Felsefe ile İlgili Animasyonlar

Felsefe ile ilgili animasyonlar arayışında mısınız? Bu listede yer alan animasyon filmlerini izlediğinizden emin olun.

Felsefe ile İlgili Animasyonlar

Animasyon filmlerinin sadece çocuklara yönelik yapıldığına dair yanılgı her zaman olmuştur. En çok öne çıkan yapımların çocukların sevebileceği çizimlere sahip olduğu göz önünde bulundurulduğunda anlaşılabilir bir durumdur fakat terazinin diğer tarafında felsefe ile ilgili animasyonlar da bulunuyor.

Animasyonlar, aksiyon filmlerinde seyircilerle buluşturulması zor ya da yüksek maliyetli olabilecek görüntüleri vermek için birebirdir ama bunun yanı sıra seyircilere önemli kazanımlar da elde ettirebilir. Sadece doğru animasyonu izlemeniz gerekiyor.

Felsefe ile İlgili Animasyonlar Listesi

Felsefi animasyonlar izlemek isterseniz öncelikle bunları izlediğinizden emin olmalısınız. Animasyonların konularını aşağıdan inceledikten sonra nedenini anlayacaksınız.

A Scanner Darkly

Philip K. Dick’in aynı adlı romanından uyarlanan A Scanner Darkly, narkotik ajanı olan Bob Arctor’ı merkezine alıyor. Kendisine önemli bir görev verilen Arctor’ın kurduğu ilişkiler, onu büyük bir çıkmazın içine sürükleyecektir.

Filmin izleyicilere sorduğu pek çok soru vardır. Animasyonun sonuna geldiğinizde uzun bir zaman düşünmenize neden olacaktır.

Anomalisa

Anomalisa, Cincinnati’deki bir otelde tanıştığı Lisa Hesselman (Jennifer Jason Leigh) dışındaki herkesi birbirinin aynısı olarak gören Michael Stone’u (David Thewlis) anlatıyor. Yalnız bir adamın bilinçlilik hâlinden bulanıklaşan bir zihne sahip olma yolunda ilerlerken umutsuzca mutluluğu bulma çabasını konu edinen animasyonun konusu basit gelebilir ama bu sizi asla yanıltmasın.

Ghost in the Shell

The Matrix filmine esin kaynağı olarak bilinen Ghost in the Shell, sibernetik polis memuru Motoko Kusanagi’nin Puppet Master adıyla bilinen bir bilgisayar korsanını yakalamakla görevlendirildiği ancak Puppet Master’ın kimliğinin gizlendiği ve gerek teknolojik gerek diğer alanlarda son derece gelişmiş bir gelecekte geçiyor.

Film, gelişmiş bir dünyada kimlik konusunu ele alıyor ve insan olmanın gerçekte ne anlama geldiğini sorguluyor ki yakın zamandaki gelişmelere bakılacak olursa bunun yakın bir gelecekte daha çok sorgulanacağı aşikâr görünüyor.

Paprika

Bu animasyon, terapistlerin hastalarının rüyalarını görmelerini sağlayan bir cihazın icat edildiği yakın gelecekte geçiyor. Dr. Chiba ise söz konusu cihazı rüya dünyasında büründüğü daha genç bir kişilik olan Paprika adı altında yasa dışı olarak kullanır.

Watership Down

Watership Down, kaderlerine terk edilmiş yuvalarından kaçan ve yol boyunca birçok tehlikeyle karşılaşan bir grup tavşanı ele alıyor.

Exit mobile version