Fotoğraflarınızı Çok Daha İyi Hale Getirecek Uygulamalar

Enlight Photofox

Apple tasarım ödülü sahibi Enlight Photofox, sofistike özellikleri ile öne çıkıyor. Alışılmışın dışında efektlerle gelen uygulama, basit arayüzü ve fotoğraflar için sağladığı olağanüstü katkılarla beğenimizi kazanıyor.

Ücretsiz

CamMe

Dirsekler ve eller dikkati çekebilir, özellikle de selfie’nin köşesinden çıktıklarında. Camme, çerçeveden istenmeyen uzantıları ortadan kaldırmak için tasarlanmış, basit bir el hareketi ile selfie’yi yakalamanıza izin veriyor. Eğer selfie meraklısı bir iPhone kullanıcısıysanız bu uygulama ile çok daha iyi sonuçlar almanız mümkün.

Ücretsiz

VSCO CAM

Oldukça popüler bir uygulama olan VSCO CAM ile henüz tanışmadıysanız mutlaka indirin diyoruz. Uygulama sade ve kullanışlı bir arayüze sahip. Elbette en önemli özelliği fotoğraflar için sunulan sayısız efektle birlikte gelmesi. Üstelik video için de efektleri bulunuyor. Son yılların en iyi fotoğraf uygulamaları arasında.

Ücretsiz

AutoDesk Pixlr

Tanınmış yazılım şirketi AutoDesk’in uygulaması, fotoğraflarınızı adeta bambaşka bir seviyeye taşıyor. Hızlıca işlemler gerçekleştirebildiğiniz AutoDesk Pixlr’ın pratik kullanımı da dikkat çekiyor.

Ücretsiz

Retrica

Ücretsiz bir diğer uygulama olan Retrica, 100’ün üzerinde farklı gerçek zamanlı filtreye sahip (retro ürünlerden, neon parlaklığı katacak şekilde tasarlanmışlara kadar uzanıyorlar) ve bir dizi klasik vinyet ile kıyafetler yapabiliyorsunuz. Fotoğraflarına yaratıcılık eklemek, özellikle de takipçilerini ilginç çalışmalarla şaşırtmak isteyenler için en ideal uygulamalardan biri olduğunu belirtelim.

Ücretsiz

Snapseed

Fotoğrafta yer alan parlaklık, kontrast gibi ögelerin değiştirilebilmesine imkan tanıyan uygulama, otomatik düzenleme seçeneği ile de görsellerinizi saniyeler içinde istediğiniz ölçüye oluşturma şansı veriyor. Ayrıca saniyeler içinde paylaşım yapabilmek ya da verilerinizi saklamak olası. Daha detaycı ve mükemmeli arayanlar için uygun.

Ücretsiz

Cymera

 

Daha sanatsal ve daha estetik çalışmak isteyenler için önemli bir adres. Uygulama bünyesinde yedi lens ve dört farklı kayıt modu sunuyor. özellikle portre fotoğrafı ile ilgilenenlerin muhakkak kullanması gereken önemli bir uygulama. Yirmiden fazla filtre içeriğinin olması ve görüntülerinizi anında Facebook, Twitter ve Tumblr”da paylaşmanız da mümkün.

Ücretsiz

Picsart

Sosyal medyada bilinen ve Android işletim sistemi için yoğun bir şekilde kullanılan uygulama, fotoğraflarınızı Instagram’da olduğu gibi filtrelemenize yardımcı oluyor. İçeriğinde yer alan ayrı bir bölüm ile tüm görsellerinizi yeniden yapılandırabileceğiniz bir alan da mevcut. Picsart”ın bir diğer avantajı ise kamera özelliğinin bulunması ve e –postada da dahil olmak üzere birçok ağ üzerinden içeriklerinizi paylaşabiliyor olmanız.

Ücretsiz

Aviary Photo Editor

Diğerlerinden farklı olarak bu uygulama görselleriniz üzerimde yazı yazmanıza, kırmızı gözleri yok edebilmenize (makyaj yapabilmenize) ayrıca fotoğrafların üzerine metinler girerek daha eğlenceli bir içerik hazırlamanıza katkıda bulunuyor.

Ücretsiz

Vignette

Daha eski tip fotoğrafları profesyonelce veren uygulama esas olarak eskitilmiş görüntüleri ele alıyor. Kullanıcılarına daha nostaljik içerik hazırlayan Vignette, ayrıca farklı çekim modları ve zamanlayıcı özelliği ile de kullanıcılarını fazlasıyla memnun ediyor.

Ücretsiz

Photogene

Fotoğrafları ister serbest ister ölçülü kesim olanağı sağlayan, parlaklık, renk ayarı, gölge, netlik ve keskinlik ayarlarını yapabildiğiniz bu uygulama iOS yazılımlı cihazınız için oldukça başarılı. Farklı efekt uygulamaları ile, metin ekleme seçenekleri bulunan Photogene ile çektiğiniz fotoğraflarınızı sosyal ağlarda da paylaşabilirsiniz.

Ücretsiz

Photo Forge

beautiful young girl outdoors in Sunny weather, enjoy the spring

İOS yazılımlarında zirveyi zorlayan fotoğraf uygulaması meraklıları için tatmin edici özellikler içeriyor. Farklı filtre menüleri ile göze çarpan uygulamada en dikkat çeken özelliklerden biri de esnek ayar menüsü. Uygulamayı tabletinize indirip, çektiğiniz fotoğraflarda yaratacağınız farkları görmeden, keyifli bir fotoğraf uygulaması kullandığınızı söylemeyin.

Ücretsiz

Awesome Miniature Pro


Şimdi hayallerinizdeki fotoğrafı yaratma zamanı! Hemen bu uygulamayı indirerek eşsiz bir deneyim kazanabilirsiniz. 30 çeşit filtresi ve güçlü düzenleme özellikleri sayesinde ek bir fotoğraf düzenleme programına ihtiyaç duymadan, karelerinizi sosyal ağlarınızda paylaşabilirsiniz.

Ücretsiz

Filterstorm

five beautiful young girls make selfie on the street near house

Diğer fotoğraf uygulamalarından bir adım daha önde olmasını sağlayan güçlü bir araç paketi içeren Filterstorm, daha çok profesyonel fotoğrafçıların tercih ettiği uygulamalar arasında. Çektiğiniz fotoğraflara profesyonel dokunuşlar veren uygulamanın diğer özellikleri de, fırçaların ayarlanabilir boyutları, metin aracı, gölgeler, keskinleştirme, EXIF, JPEG desteği ve bazı RAW’lar. Ayrıca sosyal medya üzerinden paylaşımın yanı sıra, E-Posta, FTP, SFTP ve Dropbox üzerinden paylaşıma da olanak sağlayan uygulama ücretsiz.

Ücretsiz

Biraz da teknik

1- Doğru ışığı yakalayın

Fotoğraf çekiminde ışık her zaman için önemlidir. En iyi pozu yakalamak için başlıca etkenlerden biri ışıktır. Yani doğru bir ışık ile birçok çekimde istenen sonuçlara ulaşabilir ve bununla birlikte sosyal medyada daha etkili görüntüler paylaşabilirsiniz.

2- Deneme-yanılma yöntemiyle en iyi pozu bulun

Doğru pozu bulmak için yapılması gereken şey farklı açılardan çekim yaparak denemelerde bulunmaktır.

3- Arka planı unutmayın

Doğru ışık ve pozun ardından sırada arka plan yer alır. Arka planın karmaşık bir tonda seçilmemesi her zaman için önemli bir konumda yer alır. Böyle bir durumda yapılması gereken ise doğal olmayan ortamları tercih etmemek ve kendinizi her zaman odağa yerleştirmektir.

4- Fotoğraflarınıza aşırı düzenleme yapmaktan kaçının

Çok fazla düzenleme yapmayın. Çok fazla detaya inmeniz çekimin daha etkisiz bir hale gelmesine neden olabilir. Ayrıca filtre kullanırken hiçbir zaman maksimum seviyeyi tercih etmeyin.

Zoom, kötü bir etki bırakabilir!


Eğer güncel bir telefon telefon kullanmıyorsanız, zoom özelliğinden (kamera lensinin fiziksel hareketi ile gerçekleşen yakınlaştırma) yeterince yararlanmıyorsunuz demektir. Fakat buna rağmen telefonunuzda zoom özelliği bulunuyor değil mi? Bu yakınlaştırma işlemi, telefonunuz tarafından yazılım vasıtasıyla yapılır. Piksellere yakınlaştırma uygulanarak, boşluklar yazılımla kapatılmaya çalışılır ve kenarlar kesilir. Sonuç: Eğer yeni nesil iPhone’lar kullanmıyorsanız puslu bir görüntü kalitesine sahipsiniz demektir.

En iyi selfie uygulamaları hangileri?

İyi bir selfie çekmek ya da çekilen selfie’leri daha iyi bir konuma getirmek için çeşitli uygulamalar vardır. Bu uygulamalar genelde kusurlu ya da istenen şekilde çekilemeyen selfie’lerin düzeltilmesinde oldukça etkilidir. Birçok kişi tarafından kullanılmasının başlıca nedenleri arasında pozları düzeltmeleri yer alır.

Genel olarak kullanıcıların tercih ettiği selfie uygulamaları ise aşağıdaki gibidir;

 


 

Exit mobile version