Espor Tutkunlarına Yönelik 27 YouTube Kanalı

Karantina döneminde internette geçirdiğimiz zaman artarken, oyun ve espor dünyasından takip edebileceğiniz 30 farklı espor kanalı tavsiyesinde bulunmak istiyoruz. Bu yazımızda espor kanal önerilerini, kanallara ilişkin kısa bilgileri ve içerik detaylarını bulabilirsiniz.

1- LoL  Esports

League Of Legends’ın en profesyonel hâlini görmek ve rekabetçiliği üst seviyede tatmak için Lolesports kanalına bir göz atmak isteyebilirsiniz. 2012 yılında kurulan Lolesports, Avrupa ve Kuzey Amerika topluluklarında gerçekleşen büyük ölçekli turnuvaları ve yine Avrupa ve Kuzey Amerika topluluklarındaki Challenger etkinliklerine ait HD kalitesinde canlı yayınları paylaşıyor. Ayrıca, çeşitli içerikler ve röportajlar da içeren kanalın haftada 2 video yayınladığını görüyoruz.

2- Rainbow Six Esports

Fransa merkezli Rainbow Six espor ekibinin resmi YouTube kanalında, katıldıkları müsabakalara ilişkin videoları bulabilirsiniz. 2016’da kurulan kanala haftada 12 yeni içerik yükleniyor.

3- theScore Esports

2015’de kurulan bu kanalda oyunlara ilişkin en yeni haberler, takımlara ilişkin bilgiler ve son durum bilgileri bulunabilir. Gerçek zamanlı paylaşımlar yapan kanal, haftada 2 video paylaşımında bulunuyor.

4- Travis Gafford

Kaliforniya merkezli bir yayıncı olan Travis Gafford ve ekibi; kanallarında espor gösterileri, röportajlar ve gameplay içerikleri yayınlıyorlar. 2011’de kurulan kanal, haftada 3 yeni video paylaşıyor.

5- Dexerto

Dexerto, dünyanın en büyük espor haber web sitelerinden birisi ve YouTube kanallarında bu içeriklerini sürdürmeye devam ediyorlar. Profesyonel espor oyuncularına ve yayıncılarına ait belgeseller, espor endüstrisine dair yenilikler ve podcast yayınları bulunabiliyor. 2010’da kurulan bu kanal, ayda 14 video paylaşımı yapıyor.

6- Clash Royale Esports

The Clash Royale Leauge, Supercell’in resmi espor ligidir. Bu kanalda profesyonel Clash Royale takımlarını ve oyuncularını görebilirsiniz. 2018’de kurulan kanal, haftada 7 video paylaşıyor.

7- Thooorin

Thooorin ya da diğer bilinen adıyla espor tarihçisi, kendi kanalında Counter Strike, Quake, StarCraft, Overwatch ve League Of Legends odaklı paylaşımlar yapıyor. 2009’da kurulan kanal, hemen her gün video paylaşımı yapmaktadır.

8- Rocket League Esports

Bu kanalda Rocket League Şampiyonluk Serisi’ne ait en güncel videoları, profesyonel Rocket Leauge espor takımlarını, oyuncularla yapılan söyleşileri ve daha fazlasını bulabilirsiniz. Rocket Leauge sevenlerin kesinlikle göz atmak isteyeceğine inanıyoruz.

9- G2 Esports

G2 Esports, Almanya merkezli ve dünya genelinde popüler bir espor takımıdır. YouTube kanallarında takıma ilişkin en son haberlere ve içeriklere yer verilmektedir. Haftada 3 video paylaşımı yapılan kanal, 2014 yılından bu yana faal durumdadır.

10- NRG Esports

Amerika merkezli bu espor takımı yalnızca kazanmayı hedefliyor. 2015 yılında kurulan kanalda aylık 6 video paylaşımı yapılıyor. Bu kanalda takıma ve oyunculara ilişkin en güncel ve en eğlenceli içerikleri bulabilirsiniz.

11- LoLeventVODs – LoL Esports VODs

Ayda 14 video paylaşımı yapılan bu kanalda en iyi League Of Legends mücadelelerini oldukça yüksek kalitede izleyebilir, espor etkinliklerini spoiler’a maruz kalmadan takip edebilirsiniz.

12- Akshon Esports

Bu kanal e-spora ilişkin hikayelerin ve farklı içeriklerin paylaşıldığı bir platform olarak karşımıza çıkıyor. Ayda 5 video paylaşımı yapılan kanal, 2016’da kuruldu.

13- Insight On Esports

E-spor’un iç yüzünü anlamaya yönelik içeriklerden hoşlanıyorsanız bir bakmanızda fayda var. Ayda 2 video paylaşan kanal, 2014’te kuruldu.

14- Gfinity Esports

Espor ve gamnig sektörünün sıkı takipçilerinden biriyseniz, en güncel oyun haberleri, kapsamlı röportajalr ve daha fazlası içni takip edebilirsiniz. Ayda bir video paylaşan kanal, 2013’te kuruldu.

15- OGN Esports

E-spor’un ilklerinden biri olan OGN Esports, topluluğa yön veren içerikleriyle bu kanalda sizlerle bulunuyor. 18 yıldan fazladır espor’un nabzının tutulduğu bu platformda yılda 29 video paylaşılıyor.

16- Esports Talk

Topluluklar için espor haberleri ve eğlenceli espor içerikleri için takip edebileceğiniz bir kanal olarak karşımıza çıkıyor. Günde 4 video paylaşımı yapan kanal, 2018’de kuruldu.

17- GINX Esports TV

Canlı oyun yayınları, belgeseller, turnuvalar, karşılaşmalar ve daha fazlasını yayınlayan bu kanal, dünya çapındaki en büyük espor network’lerinden birini oluşturuyor. 2010’da kurulan kanal, ayda 3 video yayınlıyor.

18- MotoGP eSport

Adından da anlaşılacağı üzere MotoGP odaklı bu kanalda gerçek zamanlı yarış etkinlikleri, söyleşiler ve en son MotoGP içerikleri yer alıyor. Ayda 11 video paylaşımı yapılan kanal 2017’de kuruldu.

19- iRacing eSports Network

iRacing espor takımına ait en son yarış simülasyonu mücadeleleri, videolar ve dünya çapındaki yarış şampiyonaları için takip edebilirsiniz. Her birkaç ay içerisinde 30’a yakın video paylaşımı yapılmaktadır.

20- ESPN Esports:

Güncel espor haberlerini düzenli olarak takip etmek istiyorsanız, ESPN Esports sizin için iyi bir kanal alternatifi olacaktır. Ayda 30 video paylaşımı yapan kanal, iki yıldır YouTube’da devam ediyor.

21- ESTNN | Esports TV & News Network

Videolar, haberler, canlı yayınlar, turnuvalar, espor dünyasından en son gelişmeler ve çok daha fazlasını kullanıcılarla buluşturmaya kendini adamış bu kanal, eğlenceli bir atmosferde içeriklerini kullanıcılarla buluşturuyor. Ayda bir kez yayın yaptıklarını belirtelim.

22- BanKs Esports

2003’ten beri espor ve gaming dünyasında olan James Banks tarafından kurulan bu kanalda, oyuncularla yapılan röportajları ve James’in solo yayınlarını bulabilirsiniz. Yılda 6 video paylaşan bu kanal, 2011’de kuruldu.

23- The Chiefs Esports Club

Avustralya merkezli bir espor takımı olan The Chiefs Esports Club, League Of Legends, Counter Strike: Global Offensive ve Rocket League’deki en başarılı takımlara eşlik etmektedir. Ayda 9 video paylaşan kanal 2014’te kuruldu.

24- Esports 360

Hindistan merkezli bu kanal, espor dünyasına ait en güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine ulaşabilmek için uğramak isteyeceğiniz en önemli kaynaklardan biri olarak sizleri bekliyor.

25- Esports News UK

İngiltere merkezli bu espor kanalında, espor dünyasına ilişkin en güncel haberler, gelişmeler, röportajlar, müsabaka raporları, kapsamlı istatistikler, ciddi oyuncu ve takım analizleri yer alıyor. Aralık 2009’dan bu yana, yılda 1 video olacak şekilde yayın hayatlarına devam ediyorlar.

26- The Esports Observer

Espor dünyasından son dakika haberlerini, espor endüstrisiyle ilgili görüşleri ve bu sektörün iç yüzünü, kapsamlı bir inceleme anlayışıyla kullanıcılarla buluşturmaktadır. Bu özelliğiyle espor’a ilgi duyan herkes için eğitici ve eğlenceli bir kanal olma özelliğini taşımaktadır. Yılda iki video paylaşılmaktadır.

27- Esports Insider

Esports Insider bir medya ve etkinlik şirketi olup, e-sporun daha çok endüstriyel boyutuyla ilgilenmekte ve kanallarında bu bağlama yönelik içeriklerini kullanıcılarıyla buluşturmaktadırlar. Bu kanal, daha çok espor ile iş dünyası bakış açısıyla ilgilenenler içindir. Haftada 4 video paylaşan kanal 2017’de kurulmuştur.


 

Exit mobile version