Epson Stylus Photo PX720WD

Epson, Stylus Photo PX720WD modeliyle fotoğraf severlerin baskı ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.
 

Epson PX720WD fotoğraf baskısı için ideal bir ürün olsa da, fotoğraf baskısından çocukların ev ödevi için çift taraflı belge baskısına kadar bir dizi kullanışlı fonksiyonla karşımıza çıkıyor. Cihazda beğendiğimiz ilk yön, LCD panel oldu. Bu tür paneller artık giderek yaygınlaşıyor ve Epson da bu modelinde gelen 6,3 cm”lik paneliyle kullanıcıların işini kolaylaştırıyor. PX720WD”nin beğendiğimiz diğer bir yönü de kablosuz baskı alma imkânı sunması. Böylece kablolardan kurtularak baskı alabiliyor, tarama yapabiliyor ve fotokopi çekebiliyoruz. Yalnız, burada dikkat çekmemiz gereken nokta, Wi-Fi hızının fiziksel ortama göre farklılık gösterebilmesi. Dolayısıyla, kullanıcılara bu hususu göz önünde bulundurmalarını öneririz. Cihazın 446 x 458 x 150 mm ebatlarına sahip ve 9,6 kg ağırlık ile kullanıcılarla buluşuyor. Bu ağırlığa kartuş ve güç kablosunun dâhil olmadığını not edelim.
 
baskı makinesi
 
Epson PX720WD”nin ağırlıklı olarak fotoğraf severlere hitap eden bir ürün olduğunu yukarıda belirtmiştik. İşte, modelde bu amaç için geliştirilmiş iki yazılım bulunuyor: Epson PhotoEnhance ve Easy Photo Print. Bu yazılımları kullanarak renk ve kontrastı ayarlayıp kırmızı göz etkisini giderebiliyoruz. Dolayısıyla, baskı kalitesini üst seviyelere taşıyabilmek mümkün oluyor. (Hiç kimse, bir fotoğrafta kırmızı gözle görünmek istemez, değil mi?) Cihazın beğendiğimiz bir diğer bir yönü de, kullanıcılara sunmuş olduğu ekonomik mürekkep seçeneği. Epson Claria Photographic mürekkep bir albümde 200 yıla kadar dayanıyor ve stüdyo kalitesinde baskı imkânı tanıyor.
 
Ayrıca bu mürekkep en son DSLR ve kompakt kameralarla mükemmel uyum göstermesiyle dikkatimizi çekti. Ayrıca birbirinden bağımsız mürekkep kartuşları sayesinde sadece biten rengi değiştirerek tasarruf etmek de mümkün. Tasarrufun önemi bilen kullanıcıların bu özelliği beğeneceklerini düşünüyoruz. PX720WD ile ilgili üzerinde duracağımız diğer bir konu da, kâğıt esnekliği. Cihaz düz kâğıt ya da fotoğraf kâğıdı arasında otomatik seçim yapan tepsilerle, kâğıt değiştirmeden fotoğraf ve belge basımı arasında kolaylıkla geçiş yapabilmenize olanak sağlıyor. Böylece zamandan da tasarruf edebiliyoruz. Ayrıca fotoğrafları doğrudan uygun CD’lere ve DVD’lere de yazdırabiliyoruz. Cihazın yazma ve tarama hızlarından da etkilendiğimizi söyleyelim. Zira, PX720WD dakikada 40″a varan siyah/beyaz ve renkli baskı yapabiliyor. Fotoğraf baskı hızı ise 10×15 cm boyutundaki fotoğraf için yaklaşık 10 sn. Bu veriler bizce gayet tatmin edici.
 

 
Macline”ın Satın Alma önerisi

Fotoğrafçılıkla uğraşıyor ve hem kaliteli hem ucuz fotoğraf baskıları almak istiyorsanız, Epson PX720WD”yi kaçırmamanızı öneririz.
 

Notu: 4
Firma: Epson
İyi haber:      
A4 ve fotoğraf kağıdı arasında otomatik geçiş yapan tepsi, ekonomik mürekkep
Kötü haber:  Tasarım üzerine daha fazla mesai harcanabilir
Fiyat: 375TL

 

Exit mobile version