Facebook İçin Yeni ‘Komşuluk’ Özelliği

Facebook, yeni bir ‘komşuluk’ özelliği getiriyor. Bu özelliğe ‘Neighborhoods’ adı vermişler. Böylece, çevrenizdeki kullanıcılarla daha rahat iletişime geçebileceksiniz. Fakat bu özellik henüz test aşamasında. İşte detaylar.

Sosyal medya devi Facebook’un test ettiği bu yeni özellik, pandemi döneminde insanlara iyi gelecek gibi duruyor. Bu özellik sayesinde çevrenizde yeni özelliği kullanan kullanıcılarla iletişime geçebilirsiniz.

Facebook yeni ‘komşuluk’ özelliğini test ediyor

İçeriğine gelecek olursak, Neighborhoods size ‘ilgiler, favori mekanlar ve biyografi’ ekleme seçeneği sunuyor. Şirket bu özellikle komşuluk ilişkilerini güçlendirmeyi hedefliyor. Fakat bu özellik çok da yeni değil. Nextdoor uygulaması bunu bize uzun zamandır sunuyordu.

Facebook komşuluk uygulaması
Facebook komşuluk uygulaması

Komşuluk özelliği, Facebook’un normal gruplarından çok da farklı görünmüyor. Bildiğiniz gibi Facebook’ta bölgelere özel kurulan bazı gruplar mevcut. Ek olarak yeni özellik sayesinde çevrenizdeki insanların katılabileceği gruplar açabiliyorsunuz.

Bunların yanında bazı yenilikler tabii ki mevcut. Çevrenizdeki kullanıcıların katılabileceği anketler açabilirsiniz. Mesela, favori restoran anketi açıp çevredeki kullanıcıların fikirlerini öğrenebilirsiniz.

Facebook komşuluk uygulaması

Normal gruplardan çok bir farkı yokmuş gibi duruyor fakat yine de yararlı olabilir. Çünkü özellikle de Covid-19 sebebiyle eve kapandığımız bu günlerde komşuluk ilişkileri iyice azaldı. Bu özellik sayesinde çevrenizdeki komşularınızla tanışıp arkadaşlıklar kurabilirsiniz.

Aynı zamanda bu özellik üzerinden etkinlikler de düzenleyebileceğiniz söylentiler arasında. Facebook’un NextDoor gibi uygulamalardan ‘esinlendiği’ şüphesiz. Ancak kullanıcıların seveceği bir özellik olabilir.

Red Dead Online, FIFA 21 Mayıs’ta Xbox Game Pass’e geliyor

Özellikle de küçük bölgelerde yaşayan insanlar özellik kullanıma açıldığı zaman daha rahat sosyalleşme fırsatı bulabilirler. Böylece kendi fikirleri ve hobileriyle ilgilenen komşularıyla tanışabilirler.

Komşuluk özelliği ne zaman gelecek?

Özellik öncelikle Kanada’da kullanıma gelecek. Daha sonra da ABD’nin bazı şehirlerine geleceği bilgiler arasında. Türkiye’ye ne zaman gelecek bilmiyoruz. Fakat herhangi bir yenilik olduğunda sizinle paylaşacağız.

Exit mobile version