General Mobile GM 20 Pro

General Mobile, ülkemizde yakından tanınan yerli markalar arasında. Uzun yıllardır fiyat-performans dendiğinde akla gelen üreticilerden biri olması gurur verici aynı zamanda. Teknoloji şirketinin en yeni akıllı telefon modeli General Mobile GM 20 Pro, bu açıdan bakıldığında beklentileri karşıladı mı? Hızlıca bu sorunun yanıtına geçiyoruz.

Test merkezimizin konuğu olan Android işletim sistemine sahip akıllı telefon, General Mobile’ın kendi ürün gamı içerisindeki en iddialı ve en güncel model durumunda. Ve zarif, parlak bir kutu ile sizi karşılıyor. Kutu içeriğinde kaliteli bir kulaklık, SIM iğnesi, güç adaptörü, Tip-C data kablosu ve kullanım kılavuzu var.

Akıllı telefon, 6.30 inçlik boyutuna karşın ortalama değerlerde ince ve hafif bir yapıda. 180 gramlık ağırlığa sahip. Tam ekran formunda sizi karşılıyor, ek olarak minimize edilmiş çentik kısmında sizi iddialı bir ön kamera karşılıyor. Arka kısımda dikey olarak sıralanan 3’lü kamerası ve ortada parmak izi okuyucusu yer alıyor. Elde tutuluşu gayet iyi. Genel itibarıyla tasarımıyla beğenimizi kazandı.

General Mobile GM 20 Pro, 6.30 inçlik ekranda 2340 x 1080 piksel çözünürlükle geliyor. IPS LCD tipindeki ekranında renkler son derece canlı ve gerçekçi. Aynı zamanda tepkime süreleri ve dokunmatik hassasiyeti son derece başarılı. Gerek günlük kullanım, gerekse oyun deneyimi açısından beklentilerimizi karşılıyor.

Donanımının merkezini Mediatek Helio P70 işlemcisi oluşturuyor. Bu işlemci 2.1 GHz saat hızında çalışan 4 adet Cortex A73 ve 2.0GHz hızındaki 4 adet Cortex A53 olmak üzere toplam 8 çekirdekten meydana geliyor. Yüksek saat hızları sayesinde hız ve akıcı kullanım sunuyor. General Mobile, bir kez daha ‘fiyat-performans’ konusunda tatmin edici argümanlar sergilemeyi başarmış. Cihazda 4 yerine 6 GB RAM kullanılması ayrıca 128 GB’lik dahili hafızanın yanında 256 GB’ye kadar artırılabilir hafıza öne çıkan diğer özellikler. Ayrıca 4050 mAh pil kapasitesi ile 877 saat bekleme ve 22 saate kadar konuşma süresi imkanı tanıyor.

Cihazın iddialı olduğu konulardan bir diğeri de kamera sistemi. Arka kısımda 48 MP + 8 MP + 2 MP (108 MP Super Pixel Modu) ile gelen bu sistem, birçok farklı fotografik koşulda tatmin edici sonuçlar almamızı sağladı. Hareketli anlarda daha iyi olabilirdi, ancak portre fotoğrafları, toplu çekilen fotoğraflar, manzara ve doğa gibi konularda kat kat yüksek fiyatlı alternatiflerle yarışır düzeylerdeydi GM 20 Pro. Arka kısımdaki 1080p video kaydı da gerçekleştirebilen yapay zeka destekli üçlü kamerasının yanı sıra önde de 16 MP’lik selfie kamerasına sahip olduğunu belirtelim. 4.5G uyumlu cihazda 802.11.ac WiFi ve Bluetooth 4.2 standartları destekleniyor.

Artılar:

Fiyat

Tasarım

Performans

Kamera


 

Exit mobile version