Facebook’un popüler oyunu Farmville kapandı

Facebook’un en popüler oyunlarından biri olan FarmVille, 2 Ocak’ta yayıncı Zynga tarafından kapatılacak. Geliştirme, Zynga başkanı ve kurucu ortağı Mark Pincus tarafından Twitter’da paylaşıldı. Facebook’un popüler oyunu FarmVille, 11 yıldır oynanabiliyor ve Pincus’a göre oyunların evriminde önemli bir rol oynadı. Pincus oyunu kapatma nedenini paylaşmazken, FarmVille ile geliştirme ve perde arkasında yaşanan bazı şeyler hakkında bazı içgörüler paylaştı.

Google’da 2020 yılının en çok aranan oyunu Among Us

FARMVILLE KURUCU ORTAĞI TWITTER’DAN AÇIKLADI

Bir dizi tweet aracılığıyla, FarmVille’i 2009 yılında Facebook’ta geliştirip yayınlayan stüdyo olan Zynga’dan Mark Pincus, oyunun nasıl ortaya çıktığına dair yolculuğu paylaştı. Oyun “meşgul yetişkinler” için erişilebilir hale getirildi. Onlara yaratıcı olmanın yanı sıra yatırım yapıp kendilerini ifade etmeleri için bir yol sağladı. Pincus, “İnsanlar FarmVille’i bir çeşit Etch-a-Sketch olarak düşünüyor,” diye paylaştı. FarmVille, büyük veriden yararlanan ilk oyundu ve neredeyse her şey test edildi ve optimize edildi. Happy Farm, FarmTown gibi oyunlardan ve 2008 ve 2009’da çok sayıda günlük aktif kullanıcısı olan diğer bu tür tarım oyunlarından esinlenmiştir.

FARMVILLE NASIL OLUŞTU?

Zynga daha sonra MyMiniLife’ı satın aldı. Mühendislerini bir çiftlik oyununa yönlendirdi ve ekip FarmVille’i buldu. Facebook’tan Mark Zuckerberg, Pincus’tan Facebook’un göstermek istemediği şeyleri filtrelemek için oyunun tüm içeriğini göndermesini istedi. Bu, FarmVille’in Pincus’a göre ana oyunun bir uzantısı olarak haber akışını kullanan ilk büyük oyun olmasına yol açtı.

FACEBOOK’UN POPÜLER OYUNU FARMVILLE 1 MİLYON KULLANICIYA ULAŞTI

Oyun daha sonra 19 Haziran 2009’da başladı ve ilk haftanın sonunda günlük bir milyon aktif kullanıcıya ulaştı. Pincus “FarmVille, oyuncuların zaman ayırıp arkadaşlarına ve ailelerine kendilerini ifade edebilecekleri yeni bir ‘yatırım ve ifade’ oyunları kategorisini ateşledi. Meşgul yetişkinler, özellikle kadınlar, oyunların hayatlarında değerli bir yere sahip olabileceğini ve size boş kaloriden fazlasını sunabileceğini gördüler” dedi.

Exit mobile version