Google, 7/24 nerede olduğunuzu bilir! Peki bunu nasıl durdururuz?

Google hesabınızda konum geçmişini kapattınız. Bu nedenle artık uygulamalarınız sizi izleyemez, değil mi? Tam olarak değil. Bu ayarı devre dışı bırakmak bire bir gibi olsa da; bazı uygulamaları konum verilerinizi depolamaya devam ediyor. Associated Press’in bir araştırmasına göre, yalnızca Google Haritalar uygulamasını açmak veya bir arama için Google’ı herhangi bir platformda kullanmak, konumunuzu bir zaman damgasıyla kaydeder.


İlginizi Çekebilir: Google Harita güncellemeleri Covid ile baş etmenize yardımcı oluyor


Konum geçmişini kapatmak, yalnızca bulunduğunuz yeri belirli bir zamanda belirli verilerle günlüğe kaydeden Haritalar Zaman Çizelgesi özelliğinden kaldırır. Google’ın konuyla ilgili destek sayfası kafa karıştırıcı. Kapatıldığında bile, web ve uygulama etkinliğiniz gibi “bazı konum verileri diğer ayarlara kaydedilmeye devam edebilir” diyor. Ancak birkaç adım daha atarsanız, Google’ın 7/24 nerede olduğunuzu bilmesini engelleyebilirsiniz.

Bu varsayılan ayarı kapatmanın bazı dezavantajları olduğunu unutmayın. Google’ın ayarları bazılarına müdahaleci olsa da; kişisel reklamlar gibi bir çevrimiçi deneyim geliştirmeye yardımcı olurlar.

Şirketin izlemesini gerçekten nasıl kapatacağınızı ve bunu yapmanın sonuçlarının neler olabileceği aşağıda yer alıyor.

Google konum takibi nasıl kapatılır?

Google’ın konumunuzu kaydetme özelliğini tamamen kapatmak için yapmanız gerekenler:

1. Google.com’u masaüstü veya mobil tarayıcınızda açın.

2. Henüz yapmadıysanız, sağ üstte Google hesabınıza giriş yapın.

3. Google Hesabınızı yönetin’i seçin.

4. Gizlilik ve Kişiselleştirme kutusunda, Verilerinizi ve kişiselleştirmenizi yönetin’i seçin.

5. Aktivite Kontrollerine gidin ve Aktivite kontrollerinizi yönetin’i seçin.

6. Orada Web ve Uygulama Etkinliği adlı bir kutu göreceksiniz. Oradan, geçiş anahtarını kapalı konumuna kaydırabilirsiniz.

7. Duraklat’ı seçmeden önce bu ayarın devre dışı bırakılmasının ne yapacağını anlamanızı sağlamak için bir açıklama olacaktır.

Bu, Google’ın depolamasını ne engelliyor?

Bu ayarın kapatılması, Google’ın belirli eylemlerle ilişkili konum işaretçilerini depolamasını engeller. Şirketin aramalardan veya diğer etkinliklerden toplanan bilgileri depolamasını durdurur. Kapatmak yalnızca mevcut konumunuzu gizli tutmakla kalmaz; aynı zamanda IP adresinizi ve ev adresiniz gibi diğer hassas bilgileri de korur.

Haritalar uygulaması gibi belirli özellikleri kullanmak için Google’ın yine de konumunuza erişmesi gerekeceğini unutmayın. Ancak, yukarıdaki adımların tamamlanması, etkinliğinizi kaydetmesini engeller.

 

Exit mobile version