Google Pixel 7 Ekran Altı Kamerayla Gelebilir

Google Pixel 7, Galaxy Z Fold 3'ün UDC'sine benzer bir ekran altı kamera teknolojisiyle gelebilir. Detaylara birlikte göz atalım...

Google Pixel 7 akıllı telefonunda ekran altı kamerasını kullanmaya hazırlanıyor. Mayıs 2021’de, Google tarafından ekran altı kamera teknolojisi için açılan bir patent internette su yüzüne çıktı. Bununla birlikte, selfie kamerasının karşısına ikinci bir ekranın yerleştirildiği ve her ikisinin tam ortasına bir aynanın monte edildiği alt ekran teknolojisini kullandı. Bu tür bir teknoloji pahalıdır. Bu durum telefonun fiyatını yükseltecek.

Ekran Altı Kamerası Google Pixel 7 Akıllı Telefonunda Yer Alacak

Şimdi, şirketten başka bir patent başvurusu yapıldı. Ancak farklı bir ekran altı kamera teknolojisi için. İlginç bir şekilde, yeni teknoloji Google için uygun maliyetli olacak gibi duruyor. Bunu yakında çıkacak Google Pixel 7’de görmeyi umuyoruz.

LetsGoDigital’den gelen bir rapora göre, Google’ın USPTO’ya (Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi) 31 Ağustos 2021’de başvurusunu yaptığı bir patent geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Bildirildiğine göre patent, geniş bir tam ekran deneyimi sunmak için; yeni bir tür ekran altı kamera teknolojisinin dosyalandığını ortaya koyuyor. Ancak bu sefer, özçekim kamera sensörüne ışık sağlamak için küçük bir yayıcı olmayan parça ile eşleşen bir yayıcı ekran olarak lanse ediliyor.

OLED Ekranların Kullanılması Gerekiyor

Bu tür bir teknoloji için belli ki bir OLED ekran olacak. Yayıcı olmayan ekran, sensörün daha kaliteli fotoğraflar sunarak yeterli ışık almasını sağlar. Ayrıca, ekranın yayıcı kısmı ışık yayacak. Bu da kamera boşluğunu gizleyecektir.

Bu tür bir teknoloji yeni değil. Samsung Galaxy Z Fold 3 gibi halihazırda mevcut olan bazı telefonlarda yer alıyordu. Sangmoo Choi’nin bu teknolojinin Google’ın mucidi olduğu bildiriliyor. Ancak patentin Samsung’un eski modellerinden biriyle çeliştiği bildiriliyor.

Sangmoo’nun Samsung’da Çalışması Benzerliğin Nedeni Olabilir

Görünüşe göre Sangmoo, birkaç yıl önce Samsung’da çalışmıştı. Bu, her iki patentteki benzerliklerin nedeni olacaktır. Samsung, 2017’de benzer bir ekran altı kamera patenti başvurusu yaptı. Yakın zamanda Galaxy Z Fold 3’te ekran altı kamerası teknolojisi gerçekleşti.

Benzerliklere rağmen, Google’ın yeni patentinin yaklaşmakta olan Pixel telefonlarda nasıl duracağı merak ediliyor. Kim bilir, Google Pixel 7, bu ekran altı kamera teknolojisiyle tam bir ekrana sahip olacak.

Exit mobile version