Google iOS uygulamalarını güncellemeye geri dönüyor

Tyumen, Russia - April 30,2019: YouTube App icon channel on iPhone XR

Google, Aralık ayının başından bu yana iOS uygulamalarının çoğunu güncellemesiz bıraktı. Şirket, sorular sordu ve hatta sorun yarattı. Kullanıcılar, Google hesaplarında oturum açarken “bu uygulama güncel değil” hatalarını kısaca gördü. Ancak bu kuraklık nihayet sona eriyor. 9to5Google’ın bildirdiği gibi, Google nihayet ana iOS uygulamalarını YouTube’da bir revizyonla güncellemeye devam etti. ‘Sadece’ bir hata düzeltmesi olsa da, Gmail ve diğer uygulamaların yakında yükseltilebileceğini ima ediyor.

ASUS ROG Phone 5 görüldü

7 Aralık’taki son YouTube sürümünün (15.49.4) ardından, iPhone sahipleri bu akşam 15.49.6 sürümünü görüyorlar. Çıkış tarihi resmi olarak 13 Şubat ve Google tarafından çok tuhaf bir hafta sonu güncellemesi yapıyor. Her zaman olduğu gibi, YouTube ekibi genel sürüm notlarını kullanma uygulamasına devam etti:

Hatalar giderildi, performans iyileştirildi, çok fazla kahve içildi.

Uzun süre beklemeyi neyin tetiklediği kesin değil. Bazıları Google’ın Apple’ın uygulama gizlilik beslenme etiketlerine itiraz ettiğini öne sürdü, ancak şirketin herhangi bir itirazı olmadı. Şubat ayının başlarında iOS uygulamalarını güncelledikçe ve düşük profilli YouTube uygulamalarını (Müzik, Stüdyo ve TV) sessizce güncelledikçe gizlilik ayrıntılarını da ekleyeceğine söz verdi. Google’dan yorum yapmasını istedik.

GOOGLE IOS UYGULAMALARI İÇİN CEVAP VERDİ

“Google’ın iOS uygulamaları yeni özelliklerle veya hataları düzeltmek için güncellendiğinde, uygulama sayfası listelerimizde yeni Uygulama Gizlilik Ayrıntılarını içeren güncellemeler göreceksiniz. Bu etiketler, toplanabilecek maksimum veri kategorilerini temsil eder; yani, uygulamadaki mevcut her özelliği ve hizmeti kullanıyorsanız.”

Teknoloji şirketlerinin kış tatillerinde çalışmasına ara vermesi normal olsa da, güncellemeler genellikle Ocak ortasına kadar devam eder. Bazıları sürüm eksikliğinin uygulama beslenme etiketlerinden kaynaklandığını düşünüyordu, ancak YouTube, Uygulama Gizliliği bölümünü bugün bu güncellemeden çok önce doldurdu.

Umarız yakında diğer Google uygulama güncellemeleri de gelir. İOS için en son Chrome, özellikle 24 gün gecikti, ancak çoğu Google hizmetinin sunucu tarafı güncelleme yapısı göz önüne alındığında özellik eşliği kaybolmadı. Örneğin, Google uygulaması geçen ay Arama sonuçlarının nasıl görüntülendiğine ilişkin büyük bir yeniden tasarıma sahipti.

Exit mobile version