Fujifilm X-Pro3

Fotoğraf makinası sektöründe uzun yıllardır önemli aktörler arasında yer alan Fujifilm’in fark yaratmayı başaran yeni aynasız fotoğraf makinasını test merkezimizde ağırladık. Fujifilm X-Pro3 ile ürün gamını büyüten firma x-Serisi makinaları ile geçmiş ve gelecek arasındaki bağı güçlendiriyor. Kendine has özellikleri ile dikkat çeken Fujifilm X-Pro3, ilk olarak gövde kalitesi tarafında çıtayı yükseltmeyi başarıyor. Model, artık alıştığımız ve firmanın müdavimlerinin vazgeçilmezi olan retro tasarım çizgisini de devam ettiriyor.

Güzel bir gövde tasarımı sunan Fujifilm X-Pro3’u yüksek mobilitesi sayesinde dilediğiniz zaman konforlu şekilde taşıyabiliyorsunuz. Değiştirilebilir lensler sunan cihaz sayesinde uzun kullanımlarda ufak bir lens, kısa ve daha kaliteli çekimlerde ise daha kaliteli lensler tercih edebilirsiniz. Bu noktada lenslere ayıracağınız bütçeler de belirleyici olacak.

Titanyum gövdeye sahip olan Fujifilm X-Pro3, bu sayede sağlam bir ürün olurken ve yüksek yalıtımı sayesinde yağmurdan da etkilenmiyor.

Öte yandan opsiyonel olarak Duratect kaplama seçeneği ile gelen cihaz, bu sayede eşsiz dokusunu kaybetmeden çiziklerden de korunabiliyor. Ancak bunun için ekstradan 1.500 TL ödenmesi gerekirken cihazlarını özenli kullanan kişiler bu özellikten feragat edebilir.

Fotoğraf makinesi hakkında bilinmesi gereken konulardan bir diğeri tutuşunun kolay olmaması. Cihazın ön sağ kısmındaki kısım tutmayı kolaylaştırsa da mükemmel bir kavrama sağlayamıyor. Buna rağmen bu durumu DSLR makinelere göre daha ufak gövdeye sahip olan bir çok aynasız modelde görebiliyoruz. Öte yandan kavrama problemi yaşayanlar için harici olarak sunulan ufak bir opsiyonel tutma eklentisi de satılıyor. Anlayacağınız üzere söz konusu fotoğraf makinesi, birçok alternatif ürünü de beraberinde getirmiş.

Teknolojisinin merkezinde daha önce kalitesini kanıtlamış olan 26,1 megapiksellik X-Trans4 CMOS sensör yer alıyor. X-Processor 4 görüntü işlemcisi ile gelen cihaz bir çok farklı fotoğraf makinesinden daha iyi sonuçlar elde etmeyi başarıyor. Model 4K çözünürlükte saniyede 30 kare video çekebilirken 1080P çözünürlükte ise saniyede 120 kareye çıkabiliyor. Ayrıca yüksek dinamik aralık modu olan HDR özelliği de bulunuyor.

ISO performansında ise 160-12800 arasını doğal olarak kullanılırken ISO 6400’e kadar oldukça temiz sonuçlar alınabiliyor. ISO 6400 ve sonrasında ise kumlama miktarı kendini iyice hissettiren cihaz yazılımsal olarak kumlama azaltma yapmak zorunda kalıyor. Çok az ışıkta sorunsuz olarak netleme yapabiliyor ve bunu sürekli devam ettirebiliyor. Bunlar öne çıkan artı puanları arasında.

Çift SD kart yuvası sayesinde yüksek depolama ve kart arızalarına karşı ek katman sağlayan cihaz pil ömrü bakımından da yeterli seviyede bir deneyim sunuyor. Özellikle Fujifilm tarafından saf fotoğrafçılık olarak değerlendirilen ekranın kapatılarak sadece optik vizörün kullanılmasıyla ciddi sayıda çekim yapılabiliyor. Cihaz, USB-C portu üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde şarj edilebiliyor.

Artılar

Sağlam gövde

Şık tasarım

Hız ve performans

Çift SD kart yuvası

Eksiler:

Kavraması biraz zor


 

Exit mobile version