Google Asistan Kapatma Nasıl Yapılır?

Google Asistan kapatma işleminin nasıl gerçekleştirileceğini merak ediyorsanız doğru yere geldiniz. İşte takip edeceğiniz o adımlar!

Google Asistan Kapatma Nasıl Yapılır?

Google Asistan kapatma işlemi nasıl gerçekleştirilir? Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım devi tarafından sunulan hizmeti çok kolay bir şekilde kapatabilirsiniz. Bu yazımızda söz konusu işlemin nasıl yapılacağını açıkladık.

Google Asistan, hayatımızı önemli ölçüde kolay hâle getiren bir hizmettir. ABD merkezli yazılım devi tarafından sunulan hizmet sayesinde birçok işlemi yalnızca sesli komut ile gerçekleştirebilirsiniz. Böylece zamandan ciddi oranda tasarruf edersiniz.

Siri alternatifi Google Asistan’ı kullanabilmek için yalnızca Android işletim sistemine sahip olan bir mobil cihaza sahip olmak yeterlidir. Söz konusu hizmeti bazı kullanıcılar severek kullanırken bazıları ise pek tercih etmiyor.

Eğer siz de söz konusu hizmeti kullanmıyorsanız ve bu nedenle devre dışı bırakmak istiyorsanız, çeşitli adımlar uygulamanız gerekiyor. Bu sayede yazılım devi tarafından sunulan sesli asistanı kapatabilirsiniz. Peki, Google Asistan nasıl kapatılır?

Google Asistan Kapatma Adımları Neler?

  1. Google uygulamasını açın.
  2. Sağ üst köşedeki profil simgesine dokunun.
  3. Ayarlar menüsüne girin.
  4. “Google Asistan” kategorisini görüntüleyin.
  5. “Genel” bölümünü açın.
  6. “Google Asistan” seçeneğini devre dışı bırakın.

Dünya çapında çok popüler bir özellik olan Google Asistan’ı devre dışı bırakabilmek için ilk önce mobil cihazınızda yüklü olan Google uygulamasını açmanız gerekiyor. Google uygulamasını açtıktan sonra karşınıza çeşitli haberler çıkacaktır. Ekranın sağ üst köşesinde bulunan profil simgesinin üzerine dokunun.

Profil simgesinin üzerine dokunduktan sonra küçük bir pencere açılacaktır. Pencere üzerinden Ayarlar menüsüne girin. Açılan sayfa üzerinden “Google Asistan” kategorisini görüntüleyin. Bu adımı uygulamanız hâlinde söz konusu hizmet ile ilgili çeşitli ayarlara erişeceksiniz.

Google Asistan kategorisini görüntüledikten sonra “Genel” bölümünü açmanız gerekiyor. Genel bölümünde çeşitli seçenekler ile karşılaşacaksınız. Bu seçenekler içerisinden “Google Asistan” seçeneğini devre dışı bırakın. Bu adımı uyguladığınız takdirde sesli asistan özelliği kapatılacaktır.

Yazılım devi tarafından sunulan sesli asistan özelliğini yeniden aktif hâle getirebilmek için aynı adımları sırası ile uygulamanız gerekiyor. Bu adımların sonunda söz konusu özelliği yeniden etkinleştirebilir ve kullanmaya devam edebilirsiniz.

Bu yazımızda popüler sesli asistan hizmetini nasıl kapatabileceğinizi açıkladık. Yukarıda bulunan adımları uygulayarak söz konusu hizmeti devre dışı bırakabilirsiniz. Ayrıca Siri mi daha iyi, Google Asistan mı sorusunu yanıtladığımız yazımıza da göz atabilirsiniz.

Exit mobile version