Epson Ecotank L7180

Her zaman söylüyorum, fotoğraflar basılmak, duvara asılmak, albümlere konmak ve uzun uzun bakılmak içindir. Ancak günümüzde birçok fotoğraf tutkunu fotoğraflarını bilgisayarlarda, ya da bulutta dijital bir dosya olarak saklamak zorunda kalıyor. Elbette fotoğraflardan baskı almak için birçok profesyonel çözüm var ama insan elinin altında bir yazıcı olsun, fotoğraflarını fotoğraf kağıdına bassın, o heyecanı bir şekilde tatsın istiyor nedense… Bu konuda biz de pazarın bu konudaki uzman firmalarından biri olan Epson’ın kapısını çaldık.

Tasarruf sağlayan bir çözüm

 

Epson L7180’in ev ve ofis kullanıcıları için farklı modelleri bulunuyor. Fotoğraflar, belgeler (hem de çift taraflı) ve farklı baskı işleri için çözümler sunan Epson Ecotank L7180 için söyleyeceğim ilk şey oldukça ekonomik olduğu ve tasarruf yapmanıza imkan verdiği. Düşük maliyetle çok fazla çıktı işi alanların, hele hele fotoğraf baskısı yapmak isteyenler için ideal bir ürün olduğunu belirtmek istiyorum.

Az mürekkep tüketen ve oldukça verimli çalışan Epson L7180’un dahili mürekkebi ile birlikte yaklaşık 1500 adede yakın fotoğraf baskısı alınabiliyor. Yazıcı ile birlikte kutudan çıkan mürekkep, yeni bir mürekkep kullanıcılara uzun süre yetiyor. Yeni mürekkep satın almadan üç yıl boyunca baskı yapabiliyor ve mürekkep maliyetinden yüzde 90’a kadar tasarruf edebiliyorsunuz. Beş renkli mürekkep sistemi ile fotoğraf ve çift taraflı belge baskısı almak da son derece pratik. Ayrıca CD-DVD baskısı da yapmanıza imkan veren Epson Ecotank L7180’un ön paneli oldukça kullanışlı bir tasarıma sahip. 6.8 cm renkli dokunmatik ekranın yer aldığı, açısı da 90 dereceye kadar ayarlanabilen bu panel Türkçe dil desteği sayesinde işlerinizi pratik bir şekilde halletmenizi sağlıyor.

Panelin hemen alt kısmında bir SD kart yuvası ve USB bellek bağlantı noktaları var. Sağ kısımda ise yeni nesil mürekkep tankı yer alıyor. Yeni nesil tank sistemi sayesinde mürekkep şişelerini doğru tanklara temiz ve sızıntı yapmadan aktarılabiliyor. Bu yeni mürekkep şişesi sistemiyle doğru renkleri yalnızca doğru şişelere dolduruyor, karışıklığın önüne geçiyorsunuz.

Yaklaşık 10,5 kilo ağırlığında ve estetik bir tasarımı olan L7180 piyano siyahı gövdesiyle masanın üzerinde çok şık duruyor diyebilirim. Epscon Connect özelliği sayesinde akıllı telefon, tablet, dizüstü bilgisayarlardan kolay bir şekilde baskı alabiliyorsunuz. Aynı ağ üzerinden kablosuz olarak bağlandığınız PC dışında, akıllı telefonunuzla ya da tabletinizle de hızlı bir şekilde yazıcıyı eşleştirebiliyorsunuz. Wi-Fi ve Wi-Fi Direct ile Epson iPrint uygulaması kullanılarak yazdırılacak dosyalar akıllı cihazlara da gönderilebiliyor. A3 kağıdıyla ya da fotoğraf kağıdıyla baskı yapabiliyor, hatta isterseniz CD baskısı dahi yapabiliyorsunuz. Baskı kalitesinin iyi renklerin de gayet gerçekçi olduğunu belirtelim.

SD kart ve USB bellekten baskı yapabiliyor

Plug and Play yani tak kullan özelliğine sahip olan Epson Ecotank L7180’e USB belleğinizi ya da SD kartınızı taktığınızda, bellekte bulunan belgeler, fotoğraflar, basılacak dosyalar anında algılanıyor. Türkçe arayüzü bulunan renkli ekranı kullanarak hızlı bir şekilde, belleğinizde ya da SD kartınızda bulunan belgeleri yazdırabiliyor, fotoğraf çıktısı alabiliyorsunuz. Tasarruf konusuna tekrar dönecek olursak, Epson L7180 ile sadece mürekkepten tasarruf etmiyorsunuz. Zamandan konusunda da size tasarruf sağlıyor. Belge çıktılarında yazıcının baskı sürati oldukça tatmin edici. Fotoğraf baskılarında bu süre biraz daha uzun sürüyor. Tek renkli kağıtlarda dakikada 28 adet A4, 10×15 fotoğraf kağıtlarında fotoğraf başına 20 saniye gibi bir performansa sahip. Çift taraflı çıktı alma özelliğiyle ise dakikada 5,5 A4 sayfası basabiliyor.

Aslında yazıcı özelliği dışında tarama ve fotokopi gibi özelliklere de sahip olan L7180 tek bir gövdede birçok farklı çözümle hayatı kolaylaştırıyor. 1200 dpi çözünürlükte ya da 2400 dpi tarama yapabiliyor, elinizdeki basılı belgeleri fotokopiyle çoğaltabiliyorsunuz.

Son olarak, Epson Premium Parlak Fotoğraf kağıtlarını kullanarak yapmış olduğum baskılarda özellikle renklerdeki canlılık ve tonların parlaklığını çok etkileyici bulduğumu söyleyebilirim. Deneme için yapmış olduğum baskılardan bazılarını asmak için duvarımda yer arıyorum artık.

Exit mobile version