Evinizi Euro 2021’e Hazırlayın 

TV’ler, projeksiyonlar ve ses sistemleriniz futbol şölenine hazır mı? Daha büyük ekranda OLED ve 4K kalitesine, Dolby Atmos ses deneyimine ne dersiniz? Eğer Euro 2021’de evinizin multimedya eksiklerini gidermeyi düşünüyorsanız bu rehber konumuz tam size göre. İşte Euro 2021 için evleri stadyuma çevirecek teknolojiler. 

Salgın nedeniyle 2021 yılına ertelenen Euro 2020 heyecanı 12 Haziran’da başlıyor.

Euro 2020’nin koronavirüs nedeniyle ertelenmesi sonrasında turnuvaya katılmaya hak kazanan milli takımlar bir yıl gecikmeli olarak Avrupa’nın bir numaralı futbol organizasyonunda boy gösterecek. Türk Milli Takımı’nın da aralarında yer aldığı Euro 2021’de toplam 24 takım var. 6 farklı grupta rakiplerini geçerek bir üst tura çıkmaya çalışacak.  

İsviçre, Galler ve İtalya ile A Grubunda yer alan Türkiye’nin bir üst tura çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. Milli Takım yepyeni jenerasyonuyla fırtına gibi esiyor. Avrupa’nın bir numaralı futbol organizasyonunun renkli ve iddialı ekipleri arasında.  

Diğer gruplar şu şekilde; B Grubunda Belçika, Danimarka, Finlandiya ve Rusya. C grubunda Avusturya, Hollanda, Kuzey Makedonya, Ukrayna. D Grubunda Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, İngiltere, İskoçya. E Grubunda İspanya, İsveç, Polonya, Slovakya. Ayrıca F Grubunda Almanya, Fransa, Macaristan, Portekiz var.  

Dünyanın en iyi futbolcularından biri olarak kabul edilen 36 yaşındaki Portekizli Cristiano Ronaldo, muhtemelen son kez Avrupa Futbol Şampiyonası’nda oynayacak.

Milli Takımımız ilk maçında 11 Haziran saat 22.00’de İtalya ile karşılaşacak. Roma Olimpiyat Stadyumu’ndaki maçın galibinin grupta ilk sırayı alma ihtimali yüksek.  

Milliler Roma’da 11 Haziran’da İtalya, Bakü’de 16 Haziran’da Galler ve 20 Haziran’da İsviçre ile karşı karşıya gelecek.

Diğer yandan rekabet tüm gruplarda en üst seviyede. Önceki büyük turnuvalarda genellikle üst turların eşleşmesi olan Fransa-Almanya bu kez grupta olacak. Ayrıca taraftarlar İngiltere-İskoçya, İspanya, Hollanda ve Belçika’nın karşılaşmalarını da heyecanla bekliyor. Euro 2021, Haziran ayı boyunca Avrupa futbolunun en iyilerinin amansız rekabetine sahne olacak. Futbol dolu bir ay bizi bekliyor! Esaslı soru geliyor: Eviniz bu büyük şölene hazır mı? 

 

 Sony A8F/AF8 OLED 

Görüntü işleme hızı ve kalitesi ile öne çıkan Sony A8F/AF8 OLED, ideal görüntü kalitesi sunuyor. Hareket kontrol kabiliyeti sayesinde OLED’de canlı renklerin ve akıcı kontrastın tadını çıkarmanızı sağlıyor. Çimler daha yeşil, goller daha canlı!  

Sony’nin en üst düzey X1 Ultimate işlemcisi,  Sony’nin Pixel  Contrast Booster’ı  (daha yoğun görüntüler için) ve Sony’nin başlangıçta FALD LCD TV’leri için geliştirdiği  Motion Clarity özelliği  dikkat çekiyor. Kesinlikle birinci sınıf OLED görüntü performansı elde ediyorsunuz.  

İki subwoofer’ı da kapsayan etkileyici ses sistemi sayesinde her ne kadar eskiden olduğu gibi zengin bir ambiyans sergilemese de stadyumdaymışsınız gibi hissediyorsunuz. Sarsıcı bir ses kalitesi vadediyor. Ayrıca bu yönüyle paslar, şutlar ve detaylara hakimsiniz. Rafine ses sistemi de tam puan alan Sony A8F/AF8 OLED’in bir diğer öne çıkan yönü de fiyatı. Ayrıca nispeten mütevazı fiyatlarla geliyor.  

 

Samsung Neo QLED 65 inç 4K TV 

Samsung Neo QLED’in izleme deneyiminin temelini Neo Quantum İşlemcisi ve yeni Quantum Mini LED’leri oluşturuyor. Geleneksel LED’lerin yalnızca 40’ta biri boyutuna sahip Quantum Mini LED’ler, ultra ince ışık denetimi sağlıyor. Samsung Neo QLED, derin siyah renkleri, parlak ışıkları ve ölçek büyütme teknolojisiyle daha akıllı. Böylece Ultra gerçekçi görüntü kalitesini futbol maçı izlerken  deneyimleyebilirsiniz.  

Samsung Neo QLED ve QLED, 4K netliği, ipeksi pürüzsüzlükteki 120 fps ve 5.8 ms’lik düşük tepki süresi özellikleriyle her ayrıntıyı görmenizi sağlıyor. 2021’de Samsung Neo QLED’in 8K modelleri (QN800A ve QN900A) 65 inç, 75 inç ve 85 inç boyutlarında sunuluyor. 4K modelleri (QN90A ve QN85A) 50 inç’ten başlayarak daha da geniş bir seçenek yelpazesi sunacak. 

 

LG PH30N  

Ben futbolu bahçeye, terasa taşırım diyorsanız LG’nin süper-kompakt projektörü ile tanışın. LG’nin yeni PH30N taşınabilir projeksiyon cihazları 129x129x39 milimetre boyutları ve 540 gram ağırlığa sahip. Böylece kullanıcılara futbolu beraberlerinde taşıma fırsatı sunuyor. Üstelik 42 watt güç harcayan ve taşınabilir özelliğiyle fark yaratıyor. Ayrıca piliyle iki saat kablosuz kullanma olanağı da sağlıyor. 

LG PH30N, tek elle tutulabilir ve evrak çantasına sığan yapısıyla dikkat çekiyor. Üstelik kablosuz akıllı telefon yansıtma özelliği ile izleme seçeneği de sunuyor. Bluetooth ses ve 2 saate kadar dayanan yerleşik pili ile de kullanıcıları kablolarla uğraşmaktan kurtarıyor. 

 

Panasonic HZ2000 

Panasonic‘in futbol keyfi için en iyi görüntü kalitesine sahip 55 inçlik 4K OLED TV modellerinden biri.  Aynı zamanda ses gücüyle öne çıkıyor.  Önceki modellerinde zaten inanılmaz olan görüntüyü yeni  seviyelere çıkaran özel bir OLED panele sahip olan  model  kusursuz görüntü kalitesi sunuyor. Ayrıca Technics  imzası taşıyan 140W Dolby  Atmos  ses sistemi ile bir araya geldiğinde insanın kendisini bir stadyumda hissettiriyor. Üstelik kendinizi futbolculara taktik verirken bulabilirsiniz.  

Master HDR; gölgeler ile gece sahnelerine derinlik ve ayrıntı ekliyor. Ayrıca gün ışığı  gibi  aydınlatma konularında canlılığı tüm detayları ile yaşatan çarpıcı bir kalite vadediyor.  Ayrıca HCX Pro işlemcisi, aydınlık noktalarda bile parlak, doygun renkler sunuyor.  Üstelik HDR 10+, 1000Hz, çeşitli  modlar ve çok düşük enerji tüketimi diğer çarpıcı detayları.  

   

Philips OLED+935 Ambilight TV 

Euro 2021 çok sesli ambiyanslar sunmayacak. Tribünlerde az sayıda ses bizi bekliyor. Ancak futbolun doğasını oluşturan dinamikler, araya paslar, frikikler, filenin uğultusu ekran başındakileri mutlu etmeye yetecek. Ayrıca Bowers & Wilkins  görüntü ve ses uzmanlığıyla geliştirildi. Üstelik TV pazarında standartları belirleyen  Philips TV’ler; sektör, medya mensupları ve tüketicileri tarafından birçok farklı ödül almaya hak kazandı. İki markanın da ürünleri tasarlama süreçlerindeki ‘sürekli daha da iyiye ulaşma’ felsefesine sahip. Böylece OLED+935 model  Philips Ambilight  TV’lerde görüntü ve ses kalitesini en üst düzeye çıkardı. 

2020-2021 EISA Yılın Ev Sinema TV’si ödülü de kazandı. Ayrıca OLED+935 TV’ye eklenen en göze çarpan özellik yapay  zeka. 4. nesil P5 işlemciye eklenen yapay zeka sistemine sahip. Bu sayede, görüntü işleme özelliği daha da iyileşti.

 

LG OLED55C8PLA  

LG, geliştirdiği ekran teknolojisi ile piyasayı peşine takmayı başaran bir firma. Üstelik bu TV’nin, bütün OLED TV’ler içerisinde en kaliteli  alternatiflerden biri olduğu kesin. Ayrıca yeni HDR içeriğiyle sağlanan performans film müptelâlarına hitap ediyor.  

Bazı maçlar VR olarak 360 derece kayıt edilecek. Hangi maçların VR olarak kaydedileceği bilinmezken, VR deneyimiyle maç keyfi yaşamak isteyenlerin özel üyeliklere sahip olmalarının gerekebileceğini söyleyebiliriz.

İdeal görüntü kalitesi, Dolby Atmos ses sistemi ile bir araya geldiğinde insanın kendisini bir sinema salonunda hissetmemesi elde değil. Üstelik kendinizi filmin tam merkezinde bulabilirsiniz.  

A9 akıllı işlemcisi, şık tasarımı, dahili uydu alıcısı, ses tanıma sistemine sahip. Böylece bütün akıllı cihazları bağlamaya kafi gelecek derecede çok USB ve HDMI girişleri, kulaklık çıkışı, Trip Advisor destekli fotoğraf galerisi de, deneyiminizi renklendiren öğelerden yalnızca bazıları. 

 

Sennheiser AMBEO Soundbar 

İnanılmaz derecede etkileyici 3 boyutlu ses vadeden  AMBEO  Soundbar 13 high-end sürücü ile 5.1.4 ses deneyimi sunuyor. Ayrıca 30Hz’e kadar inen derinlik hissini ilave bir  subwoofer  gerektirmeden verebilmektedir. Böylece ileri teknoloji oda kalibrasyonu sayesinde benzersiz 3D ses deneyimi için odanızın özelliklerine göre uyum sağlar. Hayal edebileceğinizden daha gerçekçi ve detay yaratacak şekilde futbola dair tüm sesi size derinlemesine sunar. Üstelik  AMBEO Soundbar daha önce hiç duymadığınız bir 3D ses deneyimi yaşatacak.  

 

Epson EH-LS500 

Epson, üst seviye 4K-PRO-UHD özellikli lazer projeksiyonu EH-LS500 ile şampiyonayı eve getiriyor. 130 inçe kadar görüntü kalitesi sunuyor. Ayrıca 4.000 lümenlik parlaklık ve Ayrıntı Düzeltme Teknolojisi’yle şampiyonanın her ayrıntısını evlerin salonunda sunacak.  

Beyaz ve siyah renkleriyle şık bir tasarıma sahip. Ayrıca 4K PRO-UHD projeksiyon ile 4K görüntü kalitesinde içerikler izlemek mümkün. 65 inç – 130 inç boyutunda bir görüntü oluşturabilen EH-LS500, görüntü alanına oldukça yakın bir yere yerleştirilebiliyor. Böylece evin görünümünden ödün vermeden büyük boyutlu içerik izlemenin keyfini sunabiliyor. 

Android TV ile programları, oyunları, filmleri, haberleri, spor yayınlarını ve daha pek çok şeyi izleme imkanı veriyor. 

 

Sony XH80 4K HDR LCD TV 

Sony’nin görüntü kalitesi, ses ve kullanıcı deneyimi özelliklerine sahip XH80 4K HDR LCD TV, futbol keyfi için ideal TV’ler arasında. XH80 serisi, parazit gideriyor ve detayları daha gerçekçi hale getiriyor. Ayrıca 4K HDR X1 işlemciyle destekliyor. Daha da netleştirilen 4K sinyali ile izlediğiniz her şey 4K’ya yakın çözünürlüğe yükseltilerek gerçekçi renk ve kontrastlarla doluyor. Üstelik X1 işlemci ile desteklenen TRILUMINOS ekran, renk aralığının genişletilmesi sayesinde alışılagelmiş bir televizyondan daha fazla renk üretiyor.  

 

Bluesound Pulse Soundbar 2i 

HD veya 4K TV’nize uyacak şekilde tasarlandı PULSE SOUNDBAR 2i. Üstelik dünyanın ilk çok odalı, yüksek çözünürlüklü, kablosuz ses barı. PULSE SOUNDBAR 2i, altı adet yüksek performanslı hoparlör ve iki adet gelişmiş pasif radyatöre sahip. Bu sayede, yüksek düzeyde duygu alımı sağlayan tamamen etkileyici bir ses deneyimi ortaya çıkarıyor. Akustik ayrıntının her katmanını hızlandıran PULSE SOUNDBAR  2i  favori sporlarınızı, gerçeğe yakın ses düzeylerine yükseltiyor. 

 

 

Exit mobile version