Fotoğrafa Retro Çizgi Roman Efekti Vermek

Fotoğraflarınıza hem eğlenceli, hem de farklı eski bir çizgi roman efekti oluşturmak ister misiniz? Çizgi roman yazı tipleri ve tasarım öğelerini kullanarak fotoğraflara farklı, eğlenceli bir hava katabilirsiniz. Bu sayıda, filtreler ve bazı ek süslemeler kullanarak fotoğraflara çizgi roman görünümü nasıl vereceğinizi adım adım anlatacağım.

Image > Adjustments > levels değerlerini 60/1.00/220’ye getirelim.

Bu adımda, fotoğrafa eski ve kötü kaliteli bir kağıdın havasını vermek için bize yardımcı olacak biraz gren vereceğiz.

Filter > Filter Gallery > Film Grain değeri 4/0/10 olsun.

Farklı fotoğraflar için farklı ayarları deneyebilirisiniz. Bu adımda, katmanı çoğaltın sonra eski çizgi roman baskı efektini vermek için görüntüye Film Grain deseni uygulayacağız.

Filtre > Pixalate > Color Halftone Maksimum yarıçapı ayarlayın. 4 ve gerisini varsayılan değerlerle bırakın.

“Tamam” komutuna basın ve sonra gitmek için “Katmanlar Palet” ve set “Karıştırma Modu” için “Darken”.

Yeni bir katman ekleyin ve fotoğrafın çerçevesinin sol üst köşesinde küçük bir dikdörtgen çizin. 3 piksellik bir dokunuş verin ve turuncuya boyayın. Turuncu-Sarı Gradyan daha iyi görünüyor. Çerçevenin sol alt köşesinde bu sefer biraz daha büyük bir dikdörtgen çizin. 3 piksellik bir dokunuş verin ve beyaza boyayın.

Fotoğrafa altyazı eklemek için istediğiniz herhangi bir yazı tipini kullanabilirsiniz. Ancak yalnızca çizgi romanlar için özel olarak tasarlanmış yazı tiplerini kullanarak istediğiniz görünümü elde edebilirsiniz. Ücretsiz yazı tipi ”Digitalstripbb” indirin ve yükleyin. Digitalstripbb yazı tipini kullanarak, üst turuncu dikdörtgenin üzerine bir tarih yazın. Bir vuruş, gölge ve parlak bir zıt renk ekleyerek metnin ilk harfiyle oynayın. Ardından, alt beyaz dikdörtgende fotoğraf için bir başlık yazın. Bazı kelimeleri kalın olarak vurgulamak da iyi görünüyor.

İşte hepsi bu kadar. Yukarıda verdiğim komutları atlamadan adım adım uygularsanız fotoğrafınız sayfamda verdiğim örnek gibi görünecektir.


Bu yazı, Photoline dergisinin, Ağustos sayısından alınmıştır.

Exit mobile version