içerir. Google, kullanıcıların keşfedebilecekleri çeşitli anlaşma türleri olduğunu not eder. Sekme, sihirli küreler ve jetonlarla ilgili sınırlı süreli fırsatlar gibi oyunlar ve oyun içi öğelerdeki satışları gösterecek. Ayrıca, uygulamaların ücretsiz teslimat, ücretsiz yolculuklar ve daha fazla ödül gibi şeyler sunduğu ödülleri ve paket teklifleri de gösterecek.

Öne çıkacak diğer teklif türleri arasında; kiralamak veya satın almak için uygun olan film ve kitap satışları yer alır. Son olarak, Google, sekmenin, 30 günlük ücretsiz ve diğer uzatılmış denemeleri ücretsiz olarak sunan uygulamaları görüntüleyerek kullanıcıları yeni bir şeyler denemeye teşvik edeceğini belirtti.

Google’dan Açıklama Geldi

Google Play’de ürün yöneticisi olan David Winer, bir blog yazısında,“2012’den bu yana Google Play, favori uygulamalarınızı, oyunlarınızı ve dijital içeriğinizi keşfetmek; keyfini çıkarmak için tek durak noktası olmuştur. Bu hafta Google Play Store uygulamasında yeni bir sekme olan “Teklifler”i kullanıma sunuyoruz” dedi.

Teklifler sekmesi, Google Play uygulamasının altındaki gezinme çubuğunda yer alır. Bu, pazarda arama yaparken fırsatları hızlı bir şekilde kontrol etmek için kolay bir yer haline getirir. Google, en iyi uygulama ve oyunların geliştiricileriyle ortak olduğunu belirtiyor. Ayrıca sekmeye düzenli olarak yeni fırsatlar eklemeyi planladığını söylüyor.

Çoğu kişinin şu anda uygulamaları veya oyunları manuel olarak araması; ardından liste sayfasındaki fırsatları araması gerektiğinden; yeni Teklifler sekmesi Play Store için iyi bir ek gibi duruyor. Mağazada ücretli uygulamalar mevcuttur. Ancak en sık kullanılanlar zaten ücretsizdir. Bu bölümün aklımıza gelen tek yasal kullanımı; indirimli fiyattan oyun içi öğeler veya ödüller arayan oyuncular içindir. Bunu ancak özellik yayınlandığında göreceğiz.

Exit mobile version