Google geliştiriciler için Wear OS müjdesini duyurdu

Google, geliştiricilerin nihayet Wear OS cihazları için kendi özel döşemelerini oluşturabileceklerini duyurdu. Arama devi, ilk olarak 2019’da, kullanıcıların bilgileri bir bakışta görebilmeleri için Fayans özelliğini yayınladı ancak yalnızca Google’ın birinci taraf uygulamalarının bu özelliğe erişimi vardı.

Google, Jetpack Tiles kitaplığının alfa sürümünde olduğunu ve geliştiricilerin Wear OS akıllı saatlerinde özel döşemeler oluşturmasına olanak tanıdığını söyledi. Şirket, Google ilgili Wear OS platformu güncellemesini yayınladığında bu özel Döşemelerin kullanıcılar tarafından kullanılabilir hale geleceğini söyledi.

Microsoft Bethesda şirketini satın aldı

Google, “Kutular, kullanıcının günlük aktivite ilerlemesini izlemek, bir antrenmanı hızlı başlatmak, yeni çalınan bir şarkıyı başlatmak veya favori bir kişiye mesaj göndermek gibi birçok kullanım durumu için tasarlanabilir. Uygulamalar sürükleyici olabilirken, Fayanslar hızlı yükleniyor ve kullanıcının acil ihtiyaçlarına odaklanıyor. Kullanıcı daha fazla bilgi isterse, daha derin bir deneyim için Tiles’a dokunarak saat veya telefonda ilgili bir uygulama açılabilir.” dedi.

Geliştiriciler, Wear OS uygulamalarının bir parçası olarak Android Studio’da ilk döşemelerini oluşturmaya başlayabilirler. Google, Wear OS Tiles bağımlılıklarını ekleyerek başlayabileceğinizi söyledi. Talimatları burada görüntüleyebilirsiniz.

Google ayrıca Wear OS için Tiles oluşturmaya yönelik en iyi uygulamaların bir listesini de paylaştı.

– Kutucuklar, kullanıcıların saniyeler içinde okuyabileceği, göz atılabilir bilgiler içindir. Net bilgi hiyerarşisine sahip yalnızca en önemli içeriği görüntüleyin.
– Kullanıcının pilini korumak için sık sık yeniden oluşturma gerektiren öğelerden kaçının.
– Aktiviteleriniz için oldukça etkileşimli deneyimler kaydedin. Ancak, Kutucuğunuzdan bu etkinliklere bağlanabilirsiniz.
– Sık güncelleme gerektirdiğinden, geçmiş veya gelecekteki olaylar için “x dakika önce” veya “x dakika içinde” gibi metinlerden kaçının. Bunun yerine, gerçek başlangıç ​​veya bitiş saatini görüntüleyin veya “geçmişte” gibi bir ifade kullanın.
– Bir Kutucuğun düzenini ve / veya kaynaklarını sağlarken uzun süreli eşzamansız çalışmalardan kaçının. Döşeme kodunuz hızlı bir şekilde yürütülmelidir.
– Zengin etkileşim desteğinin olduğu ve kullanıcının daha fazla bilgi için kaydırabileceği bir katmanda daha fazla bilgi edinmek ve işlem yapmak için kullanıcının Kutucuklara dokunmasına izin vermeyi düşünün.
– Kullanıcıyı birden çok görevle destekleyen büyük bir uygulamanız varsa, her görev için bir Döşeme oluşturmayı düşünün. Örneğin, bir fitness uygulamasında bir Hedefler Kutucuğu ve bir Egzersiz Aktivite Parçası olabilir.

Geçmişte, geliştiriciler resmi olmayan bir API aracılığıyla Fayans oluşturmayı başardılar. Örneğin Mobvoi, kendi Fayanslarını inşa etti. Ancak resmi olmayan bir API’ye güvenmek riskli bir iştir, bu nedenle bugünün haberleri çok heyecan verici. Umarım bu, geliştiricilerin Wear OS’ye yeni Tiles’ı getirmek için gemiye atladığını göreceğimiz anlamına gelir.

Exit mobile version