Google Neden Her Güncellemeyi Önce Android İçin Yapıyor?

Apple kullanıcısı olan okuyucularımızın hepsi başlığımızı gördükten sonra ‘evet neden öyle?’ diyor. Google neden her güncellemesini önce Android için yapar?

 

Bunun en büyük sebebi, Android mobil işletim sisteminin Google tarafından üretiliyor ve dağıtılıyor olması. Ancak yine de akıllarda şu deli soru var: iOS işletim sistemi kullanan Apple cihazlar için de güncellemelerin aynı anda gelmesi gerekmez mi? Yanıtı biliyorsunuz ama biz konuyu enlemesine boylamasına ele alarak detaylandırmaya çalışacağız.

Bazı ülkelerde Google Haritalar uygulaması Apple cihazlarda istendiği gibi çalışmıyor. Android cihazlarda sorunsuz çalışan uygulamaya gelen güncellemelerin çoğu Apple’da görünmüyor. Tabii ki bu da Apple kullanıcılarını sürekli olmasa da zaman zaman mağdur ediyor.

Bildiğiniz gibi Google artık sadece bir arama motoru ve işletim sistemi üreticisi değil, aynı zamanda büyük bir yazılım şirketi. Akıllı cihazlarımızda kullanabildiğimiz onlarca uygulamayı geliştiren de yine Google. Bu sebeple, Android kullanıcısı olmasanız da, mutlaka Google’a ait bir uygulama kullanıyor olabilirsiniz. Bu sebeple eğer bir iOS kullanıcısıysanız yani iPhone ya da iPad’iniz varsa ‘update’ beklerken, güncellemelere biraz geç ulaştığınızın farkında olmalısınız…

Sakon Nakhon, THAILAND -August 1,2017: Google Maps forSamsung note5 . Its location service can work with or without a GPS receiver. Build for Android and iOS.

Özellikle büyük şirketler için en önemli işletim sistemi hala Apple’ın iOS’u. Ancak dünyada çokça insan Android kullanıyor. Google ise uygulamaları için yaptığı güncellemeleri öncelikle kendi kullanıcıları ile paylaşıyor. Bu tartışmasız bir doğru.

‘Eğer Android kullanıcısıysanız, tabii ki önceliğiniz var’

Google biraz yukarıdaki mantıkla yazılım üretiyor ve güncelliyor. Kendi yazılımlarını kendi kullanıcılarına daha efektif şekilde sunmaya çalışıyor. Tamam, Apple kullanıcıları ‘biz de anında güncelleme istiyoruz’ diye tepki gösteriyor olsa da, Google da kendi kullanıcıları için ayrıcalık tanımak istiyor. Bu sebepledir ki, Android kullanıcıları her zaman bir adım önde, Google için. Bu açıdan baktığımızda, biraz daha normal geliyor durum, öyle değil mi?

Eylül 2008’de hayatımıza giren Android işletim sistemi, sanki asırlardır bizimle gibi hissetmiyor musunuz? Şu an Google Play Store’da 2 milyonun üzerinde uygulama var ve bunların yaklaşık 120 tanesi Google’ın kendisine ait ücretsiz uygulamalar.

Ofis uygulamalarından iş dünyasına, fotoğrafçılıktan videografiye, çevirilerden ücretsiz görüşme yazılımlarına kadar onlarca uygulaması bulunuyor Google’ın. Bu rakamların yanında, iPhone kullanıcıları için de 70 civarı Google uygulaması olduğunu belirtmek gerekiyor. Rakamsal olarak da bariz bir fark yok diyebiliriz.

Bir kısmımız ‘eşit olmak lazım’ diye düşünüyor olsak da, kendi kullanıcıları için ‘pozitif ayrımcılık’ yapıyor olması da çok mantıksız gelmiyor aslında.

Bakalım Google ilerisi için ne gibi yenilikler getirecek hayatımıza, hem iOS hem Android kullanıcıları için.

Google çalışa dursun, biz de gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edelim. App Users’I takipte kalınız.

Muhtemelen ilk kez göreceğiniz 12 Google uygulaması

Kutu:

İpucu

Uygulamaları yeniden yükleme veya tekrar açma

  1. Android telefonunuzda veya tabletinizde Google Play Store’u açın.
  2. Menü – Uygulamalarım ve oyunlarım – Kitaplık‘a dokunun.
  3. Yüklemek veya açmak istediğiniz uygulamaya dokunun.
  4. Yükle veya Etkinleştir‘e dokunun.

 

Exit mobile version