Google Gboard Emoji Kitchen Kreasyonlarını Gösteriyor

Google'ın birinci taraf klavyesi Gboard artık akıllı metin çubuğunda Emoji Kitchen adı altında emoji yüklü çıkartma paketlerini vurguluyor veya gösteriyor.

Google Gboard, ilk olarak mart ayında fark edilen bağlamsal çıkartmaları genişleterek, bu emoji çubuğunda veya kendi cihazlarımızda daha bağlamsal olarak şeritte Emoji Kitchen kreasyonlarını görmeye başlıyoruz. Emoji Kitchen’ın sadece algoritmik olarak oluşturulmuş bir çıkartma koleksiyonu olduğunu unutmamak önemlidir. Bu, Android’de çeşitli mesajlaşma uygulamalarını kullanırken özelliği vurgulamanın harika bir yoludur.

Bazen bir mesaj yazarken ve “Emoji çıkartmaları” özelliği etkinken Gboard, tahmini metin çubuğunda seçebileceğiniz veya bir mesajın gövdesine yapıştırabileceğiniz bağlamsal emoji önerileri gösterebilir. Bunlar genellikle yaygın Unicode karakterleridir. Ancak yukarıda belirtildiği gibi konuşmanızla ilgili özel çıkartmalar alabilirsiniz. Gerektiğinde “Mutlu Yıllar” veya “Tebrikler”i düşünün. Bu, en soldaki tahmini metin satırında görünür ve bir dokunuşla genişletilebilir.

En sevdiğiniz mesajlaşma uygulamalarınızın metin alanına belirli anahtar kelimeler ve hatta başka emojiler girdiğinizde Gboard Emoji Kitchen kreasyonlarını daha sık ortaya çıkarıyor gibi görünüyor. Bu, yazdıklarınıza göre değişir ve ilginç bir şekilde emoji kullanırken daha tutarlı tepki verir. En sağdaki tahmine dayalı metin çubuğu bölümünde mini Emoji Kitchen oluşturma öğesine dokunmak, Gboard’un hayalini kurduğu son kullanılan veya benzersiz karışımlar arasından seçim yapmanıza olanak tanıyan daha büyük bir seçiciyi açar.

Belirtildiği gibi, bu muhtemelen yukarıda bahsedilen bağlamsal çıkartma önerilerinin yalnızca bir uzantısıdır. Ancak emoji klavyesini tamamen genişletmenizi gerektiren durumsal Emoji Mutfağı önerileriyle birleştirilmiştir. Bununla birlikte, potansiyel olarak görebileceğiniz ve kullanabileceğiniz 15.000’den fazla farklı Emoji Mutfak çıkartması olduğunda, bu, asla mümkün olmadığını düşündüğünüz bazı kreasyonları ortaya çıkarmaya yardımcı olabilir. Bu da onları arkadaşlarınıza ve ailenize göndermek için mükemmel hale getirir.

Google Gboard Emoji Kitchen Kreasyonları Güncellemeyle Birlikte Geldi

Android 13‘ü beklerken Google, GBoard, Emoji Kitchen ve bazı erişilebilirlik araçları için yeni güncellemeler sundu. Güncellemelerin çoğu hafif yürekli ve eğlenceli olsa da, bazıları oldukça ciddi ve potansiyel olarak kullanıcıların telefonlarını günlük olarak kullanma biçimleri üzerinde büyük etki sunuyor.

Sadece kelimelerle ifade edemeyeceğiniz bazı şeyler var ve Google bunu anlıyor. Bu yüzden artık özel metin çıkartmaları kullanarak kelimelerinizi resimlere dönüştürmenize izin verecek. Bu, daha önce yalnızca Pixel telefonlarda bulunan bir özellikti. Ancak şimdi tüm Gboard kullanıcılarına geliyor. Google, Emoji Kitchen kullanılarak erişilebilen yeni emoji mashup’ları da ekledi. Şimdi, aralarından seçim yapabileceğiniz 1600’ün üzerinde yeni kombinasyon olacak. Bu, en hafif tabirle oldukça fazla. Ayrıca, Onur Ayı için tam zamanında yeni gökkuşağı çıkartmaları eklenecek.

 

Exit mobile version