Google Fotoğraflar o özelliği sonlandırıyor

1 Haziran’dan itibaren Google Fotoğraflar, ücretsiz depolama alanınızı 15 GB olarak sınırlayacak ve insanları bunun yerine Google One depolama abonelik hizmetine kaydolmaya teşvik edecek.

Google Fotoğraflar, fotoğraflar ve videolar için sınırsız ücretsiz depolama politikasını önümüzdeki hafta sonlandıracak. 1 Haziran’dan sonra, yüklediğiniz tüm yeni fotoğraflar ve videolar, her Google hesabıyla birlikte gelen ücretsiz 15 GB depolama alanına dahil edilecektir. Ancak endişelenmeyin. O günden önce yüklediğiniz hiçbir fotoğraf veya video kapağın parçası olmayacaktır. Google, depolama kotanızı yönetmenize yardımcı olacak yeni bir ücretsiz araç ekledi.


İlginizi Çekebilir: Google Fotoğraflar İçin Yeni Arama Filtreleri Geliyor


GOOGLE FOTOĞRAFLAR SONRASI GELEN GOOGLE ONE’DA FİYATLAR NE KADAR?

Bu hamle ilk olarak Kasım ayında gerçekleşti. Şirket, Google’ın depolama abonelik hizmeti olan Google One’a kaydolmaya teşvik etmeyi amaçlıyor. Google One planları 2 dolardan başlıyor. Bunların içerisinde ABD’de 100 GB depolama alanı ve Google Store indirimleri mevcuttur.

NE YAPMAK GEREKİYOR?

Mevcut fotoğraf ve videolarınızın Salı gününden önce Google Fotoğraflar’da yedeklemelisiniz. Yedekleme kalitenizi Fotoğraflar uygulamasında Ayarlar > Yedekle ve eşitle’ye giderek kontrol edebilirsiniz.

Değişiklik yürürlüğe girdikten sonra, mevcut Google Foto kullanıcılarının %80’inden fazlası, bu ücretsiz 15 GB ile yaklaşık üç yıllık içeriği depolayabilecektir. Google, 15 GB sınırınıza yaklaştığınızda sizi uygulamada ve e-postayla bilgilendirecektir. Fotoğrafları ve videoları Google hesabınıza ne sıklıkta yedeklediğinize bağlı olarak, ücretsiz depolama alanınızın ne kadar süreceğine dair kişiselleştirilmiş bir tahmin de bulabilirsiniz.

Google, 15 GB depolama kotanıza dahil olan yedeklediğiniz fotoğraflarla videolar için bir araç geliştirdi. Bu araç fotoğrafları ve videoları yönetmenize yardımcı olmak için uygulamada yer alıyor. BU eklenti sahip olduğunuz depolama alanını daha iyi yönetmek için size çözümler üretir. Bulanık fotoğrafları, ekran görüntüleri ya da büyük videoları ortaya çıkarır. Bu sayede, büyük boyuttaki dosyaları silebilirsiniz.

Kasım ayında yaptığı açıklamada şirket, her hafta 28 milyar yeni fotoğraf ve videonun yüklenmesiyle Google Foto’da 4 trilyondan fazla fotoğrafın depolandığını söyledi. Mayıs ayında Google, fotoğrafları Anılarınızdan kaldırma yeteneği ve fotoğraflarınızı canlandırmak için yapay zeka destekli yeni teknikler de dahil olmak üzere yeni Fotoğraflar özelliklerini açıkladı.

Exit mobile version