Fitbit Charge 3

Sporseverlere özel ürünler üreten Fitbit akıllı bileklik alanında yeni bir ürün daha çıkardı. Yaz aylarında Charge 2 adında bir bileklik çıkartan Fitbit arayı fazla açmadan yeni özellikler eklediği Charge 3 adındaki cihazı sporseverler ile buluşturdu. Önceki versiyonuna göre yüzde 40 büyük ekrana sahip olan Fitbit Charge 3 özellikler arasında 7 güne kadar dayanan pili ve 50 metre derinliğe kadar suya dayanması bulunuyor.

Cihazın farklı modelleri bulunurken Fitbit Charge 3 şu anda 1099 TL, NFC temassız ödeme farkı olan Fitbit Charge 3 Special Edition ise 1299 TL’den satılıyor. Sadece 31 gram ağırlığında olan Charge 3 tasarımı ile güzel bir şıklık sunarken iki farklı kayış tercihiyle geliyor. Siyah renkte plastik ve beyaz renkte silikon kayışlardan istediğiniz kullanabiliyorsunuz. Bu noktada spor yaparken silikon kayışı tercih etmek daha rahat bir kullanım sağlayacaktır.

Önceki modele göre yüzde 40 büyük ekranla gelmesine rağmen Charge 3 ekranı yine siyah-beyaz ve dokunmatik yapıda. Ekranın solunda dokunmaya duyarlı bir alan yer alırken bu sayede ekranı açıp kapamak ve geri dönmek mümkün oluyor. Ayrıca bileğinizi kaldırdığınızda ekran otomatik olarak uyanıyor.

Fitbit Charge 3 tasarımında yapılan en büyük yenilik ise 40 metre derinliğe kadar suya dayanabilmesi. Yüzme sporu ile ilgileneler için bu büyük bir kolaylık sağlıyor.

Gündelik yaşamda kullanımı büyük bir kolaylık sağlasa da Charge 3 bir fitness bilekliği. Koşu, yüzme, ağırlık kaldırma, bisiklet, koşu bandı ve aralıklı antrenman takibi yapabilen cihaz çalışmaya başladığında otomatik takibe başlıyor ve çalışmanızı bitirdiğinizde tüm verileri telefonunuza aktarıyor. Oldukça detaylı ve doğru veri analizi yapabilen Charge 3 ne kadar kalori yaktığınızı, kalp atış hızınızı, idman süresi gibi birçok bilgiyi sunabiliyor.

Fitbit Charge 3 özellikleri arasında en büyük eksik ise dahili GPS’inin olmaması. Bu nedenle koşu ve bisiklet gibi antrenmanlarda telefonunuzu yanınızda bulundurmanız gerekiyor.

Charge 3 pili ise önceki versiyona göre daha da iyileştirilmiş durumda. Charge 2’nin pili 5 güne kadar dayanırken, Charge 3’ün pili 7 güne kadar dayanabiliyor. Cihaz sadece 2 saat içerisinde ie tam kapasite şarj olabiliyor.

Cihazı kullanabilmek için Android veya iOs ile tamamen uyumlu uygulamasını telefonunuza kurmanız gerekiyor. Cihazı Bluetooh ile eşleştirdikten sonra tüm verilerinizi uygulama üzerinden takip edebileceksiniz. Daha önce bir Fitbit hesabınız bulunmuyorsa yeni bir hesap oluşturmanız gerekiyor.

Cihazın ekranı üzerinden kaç adım attığınızı ve ne kadar kalori yaktığınızı takip edebiliyorsunuz.  Bu bilgilerin yanı sıra Notifications kısmından telefonunuzda kurulu uygulamalardan istediğinizi seçerek bunlardan gelen bildirimleri de cihaz üzerinden görebiliyorsunuz.

Artıları:

Eksileri:


 

Exit mobile version