Fujifilm manzara portre ve makro fotoğrafçılığı için yeni lens geliştirdi

Fujifilm‘in henüz duyurduğu yeni lensi, ışıklığı yüksek lensler serisinde beşinci model olarak göze çarptı. Hava etkilerine de dayanıklı olan yeni modeller, aynı zamanda dayanıklı ve yüksek ışıklılığa sahip. Bu yeni lens, X serisi sistem makinelerine yönelik tasarlandı. XF lensleri serisinin yeni üyesi, 16mm’lik sabit odak uzaklığına sahip ve F1.4 seviyesindeki yüksek ışıklılık oranı ile zor koşullarda da fotoğrafların uygunluğunu ortaya çıkarıyor. Minimum çekim mesafesi 15 cm olan ve hızlı AF altyapısına sahip FUJINON XF16mm lensi, eksi 10 derecede dahi kullanılabilir sağlamlığa sahip.

Fujifilm’in patentli teknolojisi HT-EBC kaplaması ile, ışımalar dengelenerek keskin ve berrak fotoğraflar, komposizyonlar elde edilir. Yeni geliştirilen ve cam ile hava arasındaki kırılma etmenini değiştiren Nano-GI kaplama teknolojisi ile çapraz ışıkların oluşturduğu halelenmeler azaltılıyor.

XF16mmF1.4 R WR lensi, arka planda farklı bir komposizyonun bulunduğu ve başka bir komposizyonun çekimi için kullanılabilir. Yani, hem konunun, hem de, çevresinin yansıtıldığı fotoğraflar elde edilebilir. 15cm minimum çekim mesafesinde oluşan çeşitli sapmalar düzeltilir ve değişken odaklama sistemi ile yüksek bir betimleme niteliğine erişilir.

Netleştirme halkasında bulunan alan derinliği taksimatı, ani çekimleri sevenler için çok yararlıdır. Mesafeyi ölçmek ve diyaframı ayarlamak sureti ile fotoğrafçılar, anlık çekimler yapabilirler. Buna ilaveten, Fujifilm‘in bu lensi, suya, toza ve soğuğa da dayanıklı olarak tasarlandı. 8 alanda 9 adet mühür içermesi birlikte çamur sıçramaları, su ve tozdan korunuyor.

Ağırlığı ise yaklaşık 375 gr. DSLR sistemlerine nazaran %40 daha hafif.

 

Diğer detaylı özellikleri:

Düzenleme                            : 11 küme halinde 13 öğe (2 adet küresel olmayan (asferik)
                                             
Odak menzili                        : f=16 mm (35 mm biçimine eş değer: 24 mm)

Bakış açısı                              : 83,2°

Azami açıklık                        : F1,4

Asgari açıklık                        : F16

Diyafram yönetimi

Yaprak adedi                        : 9 (yuvarlağa yakın diyafram açıklığı)

Basamaklar                            : 1/3 adımlar ile (22 basamak)

Netleştirme menzili                : Normal: 15cm~∞

Azm. betimleme ölçeği          : 0.21 kat

Dış ebatlar                              : ∅73,4mm x 73mm

Ağırlık (yakl.)            : 375 g

Filtre çapı                              : ∅67mm
 

Exit mobile version