Football Manager 2021 PlayStation’da olmayacak

FM hayranları kesinlikle Football Manager 2021 oyununu yılın ilerleyen aylarında indirmeyi dört gözle beklerken, oyunun PlayStation 4 ve 5’e neden gelmeyeceği konusundaki tartışmalar, çıkış tarihinin açıklanmasına neden oldu. Football Manager 2021, Aralık ayında Xbox Series X (& S) ve Xbox One için bir sürüm görecek. Ek olarak, iOS ve Android sürümlerinin yanı sıra bir Nintendo Switch bağlantı noktası da mevcut olacak.

Merakla beklenen oyunda hiçbir PlayStation sürümü açıklanmadı. Football Manager’in hayranları bu haber üzerine oldukça mutsuz oldu. Kullanıcılar Sports Interactive‘in (SI) Sony platformunda neden olmadığını bilmek istiyorlardı. Bunun için de SI patronu Miles Jacobson’a twitter üzerinden sorular sordular.

UCUZ TABLET ARAYANLAR İÇİN FIRSAT

İŞTE FM21’İN PLAYSTATION’DA OLMAMA SEBEBİ

SI patronu Miles Jacobson, şu anda ortaya çıkan durumdan tam olarak hangi tarafın sorumlu olduğunu açıklamak için bir tweet attı. Jacobson FM21’in PlayStation 5 ve 4’te olmayacağını bunun nedeni olarak ise Sony’nin kendilerine kit göndermediklerini söyledi.

Football Manager 21’in PlayStation 5’te olmamasının suçu, görünüşe göre oyunu konsola getirme isteği olmayan Sony’de yatıyor.

Jacobson, o platformun işbirliği olmadan belirli bir platform için bir oyunu kullanıma sunmanın imkansız olmasının detaylarını şu ifadelerle anlattı:

Esasen Microsoft, oyunlarımızı kendi platformlarında bulundurmaları için bize yaklaştı. Oysa Sony bunu yapmadı. Bir platforma oyun yapmak için geliştirme setine ihtiyacınız var. Geliştirici kiti almak için, platform sahibinin oyunu platformda istemesi gerekir. Sony ile konuştuk, ‘geliştirme kitimiz yok’ dediler. Microsoft ile konuştuk, onlar bize gönderdiler.

XIAOMI’DEN 8K DESTEKLİ SÜPER TELEVİZYON

FOOTBALL MANAGER 2021 İÇİN KİTLERİ YOK

Jacobson, Sony’e karşı art niyetlerinin olmadığını belirterek kullanıma sunulan bir geliştirme kitinin olmaması nedeniyle oyunun PlayStationlar’da yer alamayacağını söyledi ve ekledi: Sınırlı geliştirme kitleri var. Tüm donanım platformlarında olduğu gibi platformlarında istedikleri oyunlara öncelik veriyorlar.

Görünüşe göre Sony’nin kaybı Microsoft’un kazancı olacak. Football Manager 2021: resmi olarak bilindiği gibi Xbox Edition, yeni konsollar için özel olarak geliştirildi. Xbox kontrolcüsünde oynamak için tasarlandı.

SONY YENİ OYUNLARA ODAKLANMAK İSTİYOR

Football Manager 2021’in PlayStation 5 (veya PS4) sahipleri tarafından kullanılamayacak olması utanç verici bir durum. Ancak Sony’nin kaynakları, bu durumunla etkileyici bir parçadan tam olarak yararlanabilecek yeni oyunlara odaklamak isteyebileceği anlaşılabilir.

Bununla birlikte Football Manager, sadık bir hayran kitlesine sahip son derece popüler bir franchise. Oyunun bir PlayStation sürümünün olmamasına verilen son tepkinin 2022’ye kadar düşüncede bir değişikliğe yol açıp açmayacağını görmek ilginç olacak.

Exit mobile version