Flutter Nedir? Nasıl Kullanılır?

Mobil uygulama geliştiricilerine büyük kolaylık sunan Flutter nedir? Kafanıza takılabilecek soruları detaylı olarak cevapladık.

Flutter Nedir? Nasıl Kullanılır?

Bu yıl da önceki yıllar gibi mobil uygulamaların popülaritesinin giderek arttığı bir yıl oldu ve mobil uygulama pazarı giderek büyümeye de devam edecekmiş gibi görünüyor. Peki, mobil uygulama geliştiricileri tarafından kullanılan Flutter nedir?

Bu yazıda sizinle bu aracın tam olarak nasıl faydalar sağlayacağı da dahil olmak üzere Flutter hakkında bilmeniz gereken her şeyi paylaşacağız.

Flutter Nedir?

Flutter, Google tarafından geliştirilen ve 2017 yılında piyasaya sürülen ücretsiz ve açık kaynaklı bir mobil UI çerçevesidir.

Hem Android hem iOS için uygulamalar geliştirmek için tek bir kod tabanı kullanması nedeniyle diğer mobil uygulama geliştirme çerçevelerinden farklıdır. Bu, kodun sadece bir kez yazılmasına rağmen her iki platformda da çalışacağı anlamına gelir.

Flutter uygulaması oluşturmak için Dart programlama dilini öğrenmeniz gerekiyor. Dart özellikle önceden programlama ile ilgili hiç tecrübesi olmayanlar için öğrenmesi nispeten kolay bir dildir. Dart’ı öğrenmenize yardımcı olacak çok sayıda kaynak vardır.

Front-end geliştirmeye odaklanan Dart, mobil ve web uygulamaları geliştirmek için tercih edilebilir. Nesne tabanlı bir programlama dilidir. Syntax (Söz Dizimi) bakımından JavaScript ile benzerdir. Dart’ı öğrendikten sonra Flutter ile uygulamalar yapmaya başlayabilirsiniz.

Flutter öğrenmek için kaynak sorunu da yaşamazsınız. Uygulama geliştirmeye başlamanıza yardımcı olacak pek çok kaynak mevcuttur.

Flutter Kullanmanın Avantajları Neler?

Bu kadar çok geliştiricinin Flutter’ı sevmesinin ve uzun yıllar boyunca kullanmaya devam etmek istemesinin birçok nedeni var. Flutter’ın geliştiricilere sunduğu avantajları incelediğinizde bunu daha iyi anlayacaksınız.

Tek Kod Tabanı Kullanır

Flutter, platformlar arası uygulama geliştirme için mükemmel bir seçimdir. Hem Android hem iOS için uygulama geliştirirken tek bir kod tabanı kullanırsınız. Her platform için ayrı kod tabanları yazmanıza gerek kalmaz. Bu size hem zaman hem paradan tasarruf etme imkânı sunar.

Öğrenmesi Kolaydır

Flutter modern bir çerçevedir. Onunla mobil uygulamalar oluşturmak çok kolay bir hâl alıyor. Bir sürü kod yazmanıza gerek hızlıca iOS ve Android için uygulama geliştirebiliyorsunuz. Bu, büyük bir kolaylıktır.

Üretkenliği Arttırır

Flutter sayesinde kodlarda değişiklik yapıp sonuçları ise gerçek zamanlı olarak görebilirsiniz. Uygulamayı güncellemek oldukça kısa sürer. Önemli değişiklikler için uygulamayı yeniden yüklemek zorunda olursunuz fakat tasarım gibi şeyler için değişiklik yaptığınızda sonuçları eş zamanlı olarak görmeniz mümkündür.

Büyük Bir Topluluğu Var

Flutter’ın oldukça büyük bir topluluğu var. Bu, Flutter kullanmaya yeni başlayacakların çok sayıda gönüllü geliştirici tarafından sunulan içeriklerden yararlanabileceği anlamına geliyor. Ayrıca bir sorunuz olduğunuzda soru sorarsanız size pek çok geliştirici yardımcı olacaktır.

Flutter Nasıl Kullanılır?

Exit mobile version