Ev Konforunda Karavanlar

Alışılagelmiş tatil deneyimine yeni alternatifler peşindeyseniz karavanla yola çıkmak en iyi seçimlerden biri olabilir. Türkiye’nin dört bir yanındaki doğal güzellikleri görüp, dilediğiniz kadar mola vererek yolunuza devam edebileceğiniz, anın tadına dilediğinizce varabileceğiniz eşsiz bir tatil için en ideal karavan modellerini derledik.

Bailey Unicorn Black Edition

Harekete her an hazır ve kusursuz ‘bir ev’ arıyorsanız Bailey Unicorn Black Edition doğru seçim. İngiltere’de üretilen bu süper-sofistike karavan, 4 kişilik bir aile için iideal konforu vadediyor. Üstelik teknolojik çözümleriyle de göz dolduruyor. Örneğin Entegre davetsiz misafir alarmı Tracker Retrieve ile geliyor. Bir nevi kapı-pencere alarmı olan çözüm, daha güvenli yolculuk ve konaklamayı beraberinde getiriyor.

Diğer öne çıkan inovasyonu 100 watt gücünde güneş paneline sahip olması. Truma marka panel, yolculuğunuz boyunca ihtiyaç duyacağınız elektrik enerjisini sağlıyor. Böylelikle klasik akü harcamalarını da kısmış oluyorsunuz. Harici uydu alıcısı, merkezi ısıtma-soğutma sistemi, fırın, elektrikli ocak ve elbette barbekü partileriniz için kombine ızgarası da mevcut. Okaliptus ağacından mobilyalar ve 190 litre hacimli kule tipi buzdolabı da cabası.

Detaylı bilgi için: www.baileyofbristol.co.uk

Bürstner Premio Plus

Premio Plus’ın içine giriyor ve kompakt boyutlarına karşın alanın optimum kullanımına hayran kalıyorsunuz. Sırrı, Bürstner karavanlarına özgü katlanabilir yatak tasarımı. İdeal senaryonun herkes için ayrı alan olduğu aileler için mükemmel bir seçenek.

Mutfak/banyolu üç odalı daire, çok sayıda akıllı fikir ve bagaj kapasitesi bu karavanı en çok satan modellerden biri haline getirdi.

7 kişilik alan sunan Bürstner Premio Plus’ta ayrı çocuk odası bile unutulmamış. Hava sirkülasyonu için arka tarafta havalandırma ve 142 litrelik geniş buzdolabı öne çıkanlar arasında. Sabitleyicili modern şasi, otomatik fren ayarlayıcı, sert hava koşullarına karşı CTP çatı, sert destek bölgeleri ve tekerlek gürültüsünü en aza indiren izolasyon diğer kullanışlı detayları. Bu model, sadece yaz tatilleri için değil aksiyon ve adrenalin dolu soğuk havalar için de ideal.

Detaylı bilgi için: www.buerstner.com

OPUS OP15 Hybrid Caravan

OPUS OP15 arazi tipi karavan hem zorlu koşullar için ideal hem de lüks. Adından da anlaşılacağı gibi bir pop-up çatı, bir iç duş ve tuvalet, büyük boy yatak içeriyor. Dışarıya doğru açılan sosyalleşme çözümleri ile öne çıkıyor. Kafe ve yemek odası, deri koltuklar, sürgülü mutfak, çekmeceli buzdolabı, ayrı duş-WC, TV, 2 dahili ve 2 harici hoparlöre sahip stereo ses sistemi konfora dair akla ilk gelenler.

LED iç aydınlatması, klima, dayanıklı süspansiyonlar, arazi lastikleri, galvanizli şasi gibi kendisini ferah bir tank haline dönüştüren detaylar da sunuyor.

Detaylı bilgi için: www.opuscamper.com

Legend Caravans Tycoon

Lüksün çizgisini en yükseğe taşıyan bu çarpıcı alternatif, sınıfının en iyilerinden. Slider, uygun fiyatlı olmasıyla da şaşırtıyor. Çığır açan özelliklerinin yanında sağlamlığı ve tasarımıyla da göz dolduran model, Avustralya’da üretiliyor.

En yeni CNC teknolojisi ile üretilen modelde alüminyum çerçeve ve alüminyum kompozit duvarlar öne çıkıyor. Güneş panelinin yanında lityum pillerle geliyor. Ek olarak dörtlü kilide sahip ana kapılar, Alko marka elektronik denge kontrolü özellikleri de sunuyor. Isıtmalı havlu rayları gibi inceliğe sahip küçük ekstralar da içeriyor.

‘5 değil, 6 yıldızlı bu lüks karavan’, aynı zamanda teknolojik özellikleriyle beklentileri karşılamayı biliyor. 55 inç Smart TV, mobil kablosuz şarj cihazları, stereo ses sistemi ile dikkat çekiyor.

Detaylı bilgi için: www.legendcaravans.com.au

New Age Caravans Oz Classic Range

Çok daha klasik ve mütevazı bir modelle tanışmaya ne dersiniz? New Age Caravans tarafından üretilen model, temelde mutfak, yemek-dinlenme alanı, yatak, WC-duş alanlarını küçük alanda sunuyor. Duvardaki LED TV, mikrodalga fırın ve buzdolabı gibi temel öğeleri de genel itibarıyla şık bir dizayna entegre halde sağlıyor. Lüks değil ama konforlu ve zarif bir karavan özetle.

Detaylı bilgi için: www.newagecaravans.com

Akü mü güneş enerjisi mi?

Karavanlar ve bağlı oldukları aracın aynı aküden yararlandığını düşünmek bir yanılgı. Karavanlar için ayrı çözümler söz konusu. Güneş enerjisi bunlar arasında en pahalı ve en inovatif olanı. Uzun vadede çok daha makul bir seçenek. Diğer yandan ilk satın alım harcamalarını kısıtlı tutmak isteyenler için lüks olabilir. Bu nedenle LED aydınlatma, invertör klima, buzdolabı, TV, mikrodalga fırın, telefonunuzun şarj ihtiyacı gibi konulara dair ev konforu sunan akülere ihtiyacınız var. Akü seçenekleri de genellikle karavanlara özel çözümlerle geliyor. Jel piller gibi.

Likya Yolu

Karavanla çıkılabilecek tatile dair en iyi rotalardan biridir Likya Yolu. Tarihi ve kültürel önemi bulunan otantik duraklara sahip 500 km’ye yakın uzunluğa sahip rota Muğla’nın Fethiye ilçesi ile Antalya-Kemer arasında uzanır. Likya şehirleri, müthiş koylar, macera, dostluk, aşk, samimi köyler, el değmemiş doğa ve günün her saatinde eşsiz manzaralar vadeder.


 

Exit mobile version