Facebook ilginç bir hamle yapıyor

Mark Zuckerberg Apple hakkında

Facebook CEO Mark Zuckerberg stands during a break in testimony before a Senate Judiciary and Commerce Committees joint hearing regarding the company’s use and protection of user data on Capitol Hill in Washington, U.S., April 10, 2018. REUTERS/Aaron P. Bernstein - HP1EE4A1PH478

Ünlü sosyal paylaşım sitesi Facebook şirketinin antitröst davalarından kaçınmak için büyük çaba sarf etmeye istekli olduğu bildirildi. Washington Post kaynakları, şirketin kendi kodunu başkalarına lisanslamayı teklif ederek rakip sosyal ağlar oluşturmalarına yardımcı olduğunu iddia ediyor. Post, bunun Facebook şirketinin “rekabete olan bağlılığının” altını çizeceğini söyledi.

Öyleyse, açıkça işe yaramadı. İçeriden edinilenlere göre, antitröst müfettişleri yasanın ve önerilen diğer tavizlerin rekabet sorunlarını ele almak için yeterli olmadığına karar verdiler.

Facebook’a lisans talebi soruldu. Facebook’un sözcüsü Chris Sgro, Post’a, Facebook’un kendisini “şiddetle savunacağını” söyledi.

WhatsApp Web beklenen özelliği getiriyor: Görüntülü arama

DAVALAR FACEBOOK ŞİRKETİNİN DİĞER UYGULAMALARI SATIN ALMASINA ODAKLANIYOR

FTC ve 48 eyaletten gelen davalar, Facebook’un Instagram ve WhatsApp’ı satın almasına odaklanıyor. Her iki anlaşma da sırasıyla 2012 ve 2014’te onay alırken, internet devi şimdi bu satın alma işlemlerini rakiplerinden gelen rekabeti bastırmak için kullanmakla suçlanıyor. Facebook davalara “revizyonist tarih” adını verdi. Google, Snap, TikTok ve Twitter gibi şirketlere şiddetli rekabetin kanıtı olarak işaret etti. Düzenleyici bir baskıdan kaçınma umuduyla reklama ve diğer siyasi savunuculuğa yöneldi.

Kod lisanslarının yardımcı olup olmayacağı belli değil. Son yıllarda, bazen doğrudan Facebook’a yanıt olarak alternatif sosyal ağlar ortaya çıktı – teknik bilgi birikimi mutlaka sorun olmak zorunda değil. Daha ziyade, endişe genellikle ağ etkisi ve müşteri bağımlılığı etrafında dönmüştür. Arkadaşlarınız ve aileniz oradayken Facebook’tan veya hizmetlerinden ayrılmak zor olabilir ve Instagram ve WhatsApp gibi hizmetlerde Facebook kimlik bilgilerini kullanıyorsanız çok daha zor hale gelir.

Exit mobile version