Fortnite’ın yeni Performans Modu

Dün, blogundaki bir gönderide Epic Games, eski bilgisayarların oyunu daha iyi çalıştırmasına olanak tanıyan performans modu adlı bir özelliği duyurdu. Fortnite ‘ın, mobil cihazlardan Switch’e ve üst düzey oyun bilgisayarlarına kadar akla gelebilecek her platformda olduğu gibi çalışmayı başarması artık hiç de zor görünmüyor. Üstelik yeni özellik bugünden itibaren kullanılabilir olacak.

Yeni mod: “bellek kullanımını azaltmak ve CPU ile GPU üzerindeki yükü hafifletmek için görsel kaliteyi değiştirerek önemli performans kazanımları sunuyor”, yani oyunun daha az iyi görüneceği ve donanımınızı yakmayacağı anlamına geliyor. (Fortnite ‘ı eski donanımda çalıştıran kullanıcılar, oyunu başlattıklarında mod hakkında bir uyarı göreceklerdir.) Epic Games ayrıca, oyuncuların yüksek çözünürlüklü dokuları oyunun kurulumundan kaldırmasına olanak tanıyan bir özellik ile birlikte geliyor, bu da cihaz alan tasarrufu için çok önemli bir detay.

Epic Games, yeni modu çalıştıran kullanıcıların, önceki düşük performans ayarlarına kıyasla eski makinelerde kare hızlarında büyük bir artış göreceğini iddia ediyor. Hem Battle Royale hem de Yaratıcı modda performans modunu kullanabileceksiniz.

Fortnite daha çok cihazda uyumlu oldukça oyuncu kitlesini büyük oranda arttırmaya devam etmiş oluyor. Halihazırda ciddi miktarda bir oyuncu kitlesi var, ve bunu sürekli tutmak bu tip free2play oyunlar için çok önemli. Fortnite 2019’un en çok para kazanan oyunu olmuştu ve 2020’de de başarısını büyük oranda koruyor. Bunu oyuna sürekli yeni içerikler getirerek canlı tutmakla başarıyorlar.

Tüm bunlar, Fortnite’ı 720p çözünürlükte, saniyede 60 kare hızında çalıştırmanın hala kenarda yatan eski dizüstü bilgisayarında bile mümkün olabileceğini göstermekte. Ondan kurtulmayın! O artık sizin yedek Fortnite kutunuz.

Exit mobile version