Google İçin Daha Fazla Güvenlik Önlemi Geliyor

Google servislerinde artık daha fazla güvenle gezebileceğiniz özellikler geliyor. Artık, aktivitelerinizi görmek ve silmek biraz daha zor olacak. Böylece, sizin dışınızda insanların bunları görmesi zorlaşacak ve daha güvenli bir deneyim elde edeceksiniz. İşte diğer detaylar!

Google’ın tüm etkinliklerinizi kaydettiğini çoğunuz biliyorsunuzdur. Hatta bunları, Etkinliklerim sayfasından görebilirsiniz. Bu sayfada, gün içerisinde yaptığınız etkinlikleri, aramalarınızı, ziyaret ettiğiniz uygulamaları görebiliyorsunuz. Ortak bilgisayar kullanıyorsanız veya telefonunuzun kilidini kapatmayı unutuyorsanız, bunun hakkında yapabileceğiniz birkaç şey mevcut.


Benzer İçerik: Google Fotoğraflar İçin Yeni Arama Filtreleri Geliyor


Google, Arama Geçmişi gibi etkinliklerinize ekstra güvenlik önlemleri getiriyor

Şimdi şirket, bu uygulamalara ulaşmak için ekstra bir adım daha ekliyor. Böylece, kimliğinizi kanıtlamadığınız sürece bu etkinliklere erişemeyeceksiniz. Bu sayede de sizden başka insanlar bu bilgilere ulaşamayacak. Yani artık bilgileriniz daha güvenli bir şekilde sadece sizin tarafınızdan görülebilecek.

Google’ın söylediğine göre, bu özelliği etkinleştirdiğiniz zaman, size bu bilgileri göstermek için cihazın başındakinin siz olduğundan emin olacak. Yani, ekstra güvenlik önlemlerini tamamlamadan etkinliklerinizi silemeyecek veya görüntüleyemeyeceksiniz.

Bu yeni güvenlik önlemi, özellikle de ortak kullandığınız bilgisayarlar için çok işe yarayacak gibi duruyor. Aynı zamanda telefonunuzu veya tabletinizi kilitlemeyi sevmeyenlerdenseniz bu özellik sizin de işinize yarayacak. Tabii ki bu güvenlik önlemi için öncelikle bunu etkinleştirmeniz gerekiyor. Bunu da birkaç basit adımla yapabilirsiniz.

Google, ekstra güvenlik önlemleri getiriyor
Google, ekstra güvenlik önlemleri getiriyor

Ek olarak, Google’ın etkinliklerinizi kaydetmesini de önleyebilirsiniz. Eğer bunların kaydedilmesini istemiyorsanız, bu özelliği kapatma seçeneğiniz de mevcut. Yukarıda verdiğimiz Etkinliğim sayfasına gittiğinizde, oradaki ayarlardan kişiselleştirilmiş reklamları bile kapatabilirsiniz.

Aynı zamanda, ekstra güvenlik önlemini de bu sayfadan ayarlayabilirsiniz. Böylece parola ile bunlara erişim sağlayabilirsiniz. Eğer ortak bilgisayar kullanıyorsanız, bunu yapmanızı öneriyoruz. Aynı zamanda eğer Google’ın hiçbir şeyi kaydetmesini istemezseniz, bunu da verdiğimiz etkinlik sayfasından ayarlayabilirsiniz.

Exit mobile version