Google Fuchsia OS’nin ilk geliştirici sürümleri için hazırlanıyor

Son raporlara göre Google, Fuchsia OS’nin ilk geliştirici önizleme sürümünü yayınlamaya hazırlanıyor. Ocak ayının sonunda, Fuchsia OS projesi yeni bir şube oluşturdu (sürümler / F1). Bundan sonra, ana şube F1 şubesine onlarca kod değişikliği ekledi. Ek olarak, F1 şubesi oluşturulduktan yaklaşık altı hafta sonra, Fuchsia OS ekibi benzer bir “sürümler / F2” dalı oluşturdu.

Ayrıca, Google Flutter ekibinin de Fuchsia F1 sürümüne hazırlandığına dair haberler var. Bunun nedeni, Flutter motorunun repo’sunun özellikle Fuchsia F1 için bir şubesi olmasıdır. Bu yeni değişiklik serisine göre Google, Fuchsia OS geliştirici önizleme sürümünü yayınlamak üzere.

Steam, tartışmalı Super Seducer 3 oyununu kaldırdı

Fuchsia OS’nin ilk ortaya çıkmasının üzerinden dört yıldan fazla zaman geçti. Linux tabanlı olmayan bir işletim sistemi olan Fuchsia OS, Zircon adlı yeni bir mikro çekirdeği temel alır ve Android ve Linux uygulama prosedürlerini çalıştırmayı desteklemesi beklenir.

Geçen yılın başında, FuchsiaOS’un dahili büyük ölçekli testler yapacağına dair işaretler vardı. Son dahili test iyi giderse, Google geliştiricilere ilk Fuchsia OS önizleme sürümünü getirecek. Geçen yılın sonunda, Google ayrıca bu projeyi harici geliştiriciler için resmi olarak yayınladı.

Ancak aslında, şu ana kadar Google henüz FuchsiaOS’un bir derleme sürümünü sağlamadı. Kullanıcılar Fuchsia OS’yi denemek istiyorlarsa, kaynak kodunu kendileri indirmeleri, birkaç desteklenen cihaza kurmaları ve kurmaları veya bir emülatör aracılığıyla çalıştırmaları gerekir.

FUCHSIA OS, FARKLI DONANIM CİHAZLARINI DESTEKLEYECEK

Bu İşletim Sistemi (Fuchsia) açık kaynaklı bir projedir. AOSP’ye benzer ve birden fazla cihazda çalışacaktır. Bu cihazlar arasında akıllı ev cihazları, dizüstü bilgisayarlar, cep telefonları ve daha fazlası bulunur. Şimdiye kadarki raporlardan, Google’ın akıllı ev cihazı Nest Hub, test cihazlarından biri olacak.

Fuchsia OS ile ilgili olarak, Android ve Chrome OS başkanı Hiroshi Lockheimer’ın söylediği şey şu:

Bu işletim sistemi için daha fazla yeni özellik geliştiriyoruz. Bazı insanlar bunun “yeni Android” veya “yeni Chrome OS” olduğunu düşünebilir, ancak FuchsiaOS’un FuchsiaOS olduğunu söylemek isterim – bu yeni bir tür sanat işletim sistemi dünyası … Yeni işletim sisteminin önemi, akıllı ev cihazları, giyilebilir cihazlar ve hatta artırılmış gerçeklik veya sanal gerçeklik cihazları gibi farklı donanım cihazlarını destekleyin. Cep telefonları için Android’i başlattık; web uygulamaları için Chrome OS’yi başlattık; bu nedenle, yeni sistem belirli cihazlar için de optimize edilebilir ve ekibimiz bu yönde çalışıyor.

Exit mobile version