Google Dokümanlar Kullanıcılarına Müjdeli Haber

Google Dokümanlar kullanıcılarını sevindiren bir haber geldi. Şirket, Google Docs için yeni bir özelliği kullanıcılarına sundu.

Google Dokümanlar artık kullanıcıların aynı anda birden fazla metni seçmesine ve düzenlemesine izin veriyor. Bu özellik, Google Dokümanlar’da metin düzenleme ve biçimlendirme işlemlerinde yardımcı olacak ve kullanıcıların daha üretken olmasını sağlayacak.

Google Dokümanlar, onu daha üretken hale getiren çoklu metin seçme ve düzenleme özelliği ekledi. Yeni ekleme, kullanıcıların aynı anda birden fazla metin seçmesine ve belgelerinde tüm seçimleri silme, kopyalama, yapıştırma ve biçimlendirme gibi eylemler gerçekleştirmesine olanak tanır. Google, kullanıcıların artık belgelerinde tekrar eden değişiklikler yapmak zorunda kalmayacağını iddia ediyor. Bunun yerine, bu çoklu metin seçim işlemleri, daha hızlı bir şekilde biçimlendirme ve düzenlemeye yardımcı olacaktır. Google Dokümanlar’daki yeni değişikliklere bir göz atalım.

Google Docs’a Gelen Bu Yeni Özelliği Hangi Müşteriler Kullanabilir?

Google, resmi bir duyuru ile çoklu metin seçimi özelliğini “tüm Google Workspace müşterilerinin yanı sıra G Suite Basic ve Business müşterilerinin” kullanımına sunduğunu duyurdu. Bu özelliğin kademeli olarak kullanıma sunulmasına 25 Mayıs’ta başlandı. Bu özelliğin önümüzdeki haftalarda tamamen kullanıma sunulması bekleniyor.

Google’ın sunduğu bu yeni özelliğin yardımıyla, kullanıcılar artık örneğin tek tek başlıklar seçip değişiklikleri uygulamak yerine bir belgedeki tüm alt başlıkları tek seferde seçebilecek ve gerekli değişiklikleri yapabilecek. Ayrıca, aynı özellik, kullanıcılar metinlerinin yazı tipi boyutunu değiştirmek istediklerinde veya belgelerinde başka herhangi bir biçimlendirme veya düzenleme değişikliği yapmak istediklerinde bile geçerlidir.

Google Dokümanlar Çoklu Metin Seçimi Nasıl Yapılır?

Google, kullanıcılara bu çoklu metin seçimi özelliğini Google Dokümanlar dokümanları için klavye kısayollarını kullanarak uygulama seçeneği sunmuştur. ChromeOS ve Windows kullanıcıları, düzenlemek istedikleri metnin bir bölümünü vurgulayarak ve ardından Ctrl tuşuna basarak ve başka bir metin grubu seçerek bir belgedeki çoklu metin seçme özelliğini kullanabilir. Artık seçilen her iki metni de aynı biçimlendirme seçenekleriyle düzenleyebilirler. Öte yandan Mac kullanıcıları aynı işlemi Komut düğmesi ile de yapabilirler.

Google, bu ayın başlarında, kullanıcıları uyaracak sanal kartlar sayesinde Google Dokümanlar, Google E-Tablolar ve Google Slaytlar kullanıcılarının yakında kimlik avı ve kötü amaçlı yazılım saldırılarından korunacağını açıklamıştı.

Exit mobile version