Fotoğraf ustası akıllı telefonlar

Kesinlikle mükemmel bir kameraya sahip bir akıllı telefon istiyorsanız, rekabette öne çıkacak birkaç özelliği göz önüne almanız gerekir. Satın almadan önce bu noktalara bir göz atın. Ayrıca, satın alınabilecek, makul fiyatlı kameralardan yaptığımız seçmeyi de inceleyin.

Diyafram
Diyafram, almayı düşündüğünüz akıllı telefonun düşük ışıklı kamera performansıyla ilişkili olduğu için önemlidir. Daha düşük bir diyafram açıklığı sayısı, kamera sensörüne daha fazla ışığın gelmesi demektir ve bu da daha iyi görünen düşük ışıklı fotoğraflarla sonuçlanır. 

Diyafram açıklığı sayıları arasındaki küçük matematiksel farkları önemsiz saymayın. örneğin, f / 1.8 lensli bir sensör f / 2.0 lensinden çok daha fazla ışığa izin verecektir. Düşük diyafram açıklığına sahip bir objektife sahip olmanız, daha sığ bir alan derinliği ve hoş bir bulanık arka plan ile portre çekmenizi sağlayacaktır.

 

Optik görüntü sabitlemesi
Telefonunuzda optik görüntü sabitleme özelliğine sahip bir kamera olması, fotoğraf çekerken hafif hareketlerinizi dengelemek için tasarlanmış donanım bileşenlerinin bulunduğu anlamına gelir. Ayrıca düşük kamera deklanşör hızlarını kullanabilecek ve böylece daha düşük ışıkla daha iyi fotoğraflar elde edebileceksiniz. Video çekimi sırasında da bunlar son derece yararlıdır.

Aşağıdaki kameraları bu bilgiler ışığında değerlendirin.

 


Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8+
Düşük ışıkta fotoğraf çekmek için idealler
Fiyatları: 3.454 TL ve 3.834 TL

Samsung’un Galaxy S8 ve Galaxy S8+ modelleri, oldukça hızlı, çift pikselli otomatik odaklama, optik görüntü sabitleme ve parlak bir objektif ile gelişmiş bir 12MP fotoğraf makinesi sensörü sunuyor. f/1.7 diyafram açıklığı rakiplere göre daha düşük, bu sayede S8 ve S8+’e düşük ışıklı görüntülerde bir avantaj sağlıyor.

Samsung’un bu en yeni telefonları, lensi aynı diyaframa sahip 8MP”lik selfie fotoğraf makinesini de sunuyor. Bu sayede düşük ışıklı selfie”ler de harika görünüyor.
Her iki akıllı telefonun kamera arabirimi, pratik bir tasarıma ve çeşitli özelliklere sahip. Bunların arasında canlı görünümde çeşitli etiketlerin uygulanmasından daha ileri seviyedeki fotoğraf tutkunları için elle kontrollere kadar çeşitli özellikler var. Galaxy S8 ve Galaxy S8+ ayrıca fotoğraflarınızı çekmek için, ekrana dokunmaktan sesli komutlara kadar çeşitli yollar sunuyor.

 

LG G6
Mükemmel panoramik çekimler için ideal
LG G6 Fiyatı: 2.599 TL

LG G6, faz algılamalı otomatik odaklama ve optik görüntü sabitleme özellikli 13MP”lik bir kamera çiftine sahip. Bir tanesi f/1.8 diyaframlı bir normal lensin arkasındayken, diğeri f/2.4 diyaframlı çok geniş bir 125 derecelik lensi kullanıyor.

İkinci kamera sensörü, LG G6’nın her defasında mükemmel panoramik çekimler yapmasını sağlıyor. Diğer telefonlar, yan yana çok sayıda fotoğraf çekmenizi ve bunları birleştirerek panorama oluşturmanızı gerektirirler.

LG G6 ayrıca özelliklerle ve çekim modlarıyla dolup taşan bir kamera arabirimi sunuyor. Bunlar, ekrana hafifçe vurarak fotoğraflarınızı çektiğiniz basit bir ayardan, elinize bir sürü denetim olanağı veren manuel bir moda kadar değişiyor.

 

iPhone 7 Plus
Portre çekimi için ideal
iPhone 7 Plus Fiyatı: 3.399 TL

iPhone 7 Plus, Apple”ın çift kameraya sahip ilk akıllı telefonu. Daha küçük olan iPhone 7’de bulunan parlak f/1.8 objektife sahip 12MP ana kameraya ek olarak Plus modeli, iki kat daha fazla odak uzaklığı değerine sahip olan f/2.8″lik bir objektifin arkasında 12MP”lik bir fotoğraf makinesi sensörünü de içeriyor (normaldeki 28mm odak uzaklığına karşılık 56mm değerine sahip).

İki kat odak uzaklığına sahip olmak, normal görüntü kalitesinde kayba uğramadan nesnenize zoom yapabilmeniz anlamına gelir. Ayrıca, iPhone 7 Plus’ın özel ve oldukça mükemmel bir portre modu sunmasını sağlar. Bir DSLR fotoğraf makinesine benzer şekilde insanların ve nesnelerin arka planını bulanıklaştırır.

iPhone 7 Plus, iş dünyasındaki en iyi fotoğraf düzenleme uygulamalarının yanı sıra en iyi üçüncü parti kamera uygulamalarından bir seçim sunuyor. Popülerliği nedeniyle, fotoğraf kalitesini daha da artıracak mükemmel aksesuar seçenekleri de var.

 


Google Pixel ve Pixel XL
Fazla depolama olanakları ile ideal
Fiyatları: 3.000 TL ve 3.400 TL

Kağıt üzerinde, Google Pixel ve Pixel XL’in 12MP ana kamerası pek etkileyici görünmüyor. Elbette, hem faz algılamalı hem de lazer yardımlı otomatik odaklama özelliği var, ancak f/2.0 diyaframı ve optik görüntü sabitlemenin olmaması, bunları Apple, Samsung ve LG’den gelen rakip modellerin gerisinde bırakıyor.

Bununla birlikte, Pixel ve Pixel XL, Google’ın inanılmaz görüntü işleme teknolojisi sayesinde, mükemmel ışık koşullarından daha düşük koşullar da dahil olmak üzere hemen her fırsatta şaşırtıcı fotoğraflar çekebilir. Akıllı telefonlar şu anda çeşitli koşullar altında sıkı testlerden sonra akıllı telefon kameraları için prestijli bir sıralama olan DxOMark Mobile grafiğinde, üst sıralarda yer almaktadırlar.

Google Pixel serisinin bir diğer önemli noktası, tam çözünürlüklü fotoğraflar ve 4K video”da bile sınırsız bulut depolama alanına sahip olmasıdır. Google Photo’da tüm resim ve video içeriğinizi düzenleyebilirsiniz. 

 


Huawei Mate 9
Gerçek siyah-beyaz fotoğraf çekimi için ideal
Huawei Mate 9 Fiyatı: 2.183 TL

Huawei Mate 9, Leica tarafından ayarlanmış bir çift kamerası var. Kurulum, f/2.2 diyafram açıklığına sahip 12MP renk sensöründen ve aynı objektife sahip 20MP tek renkli sensörden oluşuyor. Her iki sensör de optik görüntü sabitlemenin yanı sıra lazer ve faz algılamalı otomatik odaklamadan da yararlanıyor.

20MP”lik tek renkli sensör, Huawei Mate 9’u benzeri fiyatlara sahip rakiplerinden ayıran bir özellik. Akıllı telefonun inanılmaz ayrıntıyla eşzamanlı olarak etkileyici dinamik aralıklarla çarpıcı siyah-beyaz fotoğraflar çekmesine olanak tanıyor. Leica’nın hassas ayarlaması sayesinde, iki sensör aynı zamanda 20MPlik renkli görüntüler sunmak için birlikte kullanılabilir.

Mate 9’la ilgili bir diğer nokta da kamera arayüzü. üreticinin muhteşem kameraları ve lensleri ile aynı Leica yazısını kullanıyor, bu nedenle kamera uygulamasını her açtığınızda size güzel bir fırsat sunuyor. Tabii ki, manuel kontrollere sahip bir Pro ayarı da dahil olmak üzere seçilebilecek çok sayıda görüntü yakalama modu var.

 


Sony Xperia XZs
Ağır çekim videolar için ideal
Sony Xperia XZs Fiyatı: €649

Sony Xperia XZs”in 19MP”lik fotoğraf makinesini öne çıkaran bir özellik, saniyede 960 kare hızla akıcı bir şekilde yavaş çekimde video çekebilmesidir. Karşılaştırma yapmak için şunu söyleyebiliriz, çoğu akıllı telefon bu görüntüleri saniyede 240 kare olarak çekebilir.

Sony, Xperia XZs’i kendi 1GB belleğine sahip bir kamera sensörüyle donatarak etkileyici bir başarıya imza attı. Bu, cihazın görüntüleri ve videoları rakiplerinden daha hızlı işleyebilmesini sağlıyor.

Tahmini görüntü yakalama, cihazın fotoğraf makinesinin sunduğu bir diğer harika özelliktir. Hızlı tempolu aksiyon ve etkinlikleri yakalamaya karar verdiğinizde, siz düğmeye basmadan önce telefon şipşak olarak dört adede kadar fotoğraf çekip kaydeder. Bununla birlikte, optik görüntü sabitlemesinin olmaması, f/2.0 diyafram açıklığına sahip üst düzey bir kamera için zayıf bir nokta olarak düşünülebilir. Ayrıca, yüksek fiyat etiketi ve uzun özellik listesine rağmen, Sony Xperia XZs’de parmak izi sensörü yok.

 

Huawei Honor 8
Uygun fiyatlı 
Huawei Honor 8 Fiyatı: €345

Huawei’nin Honor 8″i, fiyat aralığının en iyilerinden biri olan mükemmel bir çift kamera sunuyor. Telefon, iki 12MP”lik kamera sensörünü içeriyor (normal ve tek renkli olanı f/2.2 diyafram açıklığına ve lazer otomatik odaklamaya sahip).

Genel olarak, Honor 8’in kamera özellikleri geçen seneki Leica markalı Huawei P9’unkine yakın. Honor’un kamera uygulamasıyla sunulan zengin özelliklerle birleştirildiğinde, kamera ikilisi, çektiğiniz görüntülerin alan derinliğini ayarlama seçeneği de dahil olmak üzere size pek çok yaratıcılık şansı veriyor.

Exit mobile version