Fortnite yayınları Houseparty üzerinden canlı yayınlanabilecek

Fortnite yapımcısı Epic Games tarafından 2019’da satın alınan sosyal video uygulaması Houseparty, bu iki mülkü entegre etme açısından büyük bir yeni adımı duyurdu. Şirket, artık oyuncuların Fortnite oyunlarını doğrudan Houseparty’de canlı yayınlamasına izin vereceğini söylüyor. Bu özellik, kullanıcıların oyunlarını bir Houseparty odasında dokuz arkadaşa kadar paylaşmalarına olanak tanıyacak şekilde çalışıyor.

E3 2021, Haziran ayında yapılacak

Houseparty’nin geçen Kasım ayında Fortnite’a, oyuncuların oyun sırasında arkadaşlarından canlı yayınlar görebilecekleri Houseparty tarafından desteklenen bir görüntülü sohbet özelliği ekledi. Bugünkü lansman, oyuncuların oyunu Houseparty’nin içinden görülebilen arkadaşlarına yayınlamasına izin verdiği görüldü. Bu, kullanıcıların arkadaşlarının – kendileri Fortnite oyuncusu olmayanlar da dahil olmak üzere – oyuncuyu izlemesine ve oyuncuyla etkileşimde bulunmasına olanak tanıyor.

FORTNITE YAYININI HOUSEPARTY ÜZERİNDEN YAYINLANAMAK İÇİN NE YAPMAK GEREKİR?

Yeni özelliği kullanmak için, Fortnite oynatıcısının “Fortnite Modu” akışını etkinleştirmiş olması ve Houseparty’ye bağlanması gerekecektir. Oyun akışlarını yayınlamaya başladıklarında, Houseparty’deki arkadaşlarına oyun akışlarının artık izlenmeye hazır olduğu bildirilecek.

Fortnite oyuncusu, ekranlarına yerleştirilen ve “izleyici sayısını” gösteren bir grafik aracılığıyla yayınlarını kimin izlediğini görebilir. Bu, oyuncu için ekranın sol ortasındaki küçük bir göz simgesiyle temsil edilirken, Houseparty kullanıcıları video ekranlarının sol üst köşesinde göz simgesini göreceklerdir.

Canlı yayın sırasında, oyuncu ve arkadaşları her zamanki gibi izleyebilir ve sohbet edebilir.

Fortnite oyuncusu, oyunlarını canlı yayınlamak istemezse, bunu Fortnite içindeki bir ayardan görüntülü sohbet özelliğini kullanma yeteneğini kaybetmeden istedikleri zaman değiştirebilirler. Ebeveynler ve veliler, Fortnite Modunu ve Fortnite ayarlarından diğer gizlilik özelliklerini de açıp kapatabilir. Şirket, ödeme bilgileri de dahil olmak üzere kişisel bilgilerin akışlardan engelleneceğini belirtiyor. Ancak, Fortnite Modu etkinleştirildiğinde Lobi, menüleriniz ve oyununuzun tümü yayınlanabilir.

Houseparty ilk önce arkadaşlarının görüntülü sohbet yoluyla sanal olarak “takılmanın” bir yolu olarak ilgi gördü. Ancak nihayetinde oyun devi 1,25 milyar dolarlık devasa bir mermi topladıktan kısa bir süre sonra Epic Games’e satıldı. Houseparty, Fortnite ile daha yakından entegre olmasına rağmen şu ana kadar diğer sosyal özelliklerinden vazgeçmedi. Yeni özelliğin piyasaya sürülmesi, Houseparty için bugün Twitch, Facebook veya YouTube gibi diğer platformlarda gerçekleşen ve kullanıcıların mutlaka hayranlar için değil, daha çok arkadaşlar için yayın yapan daha sıradan canlı yayınların izlenmesi imkanını yaratıyor.

Şirket, yeni canlı yayın özelliğinin, daha sonra başka bir yerde yayınlamak isteyen kullanıcılara, kayıt özelliği olmayacağı uyarısını da yaptı ancak Fortnite’ın zaten tekrarları kaydetme olanağına izin verdiğini belirtiyor.

HOUSEPARTY BAŞLANGIÇTA PC VE PS4-PS5’TE KULLANILABİLİR

Başlangıçta, Houseparty ile Fortnite oyun entegrasyonu yalnızca PC ve PlayStation’da (PS4 ve PS5) kullanılabilir. Epic Games, diğer platformların desteklenip desteklenmeyeceğini veya ne zaman destekleneceğini söylemedi. İOS, Android ve Chrome’daki Houseparty kullanıcıları canlı akışları izleyebilecek.

Fortnite’ta daha önce başlatılan görüntülü sohbet özelliği, PC’lerde ve PlayStation’larda da destekleniyordu.

Exit mobile version