Friends Netflix’e Geri Döndü!

Friends Netflix'e geri döndü. Dizinin geri döndüğü bilgisi, Netflix Türkiye'nin hesabında paylaşıldı. Peki, dizi neden kaldırılmıştı?

Friends Netflix'e Geri Döndü

Sitcom türünde en çok sevilen dizilerinden biri olan Friends, Netflix‘e geri döndü. 1994 yılında yayın hayatına başlayan ve 2004 yılına kadar izleyicileri ile buluşmaya devam eden dizi, bir dönem boyunca insanların gülmek için ekranın başına geçmesini sağlayan nedenlerden biri oldu.

Ne var ki dizi, 2004 yılında ekranlara veda etti. Dizi her ne kadar final bölümü ile izleyici kitlesine veda etse de diğer birçok dizi gibi unutulmadı. Bugün hâlâ eski bölümlerini izlemek isteyen çok sayıda seyirci bulunuyor.

Bu seyirci kitlesi, Friends’in dijital yayın platformu Netflix’ten kaldırılmasına bu nedenle yoğun tepki göstermişti. Netflix, bunu kendi isteği ile yapmadığından kullanıcıların tepki gösterdiği hedef de yanlıştı.

Neyse ki bu tepkilere artık gerek kalmadı. Friends yeniden Netflix üzerinden izlenebiliyor.

Friends Netflix’ten Neden Kaldırılmıştı?

Dizinin Netflix’ten kaldırılmasının en önemli sebebi HBO Max’in yayın hayatına başlaması olmuştu. İlk başta Amerika Birleşik Devletleri’nde yayın hayatına başlayan HBO Max, daha sonra diğer ülkelerde de kullanıma sunulmuş ve Friends’in dijital yayın platformu Netflix üzerinden izlenebildiği ülkeler böylece yavaş yavaş azalmaya başlamıştı.

Normalde HBO Max, Türkiye‘ye de gelecekti. Bu da dizinin Netflix’ten kaldırılmasına neden oldu. Daha sonra HBO Max, Türkiye faaliyetlerine belirsiz bir süreliğine ara verdiğini duyurdu. Bu karardan sonra dizinin Netflix’e geri dönmemesi için ortada hiçbir neden kalmadı. Sonuç olarak sevilen dizi yeniden Netflix’ten izlenebiliyor.

Netflix Türkiye’nin resmî Twitter hesabı, dizinin geri geldiği bilgisini içeren bir tweeti retweet etti ve tweete yorum olarak “Ara vermiştik!” cümlesini yazdı.

Diziyi yıllar sonra yeniden izleyecekseniz Friends hakkında bilinmeyenleri derlediğimiz yazıya da göz atabilirsiniz.

Exit mobile version