Google Pay Artık Para Gönderip Alabiliyor; Peki Türkiye Desteği Nerede?

Bu yılın ilk aylarında yazılım devi Google, Android Pay adlı mobil ödeme sistemini Google Pay olarak yeniden adlandırdı. Google Pay, kısaca, kredi kartları ve abonelik kartlarınızı depolayan, bunlar telefonunuzun ekranıyla ya da NFC çipiyle dışarıyla paylaşabilen bir yazılım. Bu yazılım ne yazık ki hala ülkemizde tam anlamıyla çalışmıyor. Evet, Google Play ya da Chrome üzerinde hala kayıtlı kredi kartı bilgilerimizi Google Pay logosu altında görüyoruz. Ama Google Pay tabi ki bundan ibaret bir uygulama değil.

İlgili Haber: Wallet ile Android Pay birleşerek G Pay oldu
Geçtiğimiz günlerde bu ödeme uygulamasını güncelleyen yazılım devi, artık kullanıcılar arası para gönderip almaya da destek sunuyor. Şimdiye kadar aynı özellik Google Pay Send adlı ikinci bir uygulama içerisinde kullanılabiliyordu.

Google Pay uygulaması yeni güncellemeyle birlikte yine Türkiye’de tam olarak desteklenmeyen bir ödeme servisi Apple Pay’e benzedi. Bu Türkiye’de çalışmaya inatla karşı çıkan iki sistem, kredi kartı bilgilerini kaydedip bunlarla zahmetsizce ödeme yapmanın yanı sıra uçağa biniş kartları, konser biletleri, abone kartları, hediye kartları ve çok daha fazlasını da kullanabiliyor. Uygulamalar aracılığıyla ayrıca arkadaşlarınızla gittiğiniz bir restoranda ödemeyi siz yapıp arkadaşlarınıza eşit şekilde bölüştürebiliyorsunuz. Tabi ki bunların hepsi sadece desteklenen ülkelerde geçerli. Türkiye’ye orta çağ ülkesi muamelesi yapan bu teknoloji firmaları, diğer pazarlara sarf ettikleri eforun birazını bile burada sarf etmemekte kararlılar.

Google, yeni sistemiyle birlikte ödemeleri tıpkı Apple gibi hem bilgisayar başında internette gezinirken hem de telefonunuzla mağazalarda yapmanıza imkan sağlıyor. Her şeyin Google hesabınıza bağlı bir şekilde senkronize çalıştığı sistem, cihazınızı kaybetseniz bile veri kaybı yaşamanıza yer bırakmıyor.
Sevgili Google umarız yakın zamanda Google Pay gibi birçok hizmetini sadece çok para getiren ülkelerde değil, dünyanın her yerinde kullanıma sunar. Bu sayede firma değeri ve firmaya karşı olan güven artacaktır.

Exit mobile version