Ev Sineması İçin En İyi 4K Filmler

Ev sineması için en iyi 4K filmler nelerdir? Bu sorudan yola çıkarak sizler için en iyi filmleri bir arada topladık.

Ev Sineması İçin En İyi 4K Filmler

4K, ev sineması sahnesine çıktığında 4K içerik sayısı çok azdı. Neyse ki artık ev sineması için en iyi 4K filmler listesi oluşturacak kadar çok sayıda film bulunuyor.

İlk 4K Ultra HD televizyonlardan bazılarının tüketicilere uygun fiyatlardan verildiğini göz önüne alırsak bu talihsiz gerçek, kristal netliğinde çözünürlükle eğlenmek isteyenler için ciddi bir engel oluşturdu.

Birkaç yıl geçince 4K’ya hazır TV’ler yeni standart haline geldi ancak yüksek kontrast ve ton farkları için yüksek dinamik aralık (HDR) da devreye girdi ve hepsi yeni bir içerik akımı oluşturdular.

Şimdi, hangi filmlerin görülmesi gerektiğini seçmek yerine 4K Ultra HD Blu-ray, film severlere inanılmaz resim ve ses kalitesini kendi evlerinin konforunda yaşama olanağı sunuyor.

Ciddi bir 4K Ultra HD kütüphanesi kurmak isteyenlere yardımcı olmak amacıyla, iyi bir derleme yapmak için Ultra HD Blu-ray kataloglarını taradık. Mevcut içeriğin her ay büyümeye devam ettiğini ve bu listeyi yenileri eklendikçe en yüksek kalitede Blu-ray filmleri ile daha sonraki sayılarımızda güncellemeye devam edeceğimizi unutmayın.

Arkanıza yaslanın, biraz çerez çıkarın, Blu-ray oynatıcıya diski yerleştirin ve çok keskin bir resim, parlak renkler ve surround sesle uçmaya hazırlanın; eminiz ki kendinizi filmin içinde bulacaksınız.

Ev Sineması İçin UHD En İyi 4K Filmler Neler?

Ev sineması için en iyi 4K UHD Blu-Ray film önerilerimiz bunlarla sınırlıdır. Bu filmler hakkında daha detaylı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz.

1. Guardians of the Galaxy Vol. 2

Marvel’in kozmik kahraman ekibinin çok başarılı bir başlangıç yapmasının ardından, devam filmi için umutlar yüksekti. Neyse ki  yönetmen James Gunn, Guardians of the Galaxy Vol. 2 ile mükemmel bir devam filmi yaptı.

Marvel sinematik evreni yeni alanlara genişletiyor, böylece “Ego, The Living Planet”i (geniş Marvel yayınlarındaki en garip varlıklardan biri) izleyicilere tanıtıyor, varlık aynı zamanda Peter Quill’in (başka bir isimle Star Lord) de babası.

İlk filmdeki gibi, Vol.2 de parlak, renkli görüntülerle dolu. Drax’ın yaralı cildi ve filmin birçok yabancı yaratıklarının sayısız süslü kostümleri veya Ego gezegeninin yemyeşil CGI manzaraları gibi titizlikle detaylandırılmış pratik efektler var.

Her sahnede TV’nizin 4K ve HDR özelliklerini gösterecek bir şeyler var. Aslında, Atmos teknolojisi ile ses kaydı mükemmel bir seçim olarak görülüyor.

2. The Revenant

Alejandro Iñárritu’nun düşündürücü filmi, 1822’de Amerika”nın orta batısının vahşi doğasında kürkü için hayvanlara tuzak kuran şirketi tarafından ölüme terk edilmiş bir sınır sakini olan Hugh Glass’ın (Leonardo DiCaprio) gerçek hikayesine dayanıyor. Film, hayatta kalma ve ihanet edenlere karşı intikam alma mücadelesinde Glass”ı takip ediyor.

Glass rolüyle DiCaprio, on yıllarca aday olduktan sonra ilk Oscar ödülü’nü kazandı, ancak film ayrıca En İyi Yönetmen ve En İyi Görüntü Yönetmenliği dalında ödüller de aldı.

Görüntü yönetmeni Emmanuel Lubezki’nin ikonik doğal aydınlatması ve uzun, tek çekimli sahneleri, her sahneye gerilim katarken, aynı zamanda kesintisiz nefes kesici manzara görüntüsünü de sunuyor.

The Revenant, çekici bir hikaye, iyi oyunculuk ve tabii ki 4K HDR TV’nin sunabileceği parlaklığı sergilemek için bir yol izliyor ve kendisini tatmin edecek bir film arayanlar için harika bir seçim.

3. Mad Max: Fury Road

George Miller, Mad Max Beyond Thunderdome’u yönetmesinden yaklaşık 30 yıl sonra, 2015’te Mad Max: Fury Road ile distopyan köklerine geri döndü.

Sevenlerini, yalnızca kaosun cisimleşmesi olarak tanımlanabilecek heyecan verici bir geziye götürmek, Miller’ın “Babe 2: Pig in the City” ve “Happy Feet” yönetmenlik çalışmaları dahil olmak üzere, belirli bir süre Max Rockatansky’den uzakta kalmasına inanmayı zorlaştırıyor.

Aile alanına girmesine rağmen, Fury Road, izleyicileri koltuklarının kenarından tutup aksiyon filmine çekmeye devam ettiğini ispatladı. 4K sürümü ile ilgili olarak Fury Road, filmin Akademi ödülleri’nde ses miksajı, yapım tasarımı ve kostüm tasarımı için niçin Oscar’lar kazandığını hatırlatan mükemmel bir aktarımla mutlak bir güç gösterisinde bulunuyor.

Donuk ve distopyan bir gelecek çizse de, filmin görselleri, inanılmaya ihtiyaç duyulan çarpıcı birçok özellikli sahnenin bulunduğu bir seyir sunuyor.

4. Transformers: The Last Knight

Michael Bay’ın Transformers film serisinin ününe rağmen, Transformers: The Last Knight adlı serinin en son filmi, görsel açıdan mükemmel ve UHD sürümü de en iyiler arasında.

Film, insan organizasyonlarının Transformers avladığı bir dünyada başlıyor, önceki filmlerin Autobot’lar ve düşmanları Decepticon’lar arasında savaş tarafından yazılan tufan yıkımını izliyor ve tüm serinin tarihini Arthur efsanelerine kadar genişletiyor. Ardından hem Dünyayı hem de Transformer’ların ana gezegeni olan Cybertron’u kurtarmak için kozmik ölçekli bir arayış geliyor.

Tabii ki buradaki önemli nokta, birbirleriyle savaşan ve her şeyi patlatan dev robotlar. Araçtan robota karmaşık dönüşümler ya da gösterişli patlamalar gibi gösterişli efektlerin tümüne HDR”nin gelişiminin katkısı var, genel görüntü kalitesi de gayet canlı ve çarpıcı.

Dizinin en büyük ve en karmaşık savaş sahnelerinden bazıları The Last Knight’da gerçekleşiyor ve ev sinema sisteminiz için de harika bir vitrin oluşturuyor.

5. Fantastic Beasts and Where to Find Them

Harry Potter dünyası, sadece Harry ve arkadaşlarının destanlarının ötesinde büyülü masalların fırsatları ile dolu. Fantastic Beasts and Where to Find Them (Fantastik Canavarlar ve Nerede Bulunurlar), 1920’lerin Amerika’sında olduğu gibi dünyanın büyülü tarafını anlamak için izleyicileri Hogwarts büyücülük okulu salonlarından uzaklaştırıp Atlantik Okyanusu’na açıyor.

Orijinal Harry Potter serisine bir giriş olarak sunulan öykü, İngiltere’den New York’a yeni gelen genç “Magizoolog” Newt Scamander’ı (Eddie Redmayne) izliyor.

Kaza sonucu oluşan bir evrak çantası karışıklığı, Amerika Birleşik Devletleri’nin Büyülü Kongresi (MACUSA) ile Newt”in başını belaya sokar, ancak daha da önemlisi, Scamander’ın bavulundan kaçan bir dizi sihirli yaratık sonunda ortaya çıkacak bir dizi olayı başlatıyor.

Film, Harry Potter’ın daha büyük dünyasına eğlenceli bir giriş olarak hizmet ediyor, ancak Fantastic Beasts’in bu listede yer almasının nedeni mükemmel görünüyor olmasıdır.

Tahmin edebileceğiniz gibi, sihirbaz değneğinden çıkan sihirli büyülerin renkli efektleri veya dünyayı dolduran sayısız fantastik yaratık Ultra HD çözünürlükte harika görünürken, HDR’den büyük fayda sağlandığı düşünülüyor. Sesi de burada vurgulamak gerekir; Dolby Atmos’da ışıltılı efektler parlıyor.

6. John Wick: Chapter 2

Kusursuzca John Wick üzerine inşa edilen John Wick: Chapter 2, bizi profesyonel katillerin yeraltı dünyasına daha da derinlemesine çekiyor. Film, zamanı boşa harcamadan doğrudan eyleme geçiyor. Hatta orijinalden bile daha çabuk.

Buradan, duygusal olarak tatmin edici bir plan yapmak için yeterli yürekle, şık bir şekilde koreograflanmış gun-fu kesintisiz bir şekilde bir roller coaster gibi sürüyor. Orijinalinin hayranı iseniz, şüphesiz “John Wick: Chapter 2″nin keyfine varacaksınız, ancak film aynı zamanda 4K UHD TV’nizin berrak ekranınızı kullanmanın mükemmel bir yolunu da sunuyor.

Renkler özellikle parlak, neon ışıkları çok sayıda gece sahnesinin koyu siyahlarına yakıcı parlak renklerle katılıyor.

Dolby Atmos’ta dinlerken, harekette de kayda değer bir yükselme sağlıyor. Silah atışlarının, mermi parçacıklarının ve zımbaların etkisinin ses yönünden konumlandırılması, inanılabilir ve geniş bir alan yaratarak “John Wick: Bölüm 2″yi yaratıyor, bu aynı zamanda Atmos hoparlörlerinden yararlanmanın mümkün olduğu en iyi film.

Ev sineması için projektör mü, TV mi kullanılmalı? Bu soruyu yanıtladığımız yazımıza da bakabilirsiniz.

Exit mobile version