Google One VPN Hizmeti Kullanımdan Kaldırılıyor

Google One VPN hizmetini kullanımdan kaldıracağını duyurdu. Peki, şirket VPN servisini tam olarak ne zaman kaldıracak?

Google One VPN Hizmeti Kullanımdan Kaldırılıyor

Google One ile birlikte gelen VPN hizmetini kullanan kişiler yakında bu özelliği kullanma imkânına sahip olmayacak. Google, hizmetin kullanıcılarına gönderdiği e-postada, bu yılın ilerleyen zamanlarında söz konusu özelliğin kademeli olarak kaldırılacağını açıkladı.

Şirket, Google One’ın VPN özelliğini 2020 yılında kullanıma sunmuştu. O zaman sadece en az 2 TB depolama alanına sahip planı kullananlar erişebiliyordu. Bu da kullanıcılara daha yüksek bir ücrete mal oluyordu.

Google One VPN Hizmeti Neden Kaldırılıyor?

Şirket, geçen yıl temel abonelik planı da dahil olmak üzere tüm Google One planlarına VPN özelliğini getirdi. Bu bakımdan eskisine kıyasla daha uygun fiyatlı hâle geldi.

One’ın VPN hizmetinin sunulduğu ülkelerde şu anda özelliğe erişilmeye devam ediliyor fakat şirketin aktardığı bilgilere göre bu yılın ilerleyen dönemlerinde özellik yavaş yavaş kullanımdan kaldırılacak.

Google, VPN hizmetinin ne zaman tamamen kullanımdan kaldıracağını söylemedi ancak 9to5Google’a özelliğin kaldırılma nedeninin insanlar tarafından kullanılmaması olduğunu belirtti.

Şirket, daha fazla kullanıcının bu özelliği kullanmasını sağlamaya yönelik çalışma yürütmek yerine kaynaklarını daha çok ilgi çeken Google One özellikleri sunmaya ayırmak istiyor.

Exit mobile version