Facebook Beklenmeyen Bir Hata Oluştu Hatası ve Çözümü

Facebook beklenmeyen bir hata oluştu hatası alıyorsanız ne yapmanız gerektiğini bu rehberde tüm ayrıntıları ile açıkladık.

Facebook Beklenmeyen Bir Hata Oluştu

Facebook beklenmeyen bir hata oluştu şeklinde bir hata mı veriyor? Sosyal medya platformunda bu hatayı alan kullanıcılara yeniden giriş yapmayı denemeleri tavsiye ediliyor fakat bu hata bir kez önünüze çıktığı zaman sorun düzelene kadar Facebook hesabınıza giriş yapamıyorsunuz.

Sorun sadece bir işletim sisteminde de ortaya çıkmıyor. İster iOS ister Android kullanın, bu hata önünüze çıkabilir. Peki, bu hatayı ortadan kaldırmak için ne yapmalısınız? Aşağıda yer alan yöntemler, bu sorunu çözmenizde size yardımcı olabilir.

Facebook Beklenmeyen Bir Hata Oluştu Sorunu Nasıl Çözülür?

Facebook’ta beklenmeyen bir hata oluştuğuna dair bir hata mesajı mı alıyorsunuz? Bu hata karşısında bu yöntemleri uygulayabilirsiniz. Gelin, bu yöntemler hakkında detaylı olarak bilgi sahibi olalım.

Facebook Ön Belleğini Temizleme

Android ya da iOS işletim sistemli akıllı telefonda ön belleği temizlemek için ayarlara girin. Uygulamalar bölümünden Facebook’u bulun. Depolama kısmından ön belleği temizleyin. Son olarak Facebook’u yeniden açın.

Bu işlemi gerçekleştirerek bu tür sorunları ortadan kaldırabilirsiniz. Ön belleği temizlemek için alternatif olarak Facebook’u kaldırıp yeniden yükleyebilirsiniz. Bunu yaparsanız uygulama aynı zamanda en son sürüme güncellenmiş olacaktır.

Facebook’u Güncelleme

Ön belleği temizlemek eğer sorunu düzeltmenizi sağlamazsa Facebook’u güncelleyebilirsiniz. Sosyal medya uygulamasını güncellemek için resmî uygulama mağazasına girip Facebook’un sayfasını açabilirsiniz. Bu sayfada eğer “Güncelle” butonunu görüyorsanız butonun üzerine basın.

Facebook’un Sunucularını Kontrol Etme

Yukarıda yer alan hiçbir yöntem sorunu çözmenize yardımcı olmadıysa muhtemelen Facebook’un sunucularına erişim sorunu yaşanıyordur. Bu ihtimalin gerçek olup olmadığını öğrenmek için Facebook’un Downdetector sayfasını inceleyin. Bu sayfa, kullanıcılardan gelen bildirimlere göre düzenli olarak güncellenir.

Facebook’un sunucuları ile ilgili bir sorun varsa bundan diğer kullanıcılar da etkilenecektir. Doğal olarak kullanıcıların bildirdiği sorunlar Downdetector verilerine de yansıyacaktır.

Downdetector sayfasının yanı sıra sosyal medya platformlarını da kontrol edebilirsiniz. Örneğin Twitter’ın arama kısmına “Facebook” yazabilir ve “En son” seçeneğine basıp kullanıcıların yakın zamanda Facebook ile ilgili bir sorun paylaşıp paylaşmadığını öğrenebilirsiniz.

İnternet kullanıcıları, Facebook, Instagram ve WhatsApp popüler hizmetlere erişemediğinde Twitter gibi sosyal medya platformları üzerinden bilgi paylaşımında bulunur. Bunları takip ederek her şeyin yolunda olup olmadığını görebilirsiniz. Ayrıca Facebook’un resmî Twitter sayfasını da kontrol etmeyi unutmayın.

Exit mobile version