Foto yazıcı rehberi

 

Gerçek fotoğraf yazıcıları (sadece üreticilerinin fotoğraf yazıcıları olarak adlandırdığı standart inkjet”lerin  aksine) tüketici düzeyinde iki geniş kategoriye ayrılıyor: özel ve hemen hemen özel fotoğraf yazıcıları.

Adından da anlaşılacağı gibi, özel (küçük formatlı olarak da bilinir) fotoğraf yazıcıları fotoğraflardan başka hiçbir şeyi basmaz . Genellikle, maksimum 2×3, 4×6 veya 5×7 inç boyutlarındaki kağıtlarla sınırlıdır, ancak kategori yalnızca sınırlarıyla tanımlanmamıştır. Bu yazıcılar nispeten küçük ve taşınabilirdir. Ayrıca, kullanım kolaylığı sağlayan, bağımsız tüketici elektroniği ürünlerinden çok daha küçük bilgisayar yazıcılarıdırlar. Bu günlerde hala piyasada az sayıda varlar.

Hemen hemen özel fotoğraf yazıcıları ise, en azından tüketici düzeyinde olanlar, ciddi amatör fotoğrafçıları hedefliyorlar. Profesyonel düzeyde çıktı kalitesi sunarlar, tipik olarak 13 x 19 inç boyutlara kadar basabilirler ve en iyi sonucu elde etmek için makul bir seviyede özelleştirilmiş olmaları gerekir.

Her iki kategorinin ortak noktası fotoğraf basmaktır. İşte doğru seçeneği bulmak için düşünmeniz gereken şey.

 

Bir fotoğraf yazıcısına ihtiyacınız var mı?
özel veya hemen hemen özel hepsi-bir-arada bir fotoğraf yazıcısı yoktur, ancak bazı özel fotoğraf yazıcılarına baskının ötesinde işlevler eklenmiştir. çoğu, bir görüntüyü kırpmanıza, kırmızı gözleri kaldırmanıza ve benzeri şeyler gibi temel düzenleme özelliklerine sahip menüleri içerirler. Birkaçı, esasen onları evdeki fotoğraf kiosk”ları yapan pek çok düzenleme seçeneği içerir, genellikle komutları kolayca vermenizi sağlayan büyük bir dokunmatik ekranı içerirler.

Bunlar genellikle slaytları ve film negatiflerini tarama özelliği de sunarlar. Bazıları yüzlerce fotoğrafı depolamak için yeterli belleği de içerir, böylece yazıcıyı yanınızda getirebilir, fotoğrafları gösterebilir ve yerinde yazdırabilirsiniz. Bazı özel fotoğraf yazıcıları kameralar gibi başka tür cihazlara eklenmiştir; diğer cihazlar da benzer sonuçlar verir ancak gerçekten yazıcı değildirler.

Hemen hemen özel  fotoğraf yazıcıları, özel modellerle aynı özellikleri sunmaz. Bununla birlikte, tanımı gereği standart iş belgelerini de yazdırabilme yeteneğine sahiplerdir, ancak genel olarak özellikleri boşa gider, bir Porsche’yi bir şehir içi otomobili olarak kullanmak gibi. Bazılarını normal ofis baskısında kullanmak diğerlerine göre daha zordur, zira temelde parlak ve normal kağıt arasında geçiş yaparken mürekkep kartuşlarını değiştirmeniz gerekir. Hemen hemen özel fotoğraf yazıcılarını ofis baskısı için de kullanacaksanız, fotoğraf kağıdı ile normal kağıt arasında kolayca geçiş yapmanızı sağlayanını seçin. 

 

Maliyetler
Mümkünse, çalıştırma maliyetini ve toplam sahip olma maliyetini kontrol edin. Ne yazık ki bu, fotoğraf başına maliyet hesaplamak için halen kabul gören bir standart olmadığından, hemen hemen özel fotoğraf yazıcıları için imkânsız olabilir. Ancak özel fotoğraf yazıcıları için fotoğraf başına maliyet hesaplamak genellikle kolaydır, çünkü çoğu üretici belirli bir sayıda fotoğraf için yeterli mürekkep ve kağıdı olan baskı paketleri satmaktadır.

Fotoğraf başına maliyeti özel bir fotoğraf yazıcısı için bulmak amacıyla, baskı paketinin maliyetini basılacak fotoğraf sayısına bölün. Toplam sahip olma maliyetini elde etmek için, fotoğraf başına maliyeti yazıcının ömrü boyunca yazdırmayı beklediğiniz fotoğraf sayısıyla çarpıp buna yazıcının başlangıç ücretini de ekleyin. Bu, toplam fiyatları karşılaştırmak için en iyi temeldir.

 

Siyah beyaz baskı yapıyor musunuz?
çoğu yazıcı kategorisinde renklere gerçekten ihtiyacınız olup olmadığını düşünmelisiniz. Fotoğraf yazıcıları bu soruyu pek cevaplamaz, bu nedenle birçok yazıcının üstesinden gelemediği  siyah beyaza ihtiyacınız olup olmadığını düşünmelisiniz. En sık görülen kusur, farklı gri tonlardaki tonlamadadır. Siyah beyaz fotoğraflar basacaksanız, yazıcının renkli fotoğraf kalitesinden ayrı olarak siyah beyaz fotoğraf kalitesini de kontrol etmeniz gerekir. Bu daha çok özel fotoğraf yazıcılarında rastlanan  bir sorun, ancak her iki durumda da düşünmek gerekir.

İşte size bazı öneriler.

 

Epson L850
Fiyatı: 1,669 TL
Yüksek kalitede, 10X15cm boyutunda bir fotoğrafın baskısı sadece 18 kuruş. Etkinliklerde ya da stüdyoda yazıcı kullanan fotoğrafçılar için çok uygun olan L850, tarayıcı, LCD ekran ve CD/DVD baskısı gibi daha gelişmiş fonksiyonlarla birlikte, güvenilir ve yüksek kaliteli fotoğraf baskısı sunuyor. Yazıcı sayfa başı baskı maliyetinde iddialı. Her bir mürekkep şişe seti, 1.900 adede kadar 10x15cm. boyutlarında fotoğraf baskısı ile fotoğraf başına sadece 18 kuruş gibi çok düşük maliyet sunuyor. 10x15cm. boyutunda bir fotoğrafı elde etmek için yaklaşık 12 saniye yeterli. Baskıda 6 renk avantajını kalitenize taşıyabilirsiniz.

 


Epson L805
Fiyatı: 1,425 TL
Dahili mürekkep tanklı, 6 renkli A4 kablosuz fotoğraf yazıcısı. L805 ile özellikle fotoğrafçılar, fotoğraf laboratuvarları, reklam ajansları, eğitim kurumları ve kablosuz fotoğraf baskısı ve CD ve DVD’ler üzerine baskı için sayfa başına düşük maliyetli bir baskı çözümü arayan kullanıcılar hedeflenmiş. 
70 ml mürekkep şişeleri kullanan son derece yüksek kapasiteli mürekkep tankıyla, ultra düşük sayfa başına maliyetle maksimum 1.900 adet kaliteli 10×15 cm ebatlı fotoğraf baskısı alabiliyor. Wi-Fi özellikli fotoğraf yazıcısı, son derece yüksek kapasiteli dahili mürekkep tankıyla düşük maliyetli Epson kalitesinde 6 renkli fotoğraf baskısı olanağı sunuyor. 

 

Canon PIXMA PRO 100 
Fiyatı: 1,522 TL
Canon PIXMA PRO-100, evde profesyonel kalitede fotoğraflar basmanıza izin veren özelliklere sahip geniş formatlı bir fotoğraf yazıcısı. Canon’un üst seviye profesyonel fotoğraf yazıcıları serisinin giriş seviyesi modeli. çok iyi bir fotoğraf baskı kalitesine sahip, profesyonellere ve amatörlere hitap eden bir dizi özellikle geliyor. 13×19 inç boyuta kadar basabiliyor.

 


Kodak Dock Photo Printer
Fiyatı: $140
Kodak Dock fotoğraf yazıcısı, 4 x 6 basabilen şipşak fotoğraf yazıcılarının en iyilerinden biri. Bununla birlikte, basit tasarımı onunla yapabileceğiniz şeyleri sınırlıyor.
Kodak Dock fotoğraf yazıcısı hızlı ve sorunsuz kurulabiliyor. Tüm renkleri içeren bir kartuşu var, onu  yükledikten sonra tam yüklü kağıt tepsisini de yerine oturtuyorsunuz. Yazıcının kompakt tasarımı portatif görünmesini sağlıyor.

 

Polaroid Zip
Fiyatı: 693 TL
Polaroid Zip cep boyutunda bir tasarım, mürekkepsiz baskı ve akıllı telefonunuz için basit bir bağlantıyla, taşınabilir bir fotoğraf yazıcısı. Polaroid Zip, dijital fotoğraflarınızı akıllı telefonunuzdan basmak için en tercih edilen bir seçenektir. Polaroid, ikonik şipşak kameranın büyüsünü uzun zamandır yeniden ele geçirmeye çalışıyor ve Zip, Instagram çağında bunu yapmak için eğlencenin ve özgürlüğün doğru bir karışımı olabilir.

 

HP Sprocket 
Fiyatı: 499 TL
Minik tasarımı ile her yere taşınabilen HP Sprocket sayesinde arzu edilen her fotoğraf 5 x 7.6 cm boyutlarında anında basılabiliyor. Ayrıca bu fotoğraflar filtreler, çerçeveler, emojiler, metinler ve birbirinden renkli daha fazla seçenekle kişiselleştirilebiliyor. Baskısı alınan fotoğrafları ise, kağıdın yapışkanlı arka yüzü sayesinde arzu edilen her yerde süsleme ve dekorasyon amaçlı kullanmak mümkün.

 

Fujifilm Instax Share SP-2
Fiyatı: 789 TL
Fujifilm Instax Share SP-2, her yere götürebilecek kadar küçük ve hareket halindeyken kullanılmak üzere tasarlanmış kablosuz bir fotoğraf yazıcısıdır. Arkadaşlarınızla paylaşmak ve dolap veya buzdolabı kapaklarına asmak için dijital fotoğrafları birkaç saniyede basmak istiyorsanız, bu iyi bir seçenektir.

 


Mitsubishi CP D70 DW
Fiyatı: 4,099 TL
300 dpi’lık bir baskı çözünürlüğü, sadece 7,8 saniyede bir 4 x 6″ fotoğraf üretme yeteneği ve medyayı değiştirmeye gerek duymadan parlak ve mat görünümlü kağıtlar seçebilme özelliği de dahil olmak üzere rekabetçi özellikler sunuyor. 

 

Exit mobile version