Google artık Chromecast kumandasını satıyor

Google TV ile Chromecast, Eylül ayındaki lansmanından bu yana şimdiden büyük bir hit oldu. Ancak şimdiden, uzaktan kumandasını kaybetmiş olan kullanıcıların internetin dört bir yanından kederli çığlıkları var. Neyse ki Google o çığlıkları dinledi ve Google Store’dan bir yedek parça satın alma seçeneği ekledi. 19,99 dolara artık orijinaliyle aynı renkte (veya isterseniz diğerlerinden birini) kumanda ile değiştirebilirsiniz.

GOOGLE CHROMECAST KUMANDASI KAYBOLMASI İÇİN İDEAL

Google TV ile Chromecast, serideki her türden uzaktan kumandaya sahip ilk cihazdır. Elde güzel olsa da oldukça küçüktür ve burada adil olalım, kaybetmesi oldukça kolaydır. Bu yüzden şaşırtıcı olmayacak şekilde bu kumandalar çoktan kanepenin arkasına sıkışmış durumda. Bluetooth ve entegre Google Asistan için bir mikrofon içeren basit bir IR uzaktan kumandadan daha fazlası olduğu düşünüldüğünde, uzaktan kumanda standartlarına göre kötü bir fiyat değil. Yine de tamamen yeni bir cihazın maliyetinin yarısını temsil ediyor.

AMAZON, ABD’DE AMAZON ECZANE UYGULAMASINI BAŞLATTI

GOOGLE, CHROMESCAST KUMANDASI İLE STADIA’YA UYUMLULUK HAZIRLIĞINDA

Değiştirilen uzaktan kumandaya ek olarak, önceden duyurulan ethernet adaptörü de şimdi 15 dolara satışta. Chromecast Ultra’da olduğu gibi, ethernet bağlantı noktası güç kaynağına entegre edilmiştir. Bu nedenle orijinal cihazla birlikte verilenin yerini alır. Wi-Fi desteği mükemmel olduğu için çoğu kullanıcının ethernet bağlantısına ihtiyacı olmayacak. Büyük olasılıkla, bir ethernet seçeneğinin gelişi, Google’ın lansman sırasında şaşırtıcı bir şekilde mevcut olmayan oyun akışı hizmeti Stadia ile uyumluluğa hazırlık aşamasındadır.

Google, Chromecast’in Google TV ve serideki diğer ürünlerle entegrasyonunun sonu olmadığını zaten öne sürdü. Kısa süre önce Google’ın, kullanıcıların Chromecast’lerini yakın zamanda piyasaya sürülen iki Nest Audio cihazıyla bir stereo dizide eşleştirmelerine izin vererek bir ev sinema sisteminin parçalarını oluşturmak için çalıştığı ortaya çıktı.

Hem uzaktan kumanda hem de ethernet adaptörü Google Store‘da mevcuttur.

Exit mobile version