Google Meet mobil cihazlara gürültü engelleme geldi

Google, mobil cihazlarda Google Meet aramaları için gürültü engelleme özelliğini kısa süre önce duyurdu. Bu özellik, Nisan 2020’den beri masaüstü için mevcuttur, ancak artık akıllı telefonlarda ve tabletlerde de kullanılabilir. Kullanıcının sesinden gelen ana sesin daha net olmasını sağlayarak arka plan gürültüsünü azaltır.

Bu, Google’ın görüntülü görüşme platformlarını iyileştirmek için yapılan başka bir eklemedir. Pandeminin başlangıcından bu yana şirket, insanlardan uzakta iletişimi kolaylaştırmak için iyileştirmeler getirdi. Teknoloji devi kısa süre önce Google Meet’in arka plan bulanıklaştırma özelliği aldığını duyurdu. Ayrıca, Google Duo için bir ekran paylaşma özelliği de sunuyor.

EA PLAY XBOX GAME PASS’E GELİYOR

GOOGLE MEET İLE MOBİLDE ARKA PLANDAKİ SESLERE SON

Gürültü giderme, ana sesin nereden geldiğini, genellikle cihaza en yakın olanı belirlemek için geliştirildi. Böylece, arka plan gürültüsünü filtrelemek mümkündür. Bu, komşu evlerde çalıştığı için doğrudur, arka plandaki sesler, köpek havlamaları, alarmlar, çalan telefonlar, havaalanı gürültüsü ve aramaları rahatsız edebilecek diğer sesler.

Google’dan gelen haberlere göre bu özelliğin bu haftadan itibaren almanın mümkün olduğu söyleniyor. Resmi lansman 29 Eylül’de gerçekleşti. Yeniliğin mobil cihazlardaki Google Meet uygulaması için geçerli olduğunu hatırlamak gerekir. Özelliği almak için manuel güncelleme yapmanız gerekebilir. Bunu yapmak için, akıllı telefonunuzun uygulama mağazasına gidin ve mevcut bir güncelleme olup olmadığını kontrol edin. Değilse, birkaç gün içinde gönderilmelidir.

GOOGLE ARKA PLAN BULANIKLAŞTIRMAYI DA GETİRECEK

Bu özellik, Nisan ayından beri masaüstü için sunulmaktadır. Google, akıllı telefonlar ve tabletler için aynı işlevi ancak şimdi yayınlıyor. Özelliğin mobil cihazlarda başlatılmasının neden beş ay sürdüğü açıklanmadı. Masaüstünde halihazırda mevcut olan arka plan bulanıklığının, Google’ın aynı geliştirme hızını izlemesi durumunda, önümüzdeki yıl mobil cihazlara ulaşması bekleniyor. Arka plan bulanıklığının mobile ne zaman gönderileceği henüz belirtilmedi.

Bu arada bu özellik, Güney Afrika ve Birleşik Arap Emirlikleri dahil bazı ülkelerde mevcut değildir. Google Meet Yardımı aracılığıyla, kullanıcılar özelliği nasıl ayarlayacaklarını öğrenebilirler.

GOOGLE MEET UYGULAMASINI ANDROID’E İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

GOOGLE MEET UYGULAMASINI iOS’A İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Exit mobile version